mandag 20. desember 2010

Julekreativitet blir nydelige venninnegaver

Hei hei i julestria. Håper alle flittige bloggedamer og andre flittige jule-entusiaster har tatt seg tid til å slappe av litt i kveld.

Selv har jeg hatt gleden av å være sammen med begge mine søstre, foreldrene mine og nesten alle barna våre på julebaking av min mors gamle slagere fra barndommen. De må vi nesten ha skal det bli skikkelig jul.
Denne måneden har jeg dessuten julepyslet mye. Det er så koselig. Mange gaver er blitt laget. Som vanlig har jeg kanskje litt for mange baller i luften samtidig, men noe er jeg da virkelig kommet i havn med også (smiler) Det er jeg godt fornøyd med.
Jeg har blant annet pyntet fyrstikkesker, som disse over.
Eskene er malt hvite med malingsrester, så er det lagt et glans rett på den våte malingen og strødd hvit glitter over. Trenger ikke lim, og det går fort og greit.
Jeg er godt fornøyd med resultatet også. Dette er iallfall mye finere på lysfatet enn de eskene som ikke er pyntet. Familien min legger dem nemlig fra seg overalt.

Så har stjernene mine fått seg en liten glitterdryss også, jeg klinte til med malingen her også jeg, alt er jo hvitt.

Her er en av de små lubne stjernetypene.
Dessuten har jeg pyntet lys. Jeg stryker bare bilder eller glans rett på lysene og pynter med et bånd. Synes det blir veldig fint. Her er både lysene og de store stikkeskene pyntet med julebilder fra hagen min. På de store stikkeskene har jeg tatt engler på den andre siden, så kan de som får dem selv velge da :)
Sammen med små og store stikkesker, et lys, litt kongler og grønt pluss noen av alle stjernene jeg har brettet blir dette ganske fint inni litt cellofan med en julesløyfe rundt.For at ikke alt skal velte etter at det er pakket inn har jeg satt det på et hvitt pappfat. Dette hadde bittelitt mønster som jeg dekket med hvitt papir, fordi jeg skulle gi vekk denne til min greie kusine Linda samme dagen, og ikke hadde tid til å få tak i noen helt hvite fat. 
Kjempe irriterende at mønsteret viste litt her på bildet, men jeg regner med at dere får inntrykk av hvor fint det ble likevel. Her kunne jeg selvsagt bare ha brukt de flotte lysfatene man får i sølv og gull og rødt og ja dere vet, men jeg hadde liksom en idé om at alt skulle være hvitt når jeg pakket det inn, så da så.


Det koselige båndet er kjøpt på stoff og stil. Der hadde de jammen mye fint nå før jul.
Dette er veldig økonomiske julegaver, og det er jo også noe de aller fleste har brukt for. Noen har jo alt vet dere. Så her synger vi bare det vil de sikkert ha, da blir de sikkert glad, og at det er en nyttig ting kan ingen komme fra !
Vel nå er det straks selve innspurten. I morgen skal jeg prøve å få vasket huset og satt opp juletreet her hos oss. Det er jo greit å ha en plan så får vi se. Regner med at det kan bli ganske interessant, for juletreet ligger nedsnødd og fastfrosset utenfor huset mitt.

Niesen min på 18, fra nabohuset, trofast blogghjelper og bloggfotograf, har tatt alle bildene her i dag.Det ser dere sikkert, for hun er kjempeflink, tusen takk Tonjemoren.

Ønsker dere alle en vidunderlig siste adventsuke

Klem fra Lisemoren

13 kommentarer:

Anonym sa...

Fiiint!

:)

Mitt hvite hus sa...

god morgen Lisemor...

jammen er du effektiv må jeg si.. baker og pyssler...

flotte ting du har laget da..

her er det en rolig kveld... de neste to dagene blir det jobbing..

Kos deg de siste adventsdagene..

Klemmer =))

Claus Dalby sa...

Kære Lisemor - hvor ser det hyggeligt ud. Tak for dit link. Nu har jeg også linket til dig. Men kan det passe, at din blog er registreret af blot en punktim med en streg under. Mystisk!

Claus Dalby sa...

Desværre - jeg var for hurtig. Jeg kan ikke registrere dit mystiske 'navn' på min blogroll. Mail gerne til mig.

Unknown sa...

Jag vill bara titta in hos dig och önska dig en riktigt fröjdefull jul! KRAM Petra, Romantiskahem

lavendel mio sa...

Å du verden hvor flink du har vert da, så mye lekkert du har laget.
Heldig den som får denne gaven:)
Ønsker deg en nydelig kveld, klem Hanne

Lunalei ;-) sa...

Så mye fint du har lagd! Lekkert!!!
Ønsker deg og dine en riktig fin og koselig jul!
Juleklem fra Lunalu

h.espe sa...

Så utrolig flink du har vært, og laget sååå masse flott!!!

Ja, så er julen her da, og jeg vil ønske deg en riktig god jul - nyt dagene sammen med dine!!!

Juleklem fra Hildegunn

Anne (Moseplassen) sa...

Herlig :)
Hjemmelaget ER kos, både å lage og gi. Også har jeg sans for gaver som brukes opp, og ikke må stå til pynt evig og alltid :)

Fortsatt god jul!

Lenemora sa...

Hei!
Vil bare takke for alle de inspirerende bildene/innleggene du har lagt ut i det året som har gått, takk for at du blogger!
Ønsker deg og dine et godt nytt år 2011, måtte det nye året bringe frem det beste for dere!

Klem Lenemora

Monica sa...

Hei på deg Lisemor.
Ønsker deg og din alt godt i det nye året.

liven sa...

Innom for å ønske deg et godt nytt år Lisemoren :o)
Klem!!

LYKKEBO sa...

Riktig godt nyttår!

Og kjempe fine gave ideer...
Håper du har hatt en flott jule-g nyttårsfeiring:)
Klem