torsdag 7. november 2013

 
HØST
 
Så var det på tide å ta farvel med min elskede hage. Sukk.
Jeg sliter voldsomt med å fjerne blomstrende blomster, selv de som skranter litt.
 

Høsten kom virkelig sent til Lisemorhaven i år, dette er et av de siste bildene jeg tok. Hadde det ikke vært for den høstlige klatrehortensiaen så kunne man trodd det var sommer ennå. Jeg velger nesten bare blomster som blomstrer fra tidlig vår til sen høst, for da beholder jeg sommeren så mye lenger. Lyng bruker jeg aldri, for de kan jo ikke konkurere mot dette floret. De hadde bare blitt borte. Her går vi rett fra sommer og til jul:)
 

I helgen tok altså jeg bort alt, hele sommeren. Nå når det bare regner og vi er kommet inn i november måned fant jeg styrke til å tømme krukker og kar og gjøre klart for vinteren. Jeg ender ofte opp med å gjøre dette arbeidet litt inn i desembeer, gjerne etter at alt er blitt sleipt av frosten, men ikke i år, heldigvis.

Men når petuniaen er så fin som dette er det fælt å kaste dem ut. Både de og pelargoniumene blomstrer jo fint helt til frosten kommer. Foreløbig har vi bare hatt noen lette frostnetter, og det har gått bra for plantene sin del. Jeg har faktisk ennå høstflox blomstrende i bedet her jeg!
Noen av pelargoniaene er reddet inn, så få vi se om de kommer igjen.

Ikke så lenge nå så skal jeg kulepynte utenfor, det blir nok fint:) Godt det er noe å glede sg over til enhever sesong. Nå er det ut å plukke kråkefot, kongler og mose. Få tak i juletregrener og minijuletrær og bare sette i gang.

Hilsen Lise

1 kommentar:

Ingun sa...

Så flott haqge du har. Her skal jeg kose meg;-)) Legger meg til som følger....