søndag 4. desember 2011

NIB-utfordring, Julepynting inne.


Hei alle sammen.Nå som jeg har vist dere hvordan jeg liker å pynte ute til jul, må jeg nesten ta dere med inn også. Det er jo inne vi er mesteparten av tiden nå om vinteren. Jeg har funnet frem noen av julebildene fra tidligere år og viser dere noen av mine favoritt som jeg bare må ha når det er jul.Det første som blir pyntet til jul hos oss er som regel den hvite reolen under vinduene på kjøkkenet. Her settes adventsstaken slik at vi kan telle oss ned til julaften. Ukene går jo unna i en fei, men det er viktig å slappe av mellom slagene også.


De grønne plantene oppå her blir julepyntet med fine bånd og juletrepynt, det er ikke så mye som skal til, så er de forvandlet fra helårs til julete. Jeg må likevel innrømme at jeg er en av dem som kjøper inn masse blomster til julehøytiden, men det nytter ikke å gjøre det for tidlig i advent, for da dør både asalia og julestjerne her hos meg.Jeg elsker slik julepynt som man får kjøpt rimelig alle veier. Åhlens, kid, jysk, europris og alle de tradisjonlle interiørbutikkene bugner jo så det er en fryd for en jule-entusiast som meg. Heldigvis.
 
Disse etasjefatene, som jeg også elsker, blir pyntet med min farmors gamle julekuler, deilige nostalgiske minner fra jeg var liten. Vi hadde make pynt på treet hjemme, og foreldrene mine bruker den fremdeles.Sammen med stjernene, som jeg og engelen har brettet, legger vi også noen av fyrstikkeskene vi har pyntet. Så er de klare når vi trenger dem. Jeg synes det må være funksjonelt også, i tillegg til det estetiske, må det fungere også.

Jeg kan ikke ha adventsvindu uten jule amaryllis i vinduet. Gyngehesten har jeg hatt i noen år, den er fra sparkjøp, de har virkelig kommet seg på interiørfronten synes jeg. Utenfor vinduene her henger fuglematere til fuglene, de må ikke glemmes i kulden. Dette er det jeg ser på når jeg spiser frokost, middag og kvelds.


Jeg er nødt til å ha litt rødt i tillegg til det hvite når julen kommer. Dessuten har jeg alltid en stjerne i vinduet. Jeg elsker lysestaker, vaser, potter og blomster, og bruker det mye når jeg pynter. De gamle møblene passer ekstra godt når det er jul. Kjekt når huset skinner synes jeg.


Pianoet mitt er sentralt hos oss i julen. Vi er en tett og sammensveiset familie, og søstrene mine med familier, og foreldrene mine selvsagt, samles flere ganger i løpet av advent og jul. Vi er en musikalsk familie som elsker å synge og spille. Jeg er ikke noe flink å spille på pianoet, men det er alle andre i familien vår, så det går greit. Når vi må klare oss selv bruker jeg gitaren, det er også hyggelig.


Med taffelmusikk blir det selvsagt juletregang, derfor synes jeg det må være litt størrelse på treet. Det blir pyntet med hvitt, sølv og rødt. Pluss alle de skjønne tingene som barna har laget opp gjennom årene.De siste årene har jeg bare tatt en hvit stoffrest og pakkert rundt den stygge juletrefoten. Jeg har faktisk to-tre gammeldagse juetreføtter, skikkelig forseg gjorte og nostalgiske, men treet driver å velter når vi bruker dem. Nå har vi gått klar juletrevelter en stund, og da får jeg heller kamuflere juletrefoten.Lys er også en sikker vinner for å sikre julestemningen. Jeg pynter slik hele året, men bytter som regel blomsten ut med en juleblomst, eller som her, julepynter den blomsten jeg allerede har. For meg nytter det ikke med en eller to lysestaker, jeg vil ha dem i kø. Jo mer de skinner jo bedre er det.

På kjøkkenet holder jeg det som regel hvitt. Jeg setter all pynten på bordet sammen på et lysfat, slik at det kan ryddes bort i en fei. Også inne bruker jeg en del vintergrønt og kongler, buketter med juletregreiner og roser er nydelig synes jeg.

Bordet er ustanselig i bruk, til lekser, matlaging eller baking. Men innimellom er det så deilig når duk og nips kommer tilbake på plass. Jeg har masse juleduker, men bruker vel så ofte hvite blonde duker som dette, det er mine absolutte favorittduker uansett årstid. Her har engelen dekket til fest for oss fire på kjøkkenet. Det er ikke ofte det er bare oss i høytidene, så det er ikke så mye vi sitter på kjøkkenet da. Det blir mest til frokost, men det er veldig koselig det også.Jeg har samlet på ostindia sitt servise i mange år og synes det passer godt til jul. Vi bruker det ikke mye i hverdagen. Nesten synd å spare på det, men så blir det ekstra høytid over julen når det kommer frem.Jeg setter ofte et hvitt lys sammen med vintergrønt i en sølvpotte når jeg dekker bordet. Man kan bruke alle typer potter etter egen smak, har du store bord kan det være lurt å ha et par stykker.Men bordet julaften dekker jeg slik. Veldig likt fra år til år. Jeg bruker alltid sølvpokaler med vintergrønt og roser. Sølvlysestaker og hvite lys.Nå fikk jeg skikkelig julestemning her, slik vil jeg ha julen. Med bordet pyntet, treet glitrende, stjernen og lysene tent.

 
Jeg gjør bordet helt klart slik og har det stående slik mellom måltidene hele julen. Jeg bytter duk hvis jeg må, og dekker av og på bordet ettersom måltidene kommer og går. Jeg synes det blir mer fest over julen slik. Jeg har masse bilder av et dekket julebord også, men fant dem ikke nå i farten. Men noe må jo spares til en annen dag også.
Julekrybbe har vi også alltid her hos oss. Jeg har flere, men er blitt veldig glad i disse figurene i sølv. Her har jeg satt alle på et lysfat, sammen med en blomst, en krukke med et lite juletre, en stor stjerne (brettet selv), vintergrønt, småfugler og små stjerner. Jeg ble vedig fornøyd med dette.

Ikke glem at det er masse inspirasjon å hente på NIB sine sider.

Fortasatt god advent ønskes alle


Klem fra Lisemoren

7 kommentarer:

Hulda sa...

Så god julestemning i bildene dine. Likte veldig godt bildene ute fra uteplassen deres også. Nydelig med all grana du har pynta med, og med sink og kongler. Lekkert!

Jatte sa...

Fytti så vakkert du har det i julen! Veldig herskapelig og koselig! NYYYYDELIG!

Ha en fin kveld,
Klem Jatte:)

Magna sa...

Nydelige bilder! Her er det mye hygge og julekos, og sikkert mange gode minner også når man holder tradisjonene fra år til år. Aldeles lekkert med hvitt og grønt!
God advent!

Unknown sa...

Ooohh, GOD stmening ♥

Klem line

BLOMSTERSTJERNEN sa...

Ypperlig Lisemor! Du har utvilsomt dreisen både til lands og til vanns (les både innendørs og utendørs)!

Likte spesielt godt stet-fatet med julekuler! Og det 5. siste bildet av den hvite og grønne spisestuen var rett og slett meget elegant!

Blomsterstjernen

Bekka sa...

Hei :)
Titter innom bidragene til NIBs juleutfordring og sanker inspirasjon og juleglede!
Kjempefint bidrag og vakre bilder!
God helg :) Klem

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.