søndag 19. desember 2010

OPPSKRIFT PÅ STJERNER DU KAN BRETTE SELV

Hei alle sammen.

Her kommer et bitte lite stjernebrettekurs. Jeg er en kløne, men dette syntes jeg var lett og gøy. Stjernene her kan brettet i all slags papir, og de kan selvsagt dekoreres, men så langt er ikke jeg kommet ennå. Jeg gikk for hvite i år, rett og slett fordi det var papiret jeg hadde der og da. Men jeg er godt fornøyd.
Dette er hva vi ønsker å få til. En lekker stjerne, enkel eller dobbel som her.
Slik begynner vi


Velg størrelse og tegn opp stjerne du vil ha. Jeg har ikke brukt så tykke ark, og har derfor lagt mange lag oppå hverandre og klippet ut mange stjerner samtidig. Bare et tips.
Det finnes lubne stjerner og de spisse som jeg har vist dere. Jeg syntes de spisse så ut som sjøstjerner plutselig, da er det jo flott at jeg sånn hundre stykker av dem i alle størrelser (smiler). Neida, de er fine begge to og det er jo ikke så lett å velge alltid. Så jeg har brettet båe slaje.


Klipp ut stjernen og brett de to taggene nede over mot de to oppe


Slik. Dette gjøres med alle spissene, altså tre ganger.


Da har du brettekanter der hvor jeg har markert med kulepenn på denne modellen.
Nå må du SNU hele stjernen og så skal vi brette på baksiden


Slik brettes det denne gangen. Bare en av spissene skal opp. Da får du en brettelinje mellom spissene. Dette gjøres også tre ganger.


Slik skal brettekantene se ut nå. Og så er i grunnen stjernen ferdig. Den legger seg nesten som en stjerne selv nå og trenger bare litt hjelp med fasongen. Det er bare til å dra den opp med midten og brette etter brettene langs stjernespissenes rygg.
Ta da, du har en ferdig stjerne. Dette er en enkel stjerne.Vil du ha en dobbel stjerne legger du bare en stjerne bak slik jeg har gjort her. Da må de limes, jeg bruker limpistol her er det nemlig fort og gale og hei hvor det går.Så er det bare å pynte vinduer, lysskåler, juletrær, julekranser eller julepakker (som jeg har gjort) Her er en tynn og en lubben stjerne brukt sammen på pakken.

Lykke til med brettingen

Klem fra Lisemoren

3 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Takk for at du delte oppskriftne med oss... dette skal jeg nok få til..

likte de veldig godt Lisemor..
'
ønsker deg en fin uke mot jul

Klemmer 0))

Helen sa...

Så fine stjerner. De må prøves!

Nina S sa...

Hei Og tusen takk for oppskriften:-) Her skal det brettes julestjerner!

Riktig god jul til deg og dine:-)

Nina S