lørdag 3. desember 2011

NIB utfordring. Julepynting utendørs

Hei alle sammen.


I dag skal dere få se hvordan jeg pynter til Jul i innganspartiet mitt. Dette er min yndlingsplass i hagen. Jeg har masse masse krukker, store bed langs en mur som skjermer oss, levegg mot naboen, plantebord og en liten frokost-terrasse her ute.
En del av krukkehagen består av nokså store krukker, som derfor bor her ute hele året. I noen av dem vokser stauder og roser, så dekkes kun med granbar når vinteren kommer.

Noen av krukkene bæres vekk, men mesteparten tømmes og snus etterhvert som de har gjort jobben sin. De er for tunge for meg til å slepe inn og ut. Jeg synes pynten blir ekstra fin og kommer mer til sin rett når den ligger på krukker i forskjellige høyder som her. Det lille juletreet i melkespannet bak er med å gi høyde og kranse inn plantebordet. Det er detaljene som teller vet dere.
Disse krukkene er ypperlige til å pynte med julegrønt og sette lykter eller små juledekorasjoner på.
Jeg gjør det ekstremt enkelt, og dette går fort å lage til, for jeg har ikke så mye tid som jeg skulle ønske å bruke i min elskede hage.
Som dere ser er det rett og slett masse granbar, kongler og epler som er brukt her. Eplene er fra hagen, granbaret fra hytten og konglene er plukket på tur.


Men jeg synes ikke det skal mere til, jeg, for å sikre julestemningen. Jeg bruker også å la vannkannene stå fremme, men pass på, her ble en av dem ødelagt fordi det først regnet og så kom frost.


Bunnen røk da frosten utvidet vannet nedi. Her på vastlandet svinger det jo mellom regn og frost hele desember, så nå står mine under tak.

Men frosten er en venn også, se bare hvor fint det ble da vannet frøs og jeg strødde kongler oppå.
Jeg lager slike kranser hvert år, allerede om høsten, så når julen kommer henger de der klare. Eplene er fra epletreet i hagen. De eplene er veldig sure, så vi bruker dem i kaker og gir resten til fuglene. Om fuglene liker dem? jepp, jeg har noen skjærer her som driver å stjeler dem med seg opp i treet sitt, belive it or not!Jeg synes ikke de gjør noe om fuglene har hakket litt på dem heller, men de blir jo stygge etterhvert, da hakker vi resten opp på fuglebrettet. Det er supert med en meisebolle i midten av kransen.


Også oppå plantebordet gjør jeg det enkelt. Her skal jeg jo helst ha muligheten til å stå og jobbe litt også. Alle buketter, ompottinger og dekorasjonslaging foregår her hele året. Det er veldig koselig. Selv fuglematen lager vi her, slipper mye gris inne på denne måten.

Jeg har laget lykter av Norgesglass for mange år siden.
De første årene stod de under tak og holdt seg nesten like fine, men nå etter noen år i omløp er de litt preget av julestria og sollyset(de har stått ute hele året) Jeg synes de er fine likevel, særlig når lysene er tent, så de får bli som de er.

Her i denne krukken er det ikke mye med rosetreet på denne tiden av året, men det er nydelig om sommeren. Da er det bare å dekke til og pynte litt opp med vintergrønt nå.Jeg setter små Juletrær i mange av pottene som er tomme, plasserer dem litt i forskjellige høyder, det gjør seg ekstra godt. Eller trær og trær, det er en av grene fra et juletre som får æren av å late som om det er et bittelite juletre. Det går fint det.
Men et og annet juletre har jeg da også stående innimellom, når vi hugger ved på hytten tar jeg toppene. Jeg hadde tenkt å ha dette på kjøkkenet, men syntes det ble for stort da jeg fikk det hjem. Hva er det som gjør at trærne ser så små ut i skogen, men blir digre når de kommer inn. Vokser de fremdeles i bilen eller.

Det er ikke så mye med frokostterrassen på denne tiden av året, men vi setter et lysfat full av lys når vi får besøk, og det gjør seg jo alltid. Desverre hadde jeg ikke noe bildet av det ennå, men vi er nå tidlig i desember. Alle bildene her er fra i fjor. I bakgrunnen ser dere det store juletreet som skal inn i slutten av desember og pyntes. Det er med og pynter opp utendørs så lenge.
Noen år er vi så heldige at vår herre er med å hjelper oss med julepyntingen, da er det mye gøyere å sette ut lys og julepynt. Den ultimate julepynt er jo snø. Men den er sjelden vare her på vestlandet.


Nå har vi faktisk hatt to hvite juler på rad, så da innstiller jeg meg på ti våte fremover. Men det gjør ingenting, vi kan jo heldigvis pynte selv også. Håper noen har latt seg inspirere.


Nå skal jeg ut i hagen og rydde mitt inngangsparti som ikke ser helt slik ut nå, men det er håp. Bildene er fra i fjor. Senere i helgen skal jeg innom NIB sin utfordring og ni kose meg med bildene deres.Jeg håper jeg rekker å lage et innlegg om hvordan jeg pynter inne også, for jeg elsker å dekke bord og tror jeg har noen fine bilder fra i fjor. Det er jo en stund til julemiddagen ennå. 

 Fortsatt god adventstid ønskes alle mine lesere.

Klem fra Lisemoren


9 kommentarer:

NIB sa...

WOOOW! Dette var utrolig inspirerende:)

klem fra solveig

liven sa...

Takk for inspirasjon Lisemoren!!
Vil ordne litt utenfor her også....for her ser det ut som et anleggsområde for tiden !!
Nydelig med vintergrønt og røde epler!!

Ha en fin helg :o)

My home is my Castle sa...

Om jeg fikk inspirasjon ??
Ja gjett :)) Helt nydelig hos deg !! Jeg pleier og å bruke mye granbar ute, det blir liksom jul da ;)

Ha en god helg.
Klem,Kari

Eliza Bennet sa...

Hei Lisemor! For noen flotte bilder du har i bloggen din! Dette er virkelig inspirerende! Jeg håper selv og få både hus og hage en dag. En veldig vakker dag! For tiden bor jeg lite og enkelt i en by, som også har sine postive sider. Jeg tenkte jeg kunne "låne" hagen din litt så lenge! Takk også for inspirerende interiørbilder og de fine gavetipsene! God adventstid!

Doris sa...

Jeg er aldeles betatt av inngangspartiet ditt, og vrir hjernen for å finne ut hvordan jeg kan få til noe lignende.
God helg!

Jatte sa...

Ååååå så koselig♥

Ha en fin førjulstid,
Klem Jatte!

ThelmaT.no sa...

så utrolig koselig..)

dette kan du..

takk for titten og lykke til i utfordringen..))

ha en fortsatt fin 2. søndag i advent..)

Inger Marie sa...

Hei:)
Sååå fint du har pyntet!!
Ramlet over bloggen din fra Nib...mye fint hos deg...og jeg kommer gjerne innom senere:)
God mandagskveld:))

Anonym sa...

The apple wreaths are beautiful! I think I might try that!