lørdag 8. desember 2012

Pynt spisestuestolene med selvlagde grønne kranser

Hei alle sammen

I snart en uke har vi hatt snø her i Bergen. Det er utrolig hva det gjør for julestemningen, det er ikke til å komme forbi. Snø er aldri feil, det er så utrolig koselig. I vinduet er adventstjernene kommet opp, og ute i hagen er det lysslynger på busker og trær. Det er med andre ord en fryd å se ut vinduet også om kvelden nå i advent. De store kransene på vitrineskapene er fra ikea.

Her i Lisemorheimen er det faktisk snart helt klart til jul. I hvertfall i de viktigste rommene, nemlig stuen, spisestuen, kjøkkenet og selvsagt i hagen.
Ja selv på soverommet har jeg hengt opp en grønn julegirlander,  med ys og det hele, til tross for at Lisemormannen var voldsomt skeptisk til dette. Det ble knallfint, men bilder fra soverommet mitt er det lite trolig at jeg noensinne viser her på bloggen, skjønt man skal jo aldri si aldri.

Jeg har jo som kjent malt stuen grå, og var naturlig nok spent på om dette ville fungere greit med jul og julefarger. Og det må jeg si jeg mener det gjorde. Ble veldig fornøyd selv iallefall. Den mørke fondveggen har jeg vent meg til og blitt godt fornøyd med, men de lysegrå veggene sliter jeg fremdeles med. Savner de lyse veggene mine, sukk. Men jeg lar tiden arbeide for saken.
Kransene på vitrineskapene er fra Ikea.

Forleden hadde jeg klubb, så da gjorde jeg spisestuen klar. Jeg elsker den grå duken fra stoff of stil. Alle tror merkelignok at den er sølvfarget, men uansett passer den godt på spisebordet, synes jeg selv. 
Og jepp, juletreet er kommet frem og blitt pyntet. Det har riktignok fått ny plass, men jeg tror det skal gå greit å ha det her. Jeg liker aller best å ha det foran de doble dørne ut til hagen, men etter at jeg fikk hund er det her vi slipper han ut i hagen.

De små kransene på stolene og på  fugleburet har jeg laget selv, og de er veldig lette å lage. Jeg har stort sett alltid sverget bare til naturlige materialer, men i fjor gikk jeg grundig lei av nåledryss, noe måtte gjøres. Så da jeg kom over disse fine kunstige julebuskene hos Blac design slo jeg til og kjøpte fem bunter. Jeg har laget slike kranser og hengt overalt, og for de 150 kronene jeg la ut fikk jeg 10 kranser.

Jeg brukte tykk, tykk, ståltråd, du må bruke tang for å få bøyd den og tvunnet endene sammen, men så holder den seg godt også, mister ikke formen bare noen kommer ani den liksom. Jeg kjøpte en kveil med ståltråd for en billig penge på Biltema, de har alle størrelser og tykkelser, til en brøkdel av prisen en må ut med i hobbybutikkene. Dessuten har du de nesten evig, for det er så mye på dem.

Etter at jeg har laget en ring i ønsket størrelse surrer jeg bare den kunstige julebusken rundt og fester den to tre steder med små biter med grønn streng (make til de som jeg binder opp erteblomstene med om sommeren). Men her kan man bruke hva som helst, selv tråd, bare sørg for at den ikke viser så godt.

 Så er faktisk kransen ferdig. På stolene har jeg hengt dem opp med pakkebånd, for jeg hadde ikke sløyfebånd i huset. Gikk fint det.

Jeg elsker jul og advent

Klem fra Lisemoren

3 kommentarer:

Jatte sa...

Så utrolig koselig!! nydelig med de kransene på stolene :D

Ha en fin 2.søndag i advent, nærmer seg jul med stormskritt nå!

Klem Jatte☃

Caroline sa...

Så koselig du har pyntet til jul:)
Det var skikkelig dekorativt med kransene på spisestuestolene!
Her er det og full vinter med 30 cm snø;)
Ønsker deg en super førjulstid!
Klem Caroline

Aud sa...

De kransene var jo utrolig dekorative.