fredag 13. april 2012

Hyttekjøkken

Vi har åpnet hytten for sesongen, og det er alltid like stor stas. Et skikkelig vårtegn for oss.
På bildet ser dere solen som flommer inn over kjøkkenbordet, et deilig syn. For et vakkert vær vi fikk her vest denne påsken. Lampen bak sofaen er ny, og en stor favoritt hos meg. Jeg er avhengig av godt lys når jeg sitter med håndarbeide, noe jeg ofte gjør her ute om kveldene. Lampen er fra ikea.

Vi er nesten i mål med oppussingen av kjøkkenet og stuen, bare bittelitt småflikking igjen. Som dere ser i bakgrunnen er det skyvedører ut i hagen, og foran denne (langs den delen vi ike kan gå gjennom likevel) har vi valgt å sette to avlastingsbord fra ikea for å få mer arbeidsbenker. Vi hadde tenkt å klare oss med bare den største, men valgte å skaffe oss den lille i tilegg.
Selv om det er synd å sette noe foran glassdøren er det såpass liten plass i hytten at vi nesten må la praktiske hensyn komme først.

Selvsagt er det viktig med dekor også på hytten, litt blomster og lykter blir aldri feil. Denne vakre blomsten og potten fikk jeg av min søster i vinterferien, men den stod like fint ennå nå i påsken. Det er jeg ganske imponert over.
I fjor malte vi hytten lys grå utvendig, men rakk bare to av veggene. Snart skal vegenn utenfor kjøkkenet til pers også, bare vi får litt mer opplett denne våren og sommeren. Men inne er det taklistene oppe over kjøkenskapene og viften som gjenstår å males, komfyren er i kroken som ikke synes. Flere bilder herifra kommer når jeg har malt ferdig der. Kjøkkenet er det opprinnelige, bare nymalt, og overskapene er flyttet helt opp til taket. Hyllene under er nye. Vasken og benkeplaten er også ny, for jeg ville ha en dobbel vask siden vi ikke har oppvaskmaskin her ute. Vi er faktisk veldig fornøyd med kjøkkenløsningen og jeg syntes det ble mye finere enn jeg hadde trodd. Lampene er også helt nye, de er fra ikea og jeg elsker den tøffe designen.
Velsignede hvitveis, det er et så vakkert syn. Akkurat disse koppene fra greengate er jeg ekstra svak for. Jeg syntes hvitveisen passet perfekt i den.

Lurven vår ble tolv år mens vi var på påskeferie, og engelen laget kake, dessert og taco til lillebroren sin og hadde alt klart til jeg kom fra jobben. Hytten vår ligger bare 45 minutter fra hjemmet vårt, så det hender vi
bare blir der ute og kjører til og fra jobben derifra. Denne dagen hadde ungene kost seg ekstra her ute sammen med farmoren, sin mens vi var på jobb. Nydelig pyntet bord hadde Engelen dekket også.

Kjøkkenet er faktisk blitt veldig praktisk og fungerer veldig godt, til tross for størrelsen. Vi har kun ting vi bruker hele tiden her, og har skrapt ned til beinet og tatt ut alt husefyll som ikke ble brukt. Dette gjør det mye lettere å holde orden, det og at alle ting "bor" på en fast plass.
Denne kurven er et loppefunn jeg gjorde for noen år siden. Jeg malte den hvit, men angret faktisk litt etterpå, for den var finere før, da den var noe som minnet om kirsebærfarget. Likevel syntes jeg den ble tøff her på kjøkkenbenken med de to oljeflaskene oppi. Over kjøkkenbenken har vi limt på enkle hvite plater (bak kurven ser dere en av dem) fra ikea, istedenfor å begynne med fliser. Foreløpig er vi veldig fornøyd med disse.
Dette fine brettet kommer her fra hytten og jeg synes det er så nydelig. Jeg bruker det mye, blant annet serverer jeg ofte skillingsbollene vi baker oppå dette.
Vi har pusset opp med enkle midler og gjort det beste ut av det vi har. Plassen er begrenset, men jeg har likevel ønsket å ha en skikkelig komfyr, kjøkkenvifte og kjøleskap. En brannmur deler kjøkkenet delvis av fra stuen. Jeg liker godt å ha denne åpne løsningen.

Ser vi ut av vinduene er det natur og vann nesten overalt, og mye himmel. Her ute glemmer vi fort hverdagen og slapper veldig godt av. Ingenting vi må eller skal, bare å gjøre det en selv vil.
Nå synes jeg det er rat å tenke på, men jeg brukte faktisk lang lang tid på å venne meg til hyttelivets sjarm og gleder. Jeg syntes det bare var stress med all pakkingen opp og ned og opp igjen. Skitne klær og matvarer, frem og tilbake. Rydding og styring og jeg vet ikke hva.

Vi løste det med å ha regntøy, støvler, klær og sko stående fast her ute. Til alle familiemedlemmene. Vi drar ingenting frem og tilbake, men har eget regntøy ol til ungene hjemme. Vi opererer rett og slett med to sett. Så kjøpte vi både vaskemaskin og tørketrommel til hytten, noe som er det lureste vi noen gang har investert i. Nå vasker vi alt av klær, sengetøy, håndklær,duker og kjøkkenkluter her på hytten mens vi er her.

Etter at vi bare kunne sette oss, og ikke minst ungene, inn i bilen, handle litt mat på veien og dett  var dett, begynte jeg også å kose meg med hyttelivet.

Det er rart med det.


6 kommentarer:

liven sa...

Heisann
så koselig det er på hytten din!!
Et ordentlig fint hyttekjøkken :)

Håper du får mange gode stunder utover her nå!
Snart skal vi åpne opp på sommerstedet vårt også )

ha en fin helg!!

Vivishagerom sa...

Så koselig! Lyst og fint.

Håper dere får masse fint vær og en varm sommer.

Ha en fin helg.

Merethe sa...

Veldig trivelig kjøkken på hytta deres. Her må det være godt å slappe av. :) Flotte løsninger dere har med disse avlastningsbordene osv. God helg til deg og dine. Klem Merethe

Caroline sa...

Så utrolig koselig dere hadde det på hytten!
Ja,kjenner til stressmomentet med å dra klær og slikt frem og tilbake,men kjempebra at dere fant en grei løsning som gjorde at hyttelivet ble topp:)
Vi har campingvogn,så det blir noe ala det samme vi driver med,elsker campinglivet;)
Ha en fiiin helg!
Klem Caroline

Nina`s hverdagsliv sa...

Helt herlig og så flott da :) Kjempekos å lese :) Klem fra Nina

krepsemor sa...

Så heldige dere er som har en sånn koselig hytte. Fint at den ikke er lenger unna hjemmet heller, for da blir den faktisk brukt! Jeg skjønner at du er ei praktisk dame, og slik må det være skal alle sammen kose seg :)
Tusen takk for titten!