lørdag 12. november 2011

Eføy, vintersesongens blomstertrøst for hagegale.

Hei alle sammen.




































Jeg elsker grønne planter. Inne som ute. Fremdeles blomstrer pelargoniumene mine ute, og jeg klipper stadig av dem en gren i blomst som jeg så setter inn i vaser. Det må dere prøve, vakkert og veldig effektfullt.. Erteblomstene og hagepoplene mine blomstrer også som ville gale ute ennå, det har vært en utrolig mild høst her vest. Siste måneneden har vi hatt fantastisk vær. Det er en fryd å traske turer med hunden. I natt hadde vi imidlertid vår første frostnatt, så nå regner jeg med at jeg må klare meg med inneplanter fremover.





































Da er det flott at eføyene er så vakre og lekre. Billige er de også for tiden. De og hortensia er som skapt for hvite interiører. Jeg driver en storstilt om-møblering i huset her for tiden. I Stuen er møbler stokket om på, og en gammel sofa får aldri komme hjem igjen.

Engelen har fått ungdomsrom og jeg har tatt noen av hennes gamle soveroms møbler ned i stuen. Blant annet dette vakre gamle skapet som jeg alvorlig vurderte å kaste ut (jeg må ha vært gal i gjerningsøyeblikket, he,he) noe jeg ikke klarte å gjøre når det kom til stykket. Nå har det fått ny plass i stuen min istedenfor. Jeg er veldig fornøyd med denne løsningen foreløpig.




































Jeg har malt stuebordet mitt. Etter lange overveielser og kvaler (det var i sin tid et dyrt og forseggjort bord) kom jeg frem til at etter 19 års innsats som trehvitt lakket må det for syne meg være lov å gå lei. Nå skinner det i hvitt og jeg kjenner at det var helt riktig. Jeg skal vise flere bilder fra stuen etterhvert. Men dere kan få en sniktitt nå  

Bak spisebordet er det god plass, og jeg skal ha en stor gammeldags skjenk eller kjøpmannsdisk bak spisebordet, under speilet som jeg har hengt opp. Det er nytt og jeg ble veldig fornøyd med det. Kommoden med hvit duk i kroken skal inn i et annet rom, og jeg skal ha noe opp på veggene på hver side av speilet, så jeg er ikke helt i mål ennå. Men jeg ser jo at det kommer seg.

I dag har hele familien min vært på Vil vite senteret her i Bergen. Gutten vår og laget hans konkurrerte i first lego league konkurransen, som holdes samtidig i hele Norden. Mange byer i Norge hadde slike konkurranser i dag. Det var en intens dag som begynte grytidlig og sluttet kl 17. Mange hundre barn fra skoler i Bergen og omland var med og det var litt av et tempo og lydnivå i auditoriet (som var altfor lite, virkelig, dette flotte arrangementet fortjener bedre luft og plass) Men for noen flinke unger og lærere. Jeg bøyer meg i støvet. For en jobb og innsats de gjør for laget og ungene våre.

Gutten min var med og kjørte en av rundene med lego roboten, som de har bygget og programmert på skolen, slik at den kan gjøre forskjellige oppgaver på en bane på selve kampdagen. For en glede det er å se barnet sitt slik, ivrig og konsentrert, i full gang med realfaglige øvelser som om det var en lek. Han skinte som en sol da læreren roste dem etterpå.


Laget hans fikk 2 plassen i robotkjøring. De fikk en 1 plass og en 2 plass til, for profilering og teknologi. De ble sogar nominert til flere andre priser, der det var andre som nådde opp. Men bare å bli nominert gang på gang, å høre lagets navn bli ropt opp var en stor opplevelse. Det var helt uvirkelig. Det er barn fra 5 til 10 klasse som konkurrerer om de samme premiene, og gutten min går i sjette. Så vi synes jo det var fantastisk innsats, siden de var blant de yngste deltakerene. For en erfaring å få med seg videre i livet. Her kan dere lese mer om FLL

Ja da er det gøy å være mamma. Nå har lurven lagt seg, etter en solid feiring med taco og is.

Ønsker alle en flott ny uke.

Klem fra Lisemoren.

2 kommentarer:

liven sa...

Så flott i stuen din Lisemoren!!
Et vakkert skap. Bra at du ikke hev det....skrekk og gru!!!
En nydelig spisestue har du også....
Jeg tenker at jeg maler om det er noe jeg er lei.....slik får det jo verdi for oss igjen :o)
Kjøper støtt eføy, men de er ikke så glad i varmepumpen....

ha en fin søndag der nede!

Doris sa...

Jeg satt og klikket tilfeldig hos NIB, og så oppdaget jeg bloggen din, og forelsket meg i hagen din! Så jeg legger meg til som følger :-)

Eføy har jeg aldri fått til innendørs, og ute slåss jeg med den, for den kommer bare opp på steder jeg ikke vil ha den. Når den ikke ødelegger vegg eller mur, kveler den andre planter...

Ha en god søndag!