søndag 23. desember 2012

JULEPYNTING UTE

Hei alle sammen

I dag er det siste innspurten og jeg burde virkelig ha begynt her, men jeg har mer lyst til å sitte her og se på bilder, sukk. Jeg gir meg selv en liten pause før jeg fortsetter med støvsugingen, det er jo jul og viktig å kose seg også. Det skal nok bli julefint likevel.
I år har jeg satt opp et lite juletre ved siden av plantebordet mitt. Istedenfor utelampen på veggen lar vi juletreet lyse vei for for oss inn i huset. Bildet burde vært tatt om kvelden, men jeg sliter med å få tatt fine bilder i mørket. Dere får ta mitt ord på at det ser flott ut.
Det skal bare granbar, einebærgreiner, epler og lys til, så er pynten i boks. Fordelen med å ha det ute er jo at man ikke behøver tenke på all dryssingen heller. Nå ser riktignok ikke mine eplekurver like fine ut som på bildet her, for svarttrosten har forsynt seg grovt og rotet utover, så jeg har en liten ryddejobb å gjøre her. Men de er et skjønt syn der de iler rundt mellom julepynten min og forsyner seg når jeg kommer hjem om ettermiddagene. Så lubne og fine. Svarttroster vil ha maten sin på bakken så de er ikke så ofte å se på fuglebrettet eller i meisebollene.
Det er jo et stykke fra sommerdrømmen dette, selv om jeg synes stolene kler snøen. Men ingen sitter her og koser seg nå da. Selv om det er veldig koselig å nyte synet av all pynten og alle de tente lyktene når vi går inn og ut da. Fint for gjestene våre å bli møtt av også.
Nå har jo vår Herre selv hjulpet meg å pynte hele desember. Tenk at vi fikk snø en hel måned. Fantastisk. Det er en drøm å gå tur med hunden nå som det er så fint ute. Min firbente gutt og jeg koser oss veldig for tiden.
Det skal ikke så mye til for å sikre julestemningen. En liten grønn kvist er nok. Her har jeg reddet alle sink-kannene mine under tak, for kommer det vann i dem som siden fryser sprekker de og blir ødelagt.Det er faktisk en plastduk som ligger på bordet. Vet ikke hvor lenge den holder seg fin, men den har nå lagt her fra i vår, bare å tørke av, litt enklere i drift på den måten. Det er så koselig å pynte norgesglass og bruke dem som lykter opp¨å bordet. De er faktisk fine bare slik de er også. Men her har nå jeg tatt en remse med kråkefot og tvunnet rundt, og hengt et av hjertene vi brukte som bordkort i engelens konfirmasjon utenpå. Her er det gjenbruk på alle fronter. Det lille hjertet får meg alltid til å smile fordi det minner meg om en så flott dag for familien vår. Så det er jo et tips andre kanskje kan ha nyte av, ikke kast pynten etterpå, men bruk den igjen andre steder.


Rosene må bare få stå i pottene, for de kommer jo igjen neste år. Jeg får meg ikke til å flytte på dem, de er ganske tunge disse pottene og melkespannene. Så de må bare stå der og noen av dem kamufleres av granbar. Når rosene står i potter slik som dette må de passes på og følges med om vinteren. Særlig her hos oss hvor det er mildt og kaldt om hverandre hele tiden.  
Andre potter som ikke er i bruk, men som bare blir snudd og kamuflert med granbar de også.Jul er veldig koselig.


Travel, men koselig.
Kanskje kommer det flere bilder fra mitt julepyntede hus, vi får se hva ci rekker senere.
Her fra Lisemorshaven ønskes alle små og store en riktig

GOD JUL


Hilsen Lisemoren

5 kommentarer:

Hulda sa...

Så flott det var med sink og gran utenfor. Likte så godt hyllen og bordet utenfor. Vakkert med juletreet ved sida av. Så koselig. :) Nyt jula. God jul!

Caroline sa...

Sååå koselig du har stellt det istand på utsiden!
Pynter så fint opp med epler og granbar:)
Ønsker deg og dine en fantastisk jul!
Klem Caroline

Fra det lille røde huset.. sa...

Nyyydlig er det hos deg! Både inne og ute!
Alltid morro å titte inn til deg.

Vil ønske deg og dine et fredfult og godt nytt år!
Sees til neste år!

Klem Inger Grethe

Anonym sa...

For en vakker blogg du har.:)
Klem Mette.

Azzahra Diamond sa...

Awesome Site...Love it your foto and decoration