lørdag 27. desember 2008

Velkommen hver en hedersgjest, velkommen til vår julefest.

Vel overstått julefeiring alle sammen ! På tampen av denne andre juledag har det endelig blitt tid til litt blogging. Vi har gått fra besøk til besøk hele julen og kost oss sammen med familien. I dag skal jeg vise dere bilder fra julefeiringen vår. Her ser dere Natt til julaften og det aller meste er klart. Neste dag skulle vi ha 18 mennesker her til julefeiring. Barna mine sover og mannen min lurer på hvor jeg blir av, men jeg må bare ta bilder før jeg legger meg. Det er så koselig å gå slik i et stille og julepyntet hjem der alle er friske og har det bra. Jeg føler dyp takknemlighet i slike stunder. Det er godt å stoppe opp og tenke litt, og kjenne etter hvor godt man egentlig har det.

Jeg er veldig godt fornøyd med mitt julepyntede hus i år, vi har akkurat ommøblert litt i stuen vår, og det ble veldig bra syns vi selv. Jeg skal innrømme at det er steder i huset mitt som nok hadde trengt litt mer oppmerksomhet enn det fikk, men der skal ingen inn, så det tar jeg i romjulen. Resten av huset skinner, barn og mann er glade og forventningsfulle, og det er det viktigste. Maten og gavene er under kontroll. Dessuten har julenissen akkurat vært her og fyllt opp julestrømpene og levert gaver foran sengene til barna. Kanskje skulle han komme innom på julaften også, det kom an på hvor travelt han fikk det.
Jeg er veldig kry av mine nye dører som jeg heldigvis fikk i orden til jul, i fjor feiret vi uten lister og foringer rundt døren. Jeg syns slike dører er som vakre møbler, de er som smykker i rommet. Her ønsker de gjestene mine Velkommen inn til julefest.
Jeg har ikke satt på fat og glass ennå, men kan berolige alle med at på julaften blir det ikke papp, men beste service vårt som kommer frem. Den vakre femarmede lysestaken fikk jeg av min snille storesøster i gave nå før jul. Det er fordi jeg har rund dag en av de første dagene i det nye året. Det blir med andre ord flere bord å dekke fremover. Hun mente jeg måtte ha den før jul siden det er vi som er verter for julaften i år. Vi bytter på det. Annet hvert år er vi sammen med begge mine søstre med familier, og foreldrene våre selvsagt.


Jeg kjøpte et par like staker for å ha på enden av bordet, men mannen min syntes det ble litt få (noe han hadde helt rett i, det er jeg som er forsiktig og nøysom) så han kjørte av gårde på lillejulaften og kjøpte flere, han er virkelig en engel innimellom. Bordet ble helt nydelig spør du meg. Pokalene som er fyllt med granbar og roser fikk vi tak i til halv pris på Plantasjen, og igjen var det mannen min som sa : Nå kjøper du dem og slutter å tulle, da jeg nølte. De er så vakre men vi har jo mange vaser, er det noen som kjenner seg igjen. Det er gjerne mye forlangt at dere skal tro meg, men jeg er virkelig ganske nøysom. På Plantasjen kan man forøvrig virkelig gjøre gode kupp rett før jul.


Jeg øver og øver på pc-teknikken og er veldig stolt over at jeg endelig klarte å lage til slike billed grupper, for det syns jeg er så stilig når jeg er innom dere andre. Men jammen tar det tid å lage til. Jeg er et nattmenneske og jobber best etter 23.00, men det passer jo dårlig med full jobb og barn i barneskolen, så til hverdags er jo det bare å glemme. Nå har jeg fri i nesten to uker, og det er så deilig å eie tiden sin helt selv. Over kan dere se hvordan kuvertene ble. Jeg har Ostindia fra Rørstrand, og det blir høytidsstemning når det kommer frem, for det blir ikke brukt til hverdags.


Jeg bruker en del rødt til jul, for det syns jeg rett og slett hører til. Jeg kjøper alltid røde julestjerner fordi det er utrolig stemningsskapende. Jeg kunne ikke feiret jul uten amaryllis og juleblomster heller. Men jeg bruker bare hvite lys, for ellers blir det rett og slett for urolig syns jeg. Men det har jo noe å gjøre med at jeg bruker himla mange stearinlys samtidig, da.I morgen skal dere få se flere bilder fra julehuset mitt, blant annet hvor fint vi pyntet hagen, som var det stedet vi var først ferdig. Det blir nok noen blogginnlegg på å vise julen ja. Tenkte meg innom barna, treet, pynten, pluss pluss. Vi får se hva det blir til.
Jeg håper alle dere andre har hatt en like fin og god jul som jeg og min familie.

Ønsker dere alle en fortsatt fantastisk romjulstid
og velkommen igjen her hos meg

17 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Heihei i natten,og god jul i stua.Aldeles nydelige julebilder fra stua di,nydelig dekket bord,for ikke å snakke om de fine dørene dine,skjønner godt du er stolt av dem,de ser herskapelige ut.Kjekt at du har hatt det fint i jula så langt.Ønsker deg en fortsatt fin Julefeiring,og snart skriver vi 2009.Ha det godt;o)

A Seaside House sa...

Veldig fint julehus!! Kos deg videre med julefeiring:O)

Maliva`s verden sa...

Så vakkert julehjem du har,og fine bilder.Legg gjerne ut oppskr.på hvordan du setter opp 4bilder sammen.Får det ikke til jeg..sukk.Ønsker deg og dine en fortsatt fin romjul:O)
Klem fra Maliva

Sol sa...

Hallo på deg. Et virkelig vakkert julepyntet hjem ;-}Stemningsfyllt og fint. jeg må også ha litt rødt til jul, det skaper varme og stemning.Snill mann du har synes jeg. det er bra. Ha en fortsatt veldig fin jul!

A-H sa...

Så vakkert du hadde laget det:) Utrolig flotte nye dører!

Cathrines blogg sa...

Så nydelig pyntet hus! Her m man jo bare f en ekte julestemning! S hyggelig med seine nattetimer med fri dagen etter! Jeg har jobbet alle juledagene, men nå har jeg fri noen dager og det skal virkelig nyyyytes!!
Ha en fortsatt fin jul :o)

Cathrines blogg sa...

uff, jeg ser at bokstaven å har falt ut...ikke vet jeg hva som skjer...

My home is my Castle sa...

Å så nydelig du har pyntet :)
Bordet var lekkert...
Joda, kjenner meg igjen i det du skriver jeg o når du var på plantasjen hihi ;)

Klem,Kari

Ramme Alvor sa...

N y d e l e g !

Synnøve sa...

Kjempefint julehus:))

Ha fortsatt ei fin jul

Lilla Trollbacken sa...

Hejsan!
oj vad fint du julpyntat ditt hus! Där skulle jag gärna vilja vara gäst!
korset är av halm som jag köpt och klätt med mossa!
Ha det bra!
Gabrielle

by Siv sa...

Nydelig pyntet hus, takk for titten :)
Ha en fortsatt finfin romjul
*Siv*

Jeanette sa...

Oj - så flott du har pyntet til jul., det kan du jammen meg være stolt over:)) NYDELIG..tenker dere koste dere julaften!:)
Snart Godt nyttår til deg!

AG sa...

For et herlig julepyntet hjem du har! Utrolig koselig:o) Ønsker deg en god jul videre!
Juleklem fra AG

Min Verden sa...

Nyyyydelig! Jeg synes jeg ser mannen som venter og du jogger rundt i huset og tar bilder til bloggen - hehe! Fortsatt god jul. Hanne

M.E.V. foto sa...

Så fint det er hos deg! Nydelige bilder med masse julestemning:) Kos dere videre:)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

God morgen :) Så utrulig nydelige bilder du har tatt av stua deres! :) Ja, det er flott med rødt, det er også min mann veldig glad i, så her går det også i litt rødt, og litt sølv.. :)
Ønsker deg ei herlig romjul, samt eit nydelig flott år, når vi kjem so langt :) Blir koslig å følge bloggen din videre! :) Godklem :)