lørdag 27. oktober 2012

Nymalt stue og spisestue, Lisemoren er sterkt i tvil om fargene stod til forventningene.

Hei hei.

I sommer pusset jeg opp stuen min. Jeg fikk så lyst til å prøve grått som er så moderne for tiden. Dessuten ville jeg gjerne ha en av veggene i en annen farge. Dermed ble det
lys lys grå, med en anelse lila i. Og en vegg med mørkere grå, også den med en anelse lilla i.

Slik så stuen ut før vi malte. Jeg var så lei av teppene, som fordi de var like fine som da jeg kjøpte dem, havnet på loftet så lenge. Men nå er jeg på jakt etter noen tepper som gjør litt mindre av seg og som passer inn i stuen min. Det er litt tomt uten, men med hund og ungdommer i huset er lyse tepper uaktuelle, og ikke kommer jeg til å kjøpe noen dyre heller. Det haster ikke, jeg har det på listen om jeg kommer over noen jeg liker.  

Vi har også kjøpt oss nye stoler og sofaer, fordi den gamle salongen rett og slett var utslitt. Syntes det passet fint med grå sofaer i denne delen av stuen. Etter at disse bildene ble tatt har jeg fått opp gardiner også, og da ble det litt lunere.

Det står et ekstra bord i midten av rommet fordi vi feiret engelens bursdag den dagen disse bildene ble tatt. Det står der selvdagt ikke til daglig. Men sånn er det med stor familie.

Slik så det ut før vi malte og byttet møbler.

Det lille speilet og kommoden i midten er blitt byttet ut med en stor sjenk og det store speilet som hang her før, men da disse bildene ble tatt hadde vi fremdeles ikke fått sjenken.Det ble ikke snekret noe her i denne omgangen, selv om jeg var inne på tanken.  Skapene på hver side av sjenken er også nye. Vi hadde veldig behov for mer oppbevaringsplass.

Jeg har ikke helt vent meg til fargen, og savner de gamle kremfargete veggene mine. Men jeg trenger alltid lang tid på å venne meg til nye ting. Så foreløbig blir det som det er, sukk.  

Jeg har aldri hatt sofaen stående med ryggen ut mot rommet slik før. Det er ganske uvant det også, men deilig når vi ser på tv om kveldene. Her på hjørnet er jeg på utkikk etter en liten elegant stol, som ikke ruver så veldig. Jeg savner en stol ved siden av peisen her.

Så får vi se om jeg blir vant til den nye stuen min, fremdeles er jeg litt i tvil.

Noe som heldigvis aldri er feil er grønne planter spredd rundt i rommet.  Jeg elsker eføy når de sprer grenene sine nedover møbler og utover bord. Det er virkelig dekorativt. Hva denne planten heter vet jeg ikke, men den var så fin at den måtte også være med meg hjem.

Med malingsrester ble også denne potten malt. Den og søsknene fikk jeg tak i på loppemarked for noen år siden. Men den var nesten mer gul enn hvit, og nå syntes jeg at den tar seg mye bedre ut. Bittelitt maling er hellr aldri feil.

God helg ønskes alle


Lisemoren

12 kommentarer:

liven sa...

En kjempefin stuen Lisemoren!
Synest det ble lekkert med det grå :)
Nydelige møbler...og slitan med nye sofaer!
Sønnen min har brukt mye grått i sitt nyoppussede hus....det er bare så stilig at.

Ha en fin lørdag...og kos deg i snøen :)

mona.z sa...

Flott blogg du har, legger meg til som følger. Vanskelig med farger, spesielt på store flater som i stue. Ser veldig fint ut, så du får gi deg selv litt tid. Kanskje du finner ut at noen endringer på tekstiler eller bilder forandrer fargeopplevelsen? Ønsker deg en fin helg:)

Gårdsjenta sa...

Så kjempeflott det ble!! jeg er veldig glad i grått, syns det er en flott farge :)

Både stua og spisestua ble veldig fine, og flotte møbler

Anonym sa...

Hei.
Kjempe fint! Hvilke farge er den mørke grå?

Lisemoren sa...

Den mørkegrå er INFRA VEGG 10, fargen heter KAMELON og fargekoden er 4424/3809-R52B

Hilsen Lisemor

Mazza sa...

Rålekker stue. bare til å venne seg til den med en gang.
Gleder meg til å se den "live"
;-)
Marianne

lavendel mio sa...

Syns det ble kjempelekkert, jeg!
Flotte møbler du har kjøpt, passer perfekt til veggene:)
Tenker du venner deg til fargen:)
Klem Hanne

Lisemoren sa...

Ikke så lenge til du skal få se den julepyntet nå Marianne. Jeg har stemt gitaren, sett gjennom julekassene og funnet frem alle julebøkene:) Ikke tulle med datoene nå :)

monika sa...

så flott det ble :) må si jeg ble skikkelig imponert av dine hage bilder, jeg greier ikke engang og holde liv i en kaktus :P Mange flotte bilder og inspirasjon.

Henriette sa...

Stova er nydeleg synes eg, og sofaen var lekker. Kjekt med litt fornying:)Du kjem nok ikkje til å angre trur eg.

Klem:)

toves sammensurium sa...

Jeg synes ihvertfall stuen din og forvandlingen ble kjempelekker,men samtidig litt tøffere.Håper du venner deg til det etterhvert,jeg hadde ihvertfall vært veldig fornøyd om jeg hadde det så fint :)
Toveklem:)

Nina`s hverdagsliv sa...

Åh så vakkert som dere har det :) Virkelig nydelige farger og så varmt :)Kjempe kos og følge med på din vakre Blogg min venn :) Klemmer fra Nina