mandag 30. januar 2012

Ungdomsrom

I dag skal dere få se engelens ungdomsrom.























Engelen vår er begynt å bli en riktig så voksen dame. Derfor trengte hun et litt mer voksent rom også. Sist vi fikset rommet hennes var hun kanskje åtte. Da så det slik ut, for de som vil trykke seg inn og se. Rommet er ikke så stort, og skråtaket gjør vel heller ikke noe for saken, men koselig er det her. Det var et yndig og skjønt lite rom, med hvitmalte møbler og pynt og tekstiler i lilla nyanser.


















Men, det var så som så med ryddigheten, rommet var som regel godt skjult under rot og skrot og etterhvert klær overalt. Engelen er nemlig en samler som overhodet ikke kunne se noen grunn til å rydde bort, gi vekk eller i det minste lagre fravokste leker på loftet. Den er jeg så glad i, den er viktig for meg, den har jeg jo fått av den og den, så den må jeg ha.  Hun ville ha alt fremme, sukk, sukk, sukk. Dessuten så det alltid ut som om hun simpelthen bare besvimte ut av klærne sine.























Min taktikk med bare å slutte å rydde og vaske etter henne viste seg totalt feilslått, hun kunne ikke brydd seg mindre. Den taktikken slo rett tilbake på meg selv, for jobben ble jo mye verre og større jo lenger jeg ventet. Vaske og rydde må man jo bare gjøre innimellom.


















Min kjære prøvde seg med kjeft og trusler. Ja, han gikk sågar til det skritt å fylle en sekk med leker som han satt inn i et kott i det håp om at når engelen oppdaget at noe var blitt borte så ville hun ta grep og passe bedre på = holde bedre orden på tingene sine for fremtiden! Men den gang ei, engelen la aldri merke til at noe forsvant en gang.


















Slik gikk no dagan, helt til engelen og jeg sammen ble enige om å ta grep. Det gikk plutselig opp for meg at alle oppbevaringsmøblene på engelens rom vår med åpne hyller. Da ser det jo fort rotete ut selv når det er ryddig. Det som var praktisk da barna var små og hadde alt i lekekasser fungerte ganske enkelt ikke lenger.


















Selve rommet og møblene har vi ikke gjort noe med, det er slik vi malte dem for mange år siden. Takk og pris for hvite nøytrale flater. Vi ryddet, populært sagt sanerte hele rommet, sorterte, kastet og ga vekk. Til kun det engelen brukte og trengte var igjen. Så sorterte vi det, ga det faste plasser, og fikk det på plass i reolen.























Det er en liten reol (første bildet) og en stor (tredje bildet) på rommet her. Begge har fått forheng fremfor hyllene slik at klær, blader, ting, bøker, cd-er og jeg vet ikke hva alt som er bak der er, men skjult er det, samtidig som det er lett tilgjengelig for engelen. Så har jg sagt at hun istedenfor å ha alt fremme og oppe på veggene heller kan bytte litt på hva hun har fremme (ikke ulikt slik vi interiørbloggere driver det hele tiden) noe engelen syntes var en strålende ide.

.





















Foran den store reolen har jeg ganske enkelt hengt opp en gammel linduk jeg hadde liggende. Foran to av hyllene på den lille hvite reolen har jeg klippet til en bit av et hvitt stoff. I den øverste hyllen fikk jeg plass til tre kurver jeg hadde bom-kjøpt for en tid tilbake. Der jeg egentlig ville ha dem ble de ikke fine, men her synes jeg de passet veldig fint.























Heldigvis lever engelen fremdeles opp til navnet sitt ellers. Hun er en kvikk, kreativ, snill og blid ungdom. Hun elsker å bake og lage middag, og handler selv inn det hun trenger til kokkeleringen. Hun hjelper lillebroren med leksene der jeg står fast og får i ham middag før hun sørger for at han kommer seg avgårde til trening i tide (dersom jeg blir sen fra jobben, det er ikke så ofte, hun har ikke dette som jobb for de som blir bekymret). Lurven er snart ungdom han også, foresten.























Er det noen som lurer på om engelen holder rommet sitt ryddig nå ? Vel, vi lever fremdeles i spenningen, men jepp, stort sett er det fint så langt. Det er jo mye mindre å holde styr på nå, pluss at hun nærmest har bodd på rommet siden hun fikk sin egen lille stue der. Stereoanlegget durer og engelen, venninnene og kusinen har stadig koselige stunder der.















At hun har fått seg en sovesofa på rommet har vist seg å være veldig praktisk når noen sover over. Jeg skjønner nesten ikke at vi ikke har satt inn en for lenge siden. Over ser dere engelen og snupien som koser seg med pc. Brunogutten er blitt stor flott hund og han vil også være med.


Det eneste nye vi kjøpte inn til engelens rom var en sofa, to puffer og noen puter. Puffene her har engelen tatt ut selv, og de er både praktiske og tøffe. Vi har litt småplaner om å lage et lite pallebord til rommet hennes, men det må i så fall være ganske lite, så vi får se om det går. Både engelen og jeg er uansett veldig fornøyd med resultatet.























Ønsker alle som er innom en fin dag. 

lørdag 28. januar 2012

Vintergleder


Hei alle sammen.

Jeg blir så glad av snøen og solen som virkelig har lyst opp dagene våre den siste uken. Endelig er det lyst når vi kommer og går til og fra jobben, hvilken lykke. Det nærmer seg vår, og hagesesong, hurra. Jeg får slik lengt etter litt graving, luking og skikkelig hagearbeid på denne tiden. For ikke å snakke om et realt maleprosjekt eller to. Men det er mest planer med meg da. Jeg synes ikke jeg rekker å gjøre så mye i vinterhalvåret, dagene blir liksom så korte.
















Når mørket siger på tenker jeg at jeg like gjerne kan begynne på prosjektene mine i morgen, for denne dagen er jo over. Det er vel ikke sånn at Lisemoren er en dovenpeis akkurat, å nei da, men man må jo tross alt slappe litt av også, ta vare på seg selv og sånn. Denne vinteren har det vært litt som i vikingsagaene for meg. Dere vet sagaene der Snorre ofte beskrev livet om vinteren med en setning slik : den vinteren satt han heime (smiler). Man kan vel trygt si at da har det ikke skjedd så mye nytt i heimen.



Nå har det ikke vært så gale heller, da, vi kommer oss jo lettere rundt enn de gjorde på Snorres og vikingenes tid. Elektrisitet har vi også. Dessuten har jeg ryddet en bod, nærmest sanert og organisert engelens utrolige rotete rom og skapt det om fra barnerom til en nydelig liten ungdoms-stue for henne. Den skal jeg blogge om når jeg får litt bedre lys ¨ta bilder i. Ommøblert i stuen har jeg også gjort, og malt to spisebord, så det står jo absolutt til liv.

Men likevel, så merker jeg at aktivitets nivået, virketrangen og alle de tusen planene virkelig tar seg opp omtrent på denne tiden. Det må jo ha litt med lyset å gjøre. Pluss at det jo snart er tid for våronn, noe som må planlegges nå om en vil så frø og ha avleggere klare. Jeg tenker, skisserer opp, planlegger og leser meg opp på både den ene og andre stilen, både interiørmessig og på hagefronten. Men det skjer jo ikke så mye ennå.   



Nå liker jeg faktisk godt vinteren, en av mine absolutte favorittaktiviteter er skigåing. Dessuten liker jeg at årstidene varierer. Variasjon er bra. Jeg liker mørket, det å tenne lys og drikke kakao. Sitte ved peisen og kose seg med en bok i varmen etter en frisk tur ute med hunden. Vinteren har sine kvaliteter, absolutt. Det beste av alt med vinteren er den klare kalde luften, den er så frisk og god å trene i synes jeg.

Men, jeg har aldri forstått hvorfor ikke vinteren kan ha sommerens varighet og omvent. Sommeren kunne vart i ni måneder og vinteren kunne vart i tre. Det hadde vært noe det. Så kunne vi lengetet hele året etter vinteren, og når den endelig kom, kunne vi blitt skuffet dersom den ikke ble så kald og flott som vi hadde ønsket oss.

Vi kunne sagt til hverandre at det har vært en sørgelig vinter i år! og sukket dypt før vi fortsatte, det var ikke mange skikkelige vinterdager vi fikk denne vinteren nei! Solen skinte jo nesten hele vinteren vekk. Får virkelig håpe vi får litt flere dager med regn, sludd og kulde neste år, altså! Ellers blir vi nødt til å bestille en nordpoltur til vinteren, for nå må vi bare ha litt kulde. Ja vi holder nok ikke ut en til sommer full av sol og varme uten at vi får litt kulde på kroppen først.  Hadde vært friskt å bytte dette ut med at sommeren regnet vekk i år også, ikke sant?

Nei spøk til alvor, vi blir vel nødt til å holde oss til virkeligheten. Det er gjerne like bra det. Jeg har fått gått mye på ski med hunden min denne sesongen. Han er litt over et år, og skikkelig kvikk og rask. Han har ikke helt skjønt konseptet med skigåing ennå, noe som fører til at jeg rett som det er føler at det er vannski jeg står på. For den lille (egentlig store) røveren løper fortere enn meg nedoverbakkene også. Han ser ut til å elske å lange ut, så jeg holder bare i linen med begge hender, styrer med skiene og henger på, ikke ulikt da jeg i min ungdom stod på vannski. Heldigvis er jeg ganske stø på ski, så når vi bare får øvd litt kommer vi til å bli litt av et team . Akkurat nå er vi mest i lysløypen etter at resten av skientusiastene er dratt hjem.

Men nå kommer straks snøsesongen til å være omme. Da er det godt at hyttesesongen med sjø og badeliv står for tur. Jeg gleder meg veldig til å åpne hytten og komme igang igjen der ute. Vi holder fremdeles på å pusse opp, men det er ikke så mye igjen. Så snart vi er ferdige inne skal jeg begynne å jobbe med bedene og hagen ute. Jeg har allerede ryddet og gjort klar området der bedet skal være, og kommer til å plante litt trær og busker nå i vår.

Dessuten skal jeg male noen stoler lilla, for å friske litt opp i alt det hvite. Bildene her på siden i dag er fra hytten vår.

God helg

søndag 22. januar 2012

Spisestue

Hei alle sammen.


Så var julen pakket vekk og vi er allerede langt uti januar. Bloggaktiviteten min er ikke så høy for tiden, mye på grunn av at kameraet mitt gikk i gulvet for noen måneder siden. Ikke like gøy med mobilkamera.
Men nå har vi fått oss nytt kamera og jeg måtte selvsagt prøve det med det samme.

Spisestuen min var praktfull i julen, jeg var veldig fornøyd med julepynten, men mobilbildene ble så dårlige at den ikke kom på blogg, sukk. Men nå skal dere få se litt mere fra den.

Jeg har fylt huset med eføy, porselensblomst, hortensia, tulipaner og orkideer. Jeg er så heldig å få gavekort fra jobben min til jul, og det bruker jeg alltid på blomster i januar, når julen er kastet ut og juleblomstene har gjort sitt. Er jeg heldig klarer jeg å holde hortensiaene og eføyen i live helt frem til sommeren. Da planter jeg dem ut. I sommerhalvåret er det bare porselensblomst, orkideer og buketter fra hagen jeg har inne. Jeg er mest ute da, likevel. Nå som solen har snudd og kan vi  jo snart håpe på vår igjen.




































Jeg malte nylig bordet helt hvitt i høyglans og har ikke angret et sekund. Snart skal kjøkkenbordet til pers også. Jeg har mye mindre duker i omløp nå. Selv om det selvsagt blir mer fest og høytid over bordet med en flott duk på da, selvsagt.
















Speilet er nytt, jeg synes det er så fint med slike store speil i det hvite interiøret sammen med lysekronene. Det ser ut som om lysekronene er litt på vei ut nå, men jeg er i hvertfall langt fra lei av mine og kommer til å ha dem lenge ennå. Når jeg sitter i sofaen i andre enden av stuen min og ser bortover ser jeg begge mine lysekroner speile seg innover i speilet, det er veldig fint.
















Nå er ikke mørkenatten den beste tid å ta bilder på da, de blir de ikke gode nesten uanset, men som sagt her skulle nytt kamera testes ut. Bildene her har derfor forskjellig lyssetting. Ble ikke enig med meg selv hva som var finest, så det blir en salig blanding. Noe som normalt sett ville gitt meg sammenbrudd (smiler) men nå har jeg nå en gang bestemt meg for at dett er en test. Jeg skulle tatt nye nå som det er sol og dagslys, men nå skal jeg på skitur med barna mine, så det får bli en annen gang.  

Bak spisebordet har jeg lagt en plate over noen kasser og drapert med hvitt stoff. Her skal jeg ha en sjenk, men jeg klarer ikke å finne en jeg liker,  i de riktige målene og i den stilen jeg vil ha. Jeg har et bilde av hvordan jeg vil at den skal være inni hodet mitt, men det er jo en kjensgjerning at det kan være vanskelig å få tak i det som er inni hodene til folk.

Jeg er veldig begeisret for riviera maison sin stil, men synes ofte at møblene deres blir veldig ruvende for oss med vanlige husbakhus. Dessuten synes jeg at prisene deres nærmest er ran på åpen gate (smiler) Nei, det var vel kanskje å ta litt voldsomt i, huff. Fin fine møbler har de i allefall. Det er så fint i butikken deres på exhibition, veldig inspirerende utstillinger har de i allefall. Og alt i livet handler jo om prioriteringer.   

Nå har jeg uansett bestemt meg for å se det litt an og heller snekre meg en selv om jeg ikke finner en jeg kan liker til en anstendig pris. Jeg har jo gode erfaringer fra kjøkkenet mitt, hvor mannen min og jeg (godt hjulpet en nevenyttig og hyggelig svoger) snekret en hylle som jeg hadde tegnet på forhånd. Har du lyst kan du se og lese mer om den her.




































Stolene har jeg hatt i mange år, og de er fremdeles blant favorittmøblene mine. Når det ikke er bekmørkt er det veldig fint å se ut vinduet her. Vi bor høyt i en bakke og har derfor mye himmel, sol og ganske fin utsikt i fra dette vinduet.




































Det er koselig å sitte vendt mot sjenken også, for da ser en pynten og gjestene også i speilet. Vi tar sjelden ut platene fra bordet, for barna sitter mye her og gjør lekser, og jeg jobber en del her. Dessuten er det alltid fult hus når vi spiser i stuen.


Mot sofaene ser det slik ut.



Over sofaene er det to vinduer, og jeg har aldri følt meg vel med treseteren på veggen mot dem fordi de ikke er plassert midt på vinduet. Dette løste jeg ved å plassere et speil ved siden av vinduet slik at det ble balanse. Speilet har jeg malt hvitt for å få det til å passe inn med spisestuen. Jeg har nokså mørke møbler, som jeg er ganske lei av, men de er veldig praktisk. Hos meg må konfort og praktisk innimellom gå foran det estetiske.
















Alt i alt er jeg fornøyd med om-møbleringen vår.

Her ser dere hvordan spisestuen speiles fra speilet bak sofaen. Det er veldig koselig.

Ønsker alle en fortsatt fin søndag og en flott ny uke. Nå skal jeg på ski med barna mine og hunden vår.

Klem fra Lisemoren