tirsdag 14. desember 2010

Kjøkkenkos i julestria

Hei alle sammen. 

På kjøkkenet mitt er det så smått begynt å komme litt julestemning også.  Jeg har ikke gjort så veldig mye, men pyntet litt med det jeg har. Stjernen under er brettet av åtte deler, i innpakningspapir. Ble den ikke flott ? 

Jeg ønsket meg intenst en stor karm til blomster her ved vinduene, og denne hyllen som vi har har snekret selv har jeg aldri angret på. Den blir jeg mer og mer glad i.

 

Jeg er så svak for reinsdyr. Blir så glad av slik pynt. Et bånd og en liten spretten kar i en helårsblomst man har fra før er faktisk alt som skal til for å få litt julestemning.Eller enda enklere bare noen bittesmå juletrær i vaser. Jeg må også alltid ha en amaryllis å drive frem i blomst også, ellers er det liksom ikke jul. Den lille juletrebusken skal pyntes litt forsiktig snart. Jeg holder på å sy små hvite hjerter pyntet med hvite fjær og gammeldagse engleglans.

I dag har engelen, snupien til naboen og jeg vært på juleverksted på jobben min. Sammen med noen av kollegaene mine har vi kost oss med å pynte lys, lage stjerner, pynte stikkesker og sy flere av disse hjertene.


Dette er et hyggelig kjøkken å jobbe på synes jeg. I går hadde lurven min to kamerater innom for å bake. De bakte kakemenn som proffer, så ovnen fikk virkelig kjørt seg her. Min kjære hadde laget kakemenn-deigen mens jeg var på jobben. Første gangen han har prøvd seg på dette, men det gikk kjempefint det.Dette er en metallboks, oppi der ligger hjertene jeg syr på før de blir ferdige. Jeg har satt den på høykant fordi jeg synes bildet er så fint.Kanskje ikke kjempe julete, men det kommer seg litt etter litt frem mot julaften. Må ha inn litt mer rødt ja.


Sjekk denne fine kulen da, den laget min søster da vi hadde juleverksted sammen med venninnene mine. Hun har formet ståltråd, hengt på bling og festet tyttebærlyng på. Jeg sa den nesten måtte bli her fordi alle kunne se at den bodde her i vinduet (smiler) og da lot hun den henge, hurra. Hun kan lage de vakreste ting ut av ingenting og har alltid gode ideer, som hun lærer meg.


Jeg elsker slike bokser


Desember har vært utrolig koselig frem til nå. Jeg har vært på juleverksted med begge barna, ett for hver. Så har vi vært i to store familiejulebesøk hos foreldrene mine allerede, med heile storfamilien, noe som var moro, ikke minst for ungene.  


 Dessuten har jeg vært på årets høydepunkt, sangkveld hos min søster, der vi synger alle de kjente og en haug med ukjente julesanger.

Før gikk jeg i kor, men det rekker jeg ikke lengre. Derfor må vi innimellom arrangere sangkvelder hos oss selv, slik at vi kan få utløp for sang-gleden vår. Den før jul er fast, samme helgen hvert år og da kommer en del av de vi sang i kor med før. Dermed klinger det ekstra vakkert med alle de ulike stemmene.Noen venner av min søster spiller til, på piano og fiolin, så det var så vakkert at englene frydet seg og alle hjerter gledet seg slik de skal i julen.

Som dere skjønner har jeg bare nikost meg under min høyst ufrivillige bloggpause.  
Håper dere andre også gjør det. Fortsatt god advent.


Klem fra Lisemoren 

6 kommentarer:

RoseSommer sa...

Du, de sang kveldene høres fantastiske ut. Håper aldri dere slutter med den tradisjonen. Snart kommer jo en oppvoksende slekt og vil være med også, tenker jeg.
Og "kula" søsteren din var lekker. Kreativt!

RoseSommer sa...

Woops, siste setning ble visst rar....
Mente jo selvsagt kula søsteren din LAGET! (Ser nesten ut som jeg kalte søstra di ei kule. Sorry!!!)
:-)

Lisemoren sa...

He,he. Jeg skjønte hva du mente, det er alltid hyggelig å høre fra deg.

Anita fra hjerterommet sa...

koselige bilder du viser fra kjøkken kroken din:)

Nyt førjulstiden videre:)

lavendel mio sa...

Dååån så koselig og vakkert du har pyntet på kjøkkenet ditt!!
I dag er minstemann hjemme fra skolen, omgangs syken går på omgang hos mine 5 gutter, så jeg går rundt i huset og smårydder litt her og der:)
Ønsker deg en strålende fin dag, klem Hanne

liven sa...

Hei Lisemoren!!
Koselig på kjøkkenet ditt og så mange koselige saker!!
Liker godt disse metallboksene jeg også!
Dere har mange fine førjulstradisjoner dere!!Og tror dere er noen kreative sjeler!
Her har jeg hatt gløggparty fire år på rad....små og store i familien samles :o)
Det skal vi har her nå på søndag....da koser vi oss, prater og bytter gaver!
Koselige bilder fra hagen din også!!
Må pynte litt mere utenfor...hvis bare været kan bestemme seg nå!!

ha fine førjulsdager
Klem!!