mandag 21. september 2009

Funkishus del 3, HOVED BADET

Her er det bare å nyte et karbad mens solen flommer inn. Når solen er innom her i Hordaland da. Best å ikke blunke i hvertfall.

Da jeg var i dette huset første gangen sa jeg bare, dette er jo nesten en baderomsleiligheten. Hele badet er delt inn i soner, og både dusjen, badekaret, toalettet og vaskene er plassert i egne soner.



Synd de ikke får nytt utsikten fra badekaret, det er nesten for gale, men rett utenfor er det en stor terrasse. Så dersom man ønsker å ta seg et bad i fred er det gjerne like greit.




Ikke farlig når det er trapp


Når man kommer inn i rommet, har man toalettet til høyre for seg. Der kan man faktisk gå helt inn og lukke døren. Den røde matten ligger foran dusjen, som også har sitt eget rom.






Ikke det mest oversiktlige bildet, men det var faktisk det eneste som var noenlunde av de jeg tok av dusjen. Det er godt jeg ikke er eiendomsmegler, he,he.









Dette er heller ikke noe godt bilde, men jeg tar det med for oversiktens skyld. Her ser dere hvordan badekaret og dusjnisjen er i forhold til hverandre. Bak veggen henger badekåpene klare og venter sammen med håndklærne. De er holdt i hvitt og rødt.




Her fra inngangen til badet igjen. Går man rett fram kommer man til to vasker. Her har herren og fruen hver sin side, med vask og oppbevaringsmøbler.







Her ser dere veggen mellom badekaret og vaskene. Ganske stilig laget til syns jeg. Toalettrommet er til høyre, dusjen til venstre.








Herresiden

















Damesiden



Det er veldig moderne vasker, springer og kar.




Pusen i vinduert er i tre og var en gave fra barna i huset til mammaen da pusekatten hun hadde hatt i 19 år døde. Den så omtrent slik ut. På sine gamle dager flyttet den nokså mye, og var med på oppussingen av tre hus.


Da familien flyttet inn her var det fremdeles mye arbeid som gjenstod, og pusen fant ingen steder der den følte seg trygg. Huset var for stort og den var helt utslitt av å spise opp både sin egen og hunden sin mat, i tilegg til den tunge jobben den tross alt hadde med å oppdra hunden, slik at den aldri var i tvil om hvem som var sjefen der i huset.




En dag vår far var innom tok han like godt katten med seg hjem til min mor og sa disse for min mor sjokkerende ord. Ja, katten får være her hos oss en stund, han kan ikke være der oppe i all bankingen, han er gammel og trenger ro. Jeg var nødt til å ta han med meg, kunne ikke gå fra ham der oppe, med den ville hunden og alt.
Min far er egentlig langt fra noen katte-entusiast, og hele familien husket godt hvordan han like før hadde truet min mor med å flytte til en omplassering for eldre menn, som antakelig bare han vet hvor er, dersom hun på sin side tok inn en omplasseringskatt i huset deres. Til tross for dette passer min far katter, hus og hager for oss døtrene, sammen med min mor, hver eneste sommer. Det var i en slik anledning katten ble med ham hjem.
Slik tilbrakte pusen sine siste måneder på verdens beste gamlehjem. Nå er den et vemodig minne i vinduet.



Dette er vel det rommet som har mest funkispreg i hele huset. De har fått make liftgardiner som på kjøkkenet siden jeg tok disse bildene, og det brune teppet er byttet ut med et mykt rødt floss teppet. Det får jeg vise bilde av en annen gang, for det har jeg ikke nå.
Det er flere bad i dette huset, blant annet har barna sitt eget, men det får vi ta en annen gang.
Neste mandag skal jeg vise flere rom i dette huset, men hvilket har jeg ennå ikke bestemt meg for.
Velkommen tilbake


mandag 14. september 2009

Funkishus, del 2, STUE

I dag skal dere få være med inn i stuen. Selv om huset er et funkishus er det møblert med en blanding av gammelt og nytt. Dette har vært et bevisst valg fra eierenes side, fordi de synes at det kan bli for stramt med bare møbler i samme stil som huset. Dessuten liker de svært godt malerier på veggene og tepper på gulvene. De har komfortable møbler, og har valgt å bruke mye farger i hjemmet sitt.






Det er egentlig tre stuer i dette huset, og dette er en av dem. En kombinert stue og spisestue. Siden huset ligger høyt og fritt er det nydelig utsikt fra alle kanter. Denne stuen har store vinduer mot tre av husets sider, og det er lyst og trivelig. Jeg viser desverre bilder av veldig varierende kvalitet i dag, men slik ble det bare denne gangen.





Salongen er plassert midt i rommet, og det er godt med alburom rundt den.
Jeg synes de mørke gardinene er stilige, og i og med at det er så lyst ellers blir det ikke mørkt og tungt.





Her ser dere stuen fra den andre enden. De har ikke tv her inne, for de ønsket et rom til rekreasjon og mulighet for en prat uten forstyrrende elementer. Men de har selvsagt tv andre steder i huset da.




Det er veldig sosialt når møblene er plassert slik. I bakgrunnen ser dere døren inn til denne stuen.







Det er mange tøffe lamper her, denne synes jeg er litt artig.




Her er det en terrasse utenfor stuen, og der er det en hyggelig uteplass.


En trivelig arbeidsplass midt i stuen, hvem ville ikke blitt inspirert her.







Slik ser alle dørene ut, noe som gir et svært luftig inntrykk, også når dørene er lukket. Lyst og trivelig med gjennom lys.







Spisestuen. Bildene lyver litt på fargene, de er ikke så kraftige som det kan se ut som her.







Gjennom vinduene bak spisestuen kan dere se hoved terrassen.




Et hyggelig sted å spise.




Her er to bilder som har samme motiv, det ene malt om sommeren, det andre om vinteren. Det ene henger i stuen og det andre et annet sted i huset. En artig detalj syns jeg.








Det er solide og tradisjonelle møbler her.




Under kan dere se litt av pynten på pianoet. Jeg ble helt lettet når det kom opp litt bilder av personlig art også, he,he.




Pianoet er et kjært møbel som har fulgt min søsterinnom fire hus og flyttinger. Det er i daglig bruk. Min søster er av den oppfatningen at en trall eller to gir mer fred og ro i sinnet enn en halvtimes middagslur.








Her er to gode stoler for dem som bare vil slappe av og nyte utsikten.



Da var vi ved veis ende i dag. Neste mandag skal dere få være med inn i et nytt rom i dette huset, nemlig badet.




Jeg håper dere alle har fått stemt i dag, noe som jo er et stort privilegium å få anledning til. Jeg er i hvertfall svært glad for at jeg bor i et demokrati, og har vært å brukt min stemmerett. Det er jo nesten litt høytidelig.


Engelen har hatt masse om politikk på skolen. De har gruppevis blitt plassert i partier, hvor de har måttet sette seg inn i hva partiet står for, drive valgkamp og stemme. Lærerne har vært jornalister og de har laget avisforsider som er blitt hengt opp rundt i klasserommene på trinnet.


Engelen har vært veldig engasjert og kost seg med dette. Jeg er så glad for at de lærer om disse viktige prosessene og hadde tenkt at hun skulle få være med meg å stemme, men den gang ei. Hun dro glad og fornøyd på leirskole med klassen i formiddag og skal være ombord på et skoleskip en hel uke.


Nå blir det kjempespennende å se hvilken vei den politiske vinden har blåst i morgen.




Velkommen tilbake



Klem fra Lisemoren



mandag 7. september 2009

Besøk i et FUNKIS-HUS del 1 : Kjøkken


KJØKKENET



Kjøkkenet er som kjent husets hjerte i et hvert hjem. Her i dette huset bor det et par som er veldig glad i og flink til å lage mat. Det er vel heller ingenting å si på forholdene de arbeider under. Jeg syns i hvert fall dette er et kjempe lekkert kjøkken. Dette er hjemmet til min søster som jeg desverre ikke er nabo med lenger. Før i tiden bodde hun et par tre hus nedenfor meg og min andre søster som jeg er nabo med. Men, det tar ikke mer enn et kvarter å kjøre en tur til henne heldigvis!











Kjøkkenøyen er vannvittig stor og rommelig, og der er det integrert en gasskomfyr. Med rikelig med plater og alburom til å kokkelere. Dette er et veldig praktisk kjøkken hvor alle tingene har egne plasser der de "bor". Ganske annerledes enn kjøkkenet hjemme hos meg (og sikkert mange av dere andre bloggere) hvor det er smårutete vinduer og pelargonier, lysestaker og hvite hyller med pynt på hver ledige plass (smiler). Her er jo mye mer albuerom enn hjemme hos meg også.



Den ene veggen er fylt med skap fra gulv til tak, så man virkelig får stuet rotet unna. Her er også stekeovn, mikrobølgeovn, dampkoker og kaffemaskin innfelt. Den ryddige delen av meg jubler når jeg ser de store ryddige flatene som er her. Disse bildene er tatt i juni, og som dere ser flommer lyset inn.





I bakgrunnen ser dere døren ut til frokost-terrassen. Dessuten har denne familien et smart kjølehjørne som dere kan se i kroken bak her. Disse bildene ble tatt like etter at de flyttet inn, og derfor er det ikke kommet opp gardiner ennå.









Se så lekkert, deilig med stor plass vil jeg tro.










Her er de nye gardinene kommet opp. Denne terrassedøren fører ut til en annen terrasse, der det er ettermiddags sol. Det er en stor og rommelig terrasse som jeg skal vise i et senere innlegg. Dette bildet er tatt i slutten av august, og tåken og regnet sloss om plassen rundt huset, sukk.








Her kan dere se hvor fint det er også utenfor, fra et av bildene tatt i juni. Over og under med gardinene på plass.








Gardinene er i striper med duse farger og striper med en frisk rødfarge. Denne rødfargen er tatt opp igjen i puter, stearinlys og annet tilbehør.



I tilegg har de brukt en del svart. For meg er det veldig uvant, men jeg syns det er stilig og gjennomført, og koser meg veldig når jeg er innom. Her blir det alltid dekket lekkert til besøk. Dere må se litt på bordbrikkene, som er laget av mange små trebiter som er sydd sammen. Blås opp et av bordbildene så ser dere dem forhåpentlig. Jeg får ikke så fine detaljbilder, men ser at jeg skulle tatt noen fra kjøkkenet.





Huseierne har både nære venner og familie som er kunstnere, og det bærer hjemmet deres preg av. Bildet på veggen her er av L.Tveit, som er en Bergensk kunstner som blant annet er kjent for sine fargesterke bilder. Dette bildet viser viser Sandviksboder (noen vernede bygninger langs sjølinjen i Bergen), og jeg syns det er flott. Døren fører ut til gangen og resten av leiligheten.




Familie-hundens hjørne. Han ligger her og sover når eierne hans kokkelerer, eller oppholder seg på kjøkkenet. Han har fått sin egen hunde-pute som matcher de andre putene her inne. Denne bokseren er halvannet år, og er snill og familievennlig. Dessuten er han svært sjarmerende og tante Lise sin venn.



Her er bordet dekket til middag, og jeg og barna mine er de heldige gjestene.


Barna mine er like glad hver gang vi skal opp hit, for ikke nok med at de har de har den skjønne hunden, det er også en fetter og to kusiner å leke med her. Blant annet den lille fryktløse niesen min som jeg har fortalt om her på bloggen før i et av mine mer kosørlignende innlegg. Det kan dere lese om her.



Så det blir en fin flokk rundt bordet.

Det var nesten eksotisk for meg med svarte servietter, for hos meg selv er alt i hvitt for tiden. Jeg har bare godt av litt andre impulser. Da jeg skulle se på disse bildene ble jeg veldig overasket, for i minnet mitt hadde hele serviset vært svart, med nå ser jeg jo at de er hvite.


Dette er en middags-sofa, eller noe sånt. Den er høyere og smalere enn vanlige sofaer, fordi den skal passe til et spisebord, og være komfortabel å sitte i. Altså må man kunne hvile ryggen og likevel ha bena i bakken. Jeg er utrolig fascinert av den, for jeg hadde ikke engang hørt om slike sofaer før jeg så denne. Jeg må antakelig komme meg ut litt mer, he,he. Sofaen er for øvrig kjempegod å sitte i.











Min søster har i alle år hatt disse stetteglassene fra Living til hverdagsglass, og drikker konsekvent bare av slike. Da smaker alt så mye bedre og det blir litt fest over hverdagen er hennes motto. Dette er barna henrykt over, og min 12 åring har innført det hjemme hos oss. Som dere ser er det dekket med stett til både liten og stor.










Dette var fra kjøkkenet til min kjære søster, og første del i serien fra hennes funkis-hus. Fordi jeg jobber mye og har det travelt vil hvert innlegg i denne serien komme om mandagene, så har jeg god tid til å lage dem i helgen. Neste innlegg fra dette funkis-huset kommer derfor mandag 14.09.2009. Da skal jeg vise dere stuen. Det kan godt hende jeg har noen innlegg med mine egne ting innimellom også, det er det tiden som avgjør.



For nye lesere kan jeg nevne at jeg har vist en lignende serie fra den andre søsteren min (også kalt naboen) sitt hus. Vil dere se hennes kjøkken trykker dere her. Og for dere som er over gjennomsnittet interessert i kjøkken er det mulig å se mitt beskjedne kjøkken her.

Ellers må jeg nevne at hver eneste gang jeg lager lenker, så sender jeg en vennlig tanke til en av mine yndlingsbloggere, nemlig Anne på Moseplassen som var så snill å forklare meg hvordan man skulle gjøre dette. Hun deler både bloggspot tips og andre tips, så gå gjerne inn på sidene hennes hvis dere vil. Det anbefales.





Håper dere har kost dere her på bloggen min i dag.
Klem fra Lisemoren


Velkommen igjen