søndag 16. desember 2012

Julepyntet spisestue

Hei alle sammen
Allerede tidlig i desember pynter jeg spisebordet. Det hender blomstene må byttes ut noen ganger, men det får stå sin prøve. Ofte kjøper jeg inn nye lillejulaften. I år er jeg godt fornøyd med resultatet.
Treet står her for første gang på grunn av om-møblering, og det plager meg litt. Jeg ser nemlig bare topppen av treet når jeg sitter i sofaen, ettersom en av sofaene mine vender ut i rommet. Når det i tillegg er kunstig fordi gutten min ikke tåler de ekte er det ikke helt slik jeg helst ville ha det, men det må duge. Heldigvis har jeg vanlige trær utenfor. Men lys og fuglemat og det hele.

Det hvite korset over speilet kjøpte jeg i Kroatia i ferien, og det er jeg veldig glad i. De hadde veldig mye fint hugget ut i hvit stein der nede så det var veldig kjekt å handle der.
Mot stuen ser det slik ut. Jeg pleier alltid bruke røde julestjerner, samt buketter med juletregrener og røde roser til pynt på bord og i vinduer. Dette året er det foreløpig blitt hvite julestjerner, men kanskje må det jules litt opp før jul med mer rødt. Vi får se. Jeg synes det er lettere å holde liv i de hvite, det virker som om de tåler mer enn de røde.

Jeg er godt fornøyd med gardinene jeg endelig klarte å bestemme meg for. Helt hvite florlette med mønster synes jeg gjorde seg. Det er jo ekstra fint når hele hagen er kledd i snø også. Mye lysere ute, noe som er skjønt.
Det er fint med speil i rommet synes jeg, nesten som et bilde.

Selv om bildet selvsagt endrer seg etter hvor i rommet man sitter.

Det er veldig koselig å sitte her og spise. Fordi vi bor øverst i en bakke er det mye lys, sol og himmel her. Om vinteren ser ned på vi lysene fra alle husene rundt omkring.
Jeg har bordet stående slik hele tiden, og tar bare av pynten dersom duken trenger en vask, eller jeg vil bruke en annen duk. Når jeg har besøk dekker jeg av og på. Vi spiser alltid her inne i helgene, også selv om det bare er oss i familien, for det er så koselig. Kan godt være forskjell på hverdag og helg synes nå jeg.

Kransene mine som jeg har laget i år. Jeg har dem overalt i huset. De er veldig fine på hvite speil og over lykter.


Her er det dekket til damebesøk. Jeg rakk ikke å knyte sløyfer rundt serviettene før de kom så det var bare å knipse i full fart. Denne gangen ble det veldig enkel pynt.Jeg har omsider lært meg å brette disse stjernene. Fant en oppskrift som var forståelig, noe den jeg hadde i fjor ikke var. Vi laget disse da jeg gikk på barneskolen og jeg husker hvor kjekt det var.

Disse fatene elsker jeg, og de passer jo veldig godt til den grå duken.

Disse stjernene har jeg flettet med pakkebånd. Vi syntes de store i sølv ble veldig fine. Engelen har flettet opp et helt lager til meg.
Vel dette var vår spisestue i julepynt
Ønsker alle en riktig god tredje søndag i advent.

Hilsen

Lisemoren.

2 kommentarer:

Caroline sa...

En riktig koselig julepyntet stue:)
Så fint med kransene du har laget,og de små stjernene du har laget:)
Koselig pyntet bord til besøket du ventet!
Ønsker deg fine desemberdager!
Klem Caroline

Tove Steinbo sa...

Dette var riktig vakkert og delikat!
Hilsen Tove Steinbo