torsdag 1. desember 2011

Raske ideer til juleverksted / lag små julegaver selv.


Hei alle sammenSå er vi i full gang med adventstiden igjen. Dette er den beste tiden i året, synes jeg, selv om det også er den travleste. Jeg er i full gang med å lage små venninnepresanger eller ekstrapresanger. Det skal ikke alltid så mye til, og jeg liker at det går fort unna.

På kubbelyset på bildet over har jeg strøket på et bilde (skrevet ut et bilde på vanlig kopiark) Bruk matpapir eller aller helst bakepapir så ikke strykejernet blir full av stearin. Det er ikke morro når du senere skal stryke julekjolen eller din kjære skal stryke dressen sin.
Derfor pynter jeg stikkesker, store, små og mellom størrelser. Jeg maler dem med hvitmaling (bruk et tykt lag med maling) legger et lite glansbilde rett på den våte malingen og drysser hvit snøglitter over. Så lar jeg alt tørke.Eskene kan selvsagt lakkes etter at de er tørket også, dersom noen uroer seg for at glitteret skal løsne for mye. Men det pleier ikke jeg å bry meg med, jeg synes ikke det drysser så mye at det er et problem. Jeg har slike stikkesker liggende på lysfatene og hyller, synes det blir veldig veldig fint.Slike esker lager man på et øyeblikk, og barna klarer det like godt som voksne. Farger og pynt kan selvsagt varieres i det uendelige. På bildet over kan dere se at den store stikkesken er pyntet med bilder fra den adventspyntede hagen vår. Veldig koselig å bruke eller gi bort en slik eske.

Dessverre ser ikke hagen min slik ut i skrivende stund, men bare stormen er over skal jeg ha meg en skikkelig ryddeøkt og få julen på plass der også. Slik det blåser og regner her vest nå tør jeg nesten ikke sette fra meg bilen utenfor en gang. Vi får håpe det blir likar i morgen.

Jeg bretter også slike stjerner som jeg legger inn i pakker eller bruker som merkelapper utenpå julegavene. Her får du oppskrift på hvordan du bretter slike. Jeg har fått så mange koselige tilbakemeldinger på disse eskene og stjernene jeg laget i fjor at jeg viser dem tidlig i desember i år slik at de som vil rekker å lage selv.Sammen med litt kongler og vintergrønt pakket inn i cellofan blir dette en nydelig venninegave eller oppmerksomhet til noen som fortjener å bli gjort litt stas på. Bruk gjerne et fint bånd i stoff også.Ta da ! Gaven er ferdig.

Med ønske om en koselig adevnt til alle som er innom sidene her.


Klem fra Lisemoren

2 kommentarer:

Doris sa...

Nydelige små gaver!

Merethe sa...

Så koselige gaver da. Er veldig fint med dekorerte fyrstikk esker liggende til pynt. Ønsker deg en god helg. Klem Merethe