søndag 7. november 2010

Engelen i tornerosehekk

Hei alle sammen
Snøen har igjen meldt seg i Lisemorhaven, og alle småfuglene spiser som traster her for tiden. Når det er kaldt og hufsete sånn som nå, gjelder det å passe på småfuglene. Alle matfatene vi fylte opp er allerede tomme, og engelen har påtatt seg å lage ny mat til dem.Her bruker vi plantebordet til alt som innebærer rot og gris. Pluss at jeg ikke vil ha alle fuglematerene inn på kjøkkenet når de skal stelles og fylles. Det kan være masse bakterier og uhumskheter i dem. Så her blir de fikset ute.


Jeg bruker litt plass på småfuglene nå, men jeg glemte helt å si i mitt forrige innlegg at det er veldig viktig å holde fuglematerene rene. Så ikke fuglene smitter hverandre dersom en av dem er syke. De har jo ikke de beste manerer disse flygende gjestene våre. Det beste er at de ikke klarer å sitte i maten i det hele tatt, så kan de ikke skite der heller.Akkurat nå er det ikke så mye nytt som skjer her på bruket, så vi får blogge om det som er. Vi har hjulpet tuttaen vår (min søster) med å flytte og komme i orden, så kanskje vi kan gjesteblogge litt derfra etterhvert.
Men så synes jeg erteblomstene var så bedårende, der de blomstrer på lånt tid, at jeg ville vise dere dem.
Det er litt som Torneroseslottet dette (uten sammenligning for øvrig, vi har et beskjedent hus) med alle erteblomstene som vokser oppover langs veggene og stolpene. Synes det er så moro å vise jeg da. Jeg mener at jo mere som klatrer oppover jo finere og frodigere virker hagen.Dette er da ikke dårlig i november. Jeg elsker erteblomstene mine, og det er kjekt å kunne bytte dem ut og gå rett over på julepyntingen. Det er en hagesesong man bare er nødt til å si seg fornøyd med. Det er fordi de står lunt inntil veggen og under tak at dette går. De som står andre steder har forlengst sagt takk for seg.Det ble ikke helt samme susen over buen min i år som i tidligere år, men den var ganske fin i sommer.
Da vi fikk besøk av noen slektninger som også er hagegale, sa en av dem så greit da de skulle komme inn her bor Lisemoren ja, det kan jo alle se ! Rene Tornerosehekken detter ! Er det du som er prinsen da ? spurte han min kjære.
Jeg er ikke helt sikker ! svarte min kjære kontant,  jeg sliter litt med å komme frem her ! Plantene følger av og til etter oss inn også. Hele sommeren når vi lukker gatedøren sitter det som regel en rose eller erteblomst innenfor i gangen. Da tar engelen og redder dem ned i en vase. De som ikke er hagegale, det vil si nesten alle jeg kjenner, sier bare du har jammen en tålmodig mann............. Vel, kan man egentlig skremme noen bort med blomster ? Jeg har ihvertfall hørt om koner som driver med langt verre ting (smiler).Vel, som dere ser er det på høy tid å klippe ned Tornerosehekken nå, spede blomster eller ikke. Neste gang jeg viser bilder herfra håper jeg det er julepyntet. Men med meg kan man aldri vite.

Nå skal jeg servere stek til min og min søsters familie, det lukter himmelsk her. Da jeg var ute med engelen og hang opp fuglemat i dag tidlig hørte vi snømåking som kom nærmere og nærmere. Det var min snille svoger som måkte opp trappen og terrassen til oss også. Vi får holde veien åpen vet du sa han så kjekt (smiler)

Ha en flott søndag alle sammen. Vi blogges.

Klem fra Lisemoren

4 kommentarer:

Hulda sa...

Så koselig dette var. Flotte bilder fra plantebordet. Så vakkert du har det. Herlig med klatreplantene som enda bærer blomster. Virkelig fint!

Mitt hvite hus sa...

Nydelige og koselige bilder... så faktisk en klematis i dag i full blomst ..helt fantastisk..

Nyt kvelden 0))

RoseSommer sa...

Har også erteblomster i blomst fremdeles! Skal prøve å holde liv i dem til ut november. Hadde vært gøy å få det til. Må ta dem ned når utelysene skal tennes, vel?? Eller??....

Randi sa...

Du, hagen din minner meg om en bok jeg har i hjerte mitt...Den hemmelige hagen....har lest den mange mange ganger...tror jeg har lest den flere ganger for barna også. Hagen din minner meg litt om den:-))

Ha en fin fredag