onsdag 3. april 2013

 Hei alle sammen.
Det er veldig uheldig at bloggen min har stått stille så lenge. Men sånn blir det av og til. Pc en min sa takk for seg og jeg er dermed litt mellom pc for tiden. Ikke nok med det så har jeg rota meg borti videreutdanning ved siden av full jobb. Veldig spennende, men krevende.
 
Dermed har det vært stillere her enn jeg har ønsket. Men nå som våren kommer blir jeg jo bare nødt til å så og plante, eksamen eller ikke eksamen. Jeg har allerede hått bananas på hagesenteret. Alt for mange frøsorter har havnet i lisemorheimen. Er det flere som har problemer med å begrense seg?
 
En av de kjekkeste syslene mine på senvinteren er å se over mine gamle yndlingsbilder fra hagen, og bestemme meg for hvordan jeg vil ha det. Alle bildene her i dag er fra arkivet. Dette året skal jeg dessuten skaffe meg en rosehekk med staudebed foran, så det blir mye jobbing, men det blir det vel verdt når det stygge gjærdet mitt forsvinner.
 
 

 Noen frø sår jeg hvert eneste år. Nå som vi hr hatt så kalde vintre et par år på rad i Bergen har jeg mistet både stauder og noen busker. Dermed har ting jeg tidligere alltid har fått lett til og igjen fra år til år ikke villet. Blant annet min absolutte favoritt, erteblomststauden. Det knytter seg derfor stor spenning til om den jeg sådde i fjor har klart seg denne vinteren. Men jeg gir ikke opp, går det ikke i år så prøver jeg igjen neste år.
 Jeg har noen favoritter som jeg alltid sår eller har i bedene mine. Det er erteblomster, hagepoppelrose, nelliker og forglemmegei. Stauder jeg alltid har er: riddersporer, akeleier, peoner, prestekrager, valmuer, sølvknapp, krypfredløs, oktoberbergknapp, høstfloks blant andre. Jeg har også rhododendronbusker, syriner, spireaer, masse rosebusker og klatrehortensiaer.
 
 
Så har jeg eple og plommer trær, en hegg jeg er svært glad i og et kirsebærtre. Alt dette i en relativt liten hage. Så det er nok å holde på med, heldigvis. Jeg kjøper også alltid noen hengeampler til 17 mai, for det er ikke så voldsomt mye som blomstrer her da. Jeg har en krukkehage ved inngangspartiet (der det akkurat nå er ganske så uflidd, sukk) men den fyller jeg med masse pelargonia. Jeg vil heller ha ti blomster av en sort, en en av hver, for det synes jeg gjør mye mer av seg og blir finere.
 
Jeg kjenner at jeg gleder meg til å klargjøre for sommeren. Vi har jo hatt et fntastisk vær her i det siste. Sol, sol, sol. Det er bare å nyte så lenge.
 
 
 
Hilsen Lisemoren
 

5 kommentarer:

Ingvill Mydland sa...

Så nydelige bilder! Virkelig inspirerende. Jeg har sådd masse, jeg også. Det er jo så moro. Gleder meg vilt til å se det hele i fullt flor.

Caroline sa...

Koselig med et innlegg hos deg igjen:)
Gleder meg til å se hva du planter og se bilder fra den vakre hagen din i år også:)
Har sittet å kikket i gamle hageblader idag,så kom jeg over en reportasje fra hagen din i norsk hagetidend,vakkert!
Vi går en herlig tid i møte,gleder meg å kunne bli grave i jorda igjen;)
Klem Caroline

Petunia sa...

Som jeg skrev på IG, så var det artig at du fant bildet mitt av din hage og jeg håper det ikke gjorde noe at jeg snekfotograferte ned i hagen din!! Liker ikke å gjøre slik egentlig, men det var så fint og jeg ble så inspirert!
Har blogg jeg også som du ser, men den ligger litt brakk for tiden. Holder bare noe som heter "himmelsk" gående.
Ja, jeg bor i nabolaget og går titt og ofte forbi huset ditt.
Jeg ble jo litt nysgjerrig på hvor du fant bildet??
Hilsen petunia365

Lisemoren sa...

Hei Petunia. Bare å ta bilder og poste, hyggelig at du liker hagen min. Jeg tar også bilder når jeg kommer forbi flotte hus og hager, de ligger jo utendørs i full offentlighet(smiler) jeg har dessverre også hatt bloggen liggende brakk en stund, selv om jeg savner veldig å skrive. Men på grunn av studier, full jobb, barn, hus, hund, hage som skal følges opp strekker ikke tiden til. Gudsjelov for at hunden må ha tur hver dag, for slik får jeg i hvertfall luft og trim, he, he. Nei, bloggen skal jeg ta opp igjen snart. Da jeg var mer aktiv på bloggefronten var jeg ofte innom bloggen din som jeg likte veldig godt. Men jeg ante ikke at du bodde så nærme. Det bor en annen blogger der oppe også:) men akkurat nå kommer jeg ikke på hva bloggen heter. Jeg går faktisk turer over fjellet bak dere og kommer ofte ned i nabolaget ditt. Verden er ikke så stor. Det var en god venninnene som kjente igjen hagen min på instergram siden din. Hun sendte meg en melding om det. Hun savner blogginnleggene mine og purrer etter flere:) Ha en fortsatt god sommer Petunia.

Lisemoren sa...

For andre som er interessert i hage og interiørbildene mine finnes jeg på instergram under lisemorshave:) legger ut masse bilder der rett som det er. God sommer ønskes alle:)