torsdag 16. desember 2010

Hallo i julestria

Her laver snøen ned og lager skikkelig julekortstemning ute. Inne hos meg er det julesyssler på gang.Julestemningen er på topp både på jobben og her hjemme. Det går i juleaktiviteter hele tiden. Jeg har holdt mye på med å lage julepynt i år, har fått det helt for meg. Koser meg glugg ihel med det. Har blant annet laget noe slike kranser. Det gikk helt greit å feste lyset med stiv streng. Synes disse kransene er så koselig.På jobben hadde vi besøk av en liten teatertrupp i går. Ulla Krulla og Kake bake, som spilte juleteater for barna. De jobber begge for julenissen og leverer bakverk og strikkevarer i ull nå før jul. Dessverre er julen ofte truet av skurker, og da må de to ordne opp som best de kan, for hvis ikke blir det jo ingen jul i det hele tatt.

Ulla Krulla 1


Bildet er lånt fra nettet.
Dere som bor her i Bergen og får mulighet til å dra å se på dem må virkelig gjøre det. De er bare helt suverene. De har en fantastisk kontakt med barna. Pluss at de er knallgode til det de driver med. De holdt 70 barn i alderen 2-6 oppslukt og engasjerte i 45 minutter. Pluss at de inkluderer ungene i stykket på en artig måte. Vi voksne koste oss like mye, ja kanskje mer, enn ungene, for det var gøy og utrolig vittig for oss også. Jeg har vondt i smilemusklene ennå.Vel, nå har vi vært gjennom alt som skal gjøres på jobben, og det er en del i desember, som :
nissefest, Lucia, foreldrekaffe, adventssamlinger, teaterbesøk, julebakst, jule-evangeliumet(vi "går" til Betlehem), nisshistorier, bytur, alle de kjente sangene og julelekene og juleverksted. Dessuten er alle foreldresamtalene og kurset jeg har vært med å arrangere i hele høst nå vel i havn. Phu, er det flere enn meg som er andpusten nå (smiler).Egentlig så starter vi tidlig og har alltid noen blanke dager innimellom så det ikke skal bli for mye for barna (eller de voksne) Førjulstiden skal være preget av forventning, ro og julestemning. Pluss at vi ikke må glemme at barna trenger tid til å bare leke helt vanlig akkurat som ellers i året. For de er ofte med på masse avslutninger og aktiviteter på kveldene også. Når de får mye sukker og for lite søvn merkes det godt i gruppen dagen etter, da er det godt å ha det litt rolig og vanlig, med et tilgjengelig fang innen rekkevidde.Selv om det er noen dager igjen til julaften er det godt når det meste er vel i havn og alle er fornøyde.
Så nå skal lisemoren bare hvile på laubærene resten av desember og kose seg. Ja og så vaske, rydde og pynte huset skikkelig her hjemme da. Neste uke skal jeg til og med unne meg noen fridager. Da skal det bli jul her i Lisemorhuset. 

Fortsatt god advent til dere andre.

Klem fra Lisemoren 

2 kommentarer:

RoseSommer sa...

Jasså, det skjer litt av hvert rundt deg også? Godt du prøver å få noen fridager innimellom. Og jammen ble kransen din fin!
Imorgen, fredag, skal "Ulla Krulla" (meg; var hos frisøren igår!) og "Bake Kake" (min mann; som liker å bake krumkaker) bake etpar slag. Men først må jeg få "Raske Vaske" til å ta en sjau på badet. Stakkar.
God helg!

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Hei lisemoren! :) Så flotte bilder du viser :) Skjønner du har det travelt. Håper du har det bra! :)

Her er jula like rundt hjørnet, og mine planer ligger på hylla, og dei får ligge i fred. I går var vi på ultralyd for å helse på skatten i magen, for første gang. Det var kjempestort! Og no går vi begge rundt eit kjempestort smil og er lykkelige, til tross for formen. No er det berre å vente til mai :) For håpentligvis så er da første etasjen ferdig, så vi kan flytte inn før babyen bestemmer seg for å komme :) Er vertfall ein kjempefin julegave! Den beste :)

Håper du og dine har det fint, og at dere nyter dei siste førjulsdagane! Godklem :)