mandag 14. september 2009

Funkishus, del 2, STUE

I dag skal dere få være med inn i stuen. Selv om huset er et funkishus er det møblert med en blanding av gammelt og nytt. Dette har vært et bevisst valg fra eierenes side, fordi de synes at det kan bli for stramt med bare møbler i samme stil som huset. Dessuten liker de svært godt malerier på veggene og tepper på gulvene. De har komfortable møbler, og har valgt å bruke mye farger i hjemmet sitt.


Det er egentlig tre stuer i dette huset, og dette er en av dem. En kombinert stue og spisestue. Siden huset ligger høyt og fritt er det nydelig utsikt fra alle kanter. Denne stuen har store vinduer mot tre av husets sider, og det er lyst og trivelig. Jeg viser desverre bilder av veldig varierende kvalitet i dag, men slik ble det bare denne gangen.

Salongen er plassert midt i rommet, og det er godt med alburom rundt den.
Jeg synes de mørke gardinene er stilige, og i og med at det er så lyst ellers blir det ikke mørkt og tungt.

Her ser dere stuen fra den andre enden. De har ikke tv her inne, for de ønsket et rom til rekreasjon og mulighet for en prat uten forstyrrende elementer. Men de har selvsagt tv andre steder i huset da.
Det er veldig sosialt når møblene er plassert slik. I bakgrunnen ser dere døren inn til denne stuen.Det er mange tøffe lamper her, denne synes jeg er litt artig.
Her er det en terrasse utenfor stuen, og der er det en hyggelig uteplass.


En trivelig arbeidsplass midt i stuen, hvem ville ikke blitt inspirert her.Slik ser alle dørene ut, noe som gir et svært luftig inntrykk, også når dørene er lukket. Lyst og trivelig med gjennom lys.Spisestuen. Bildene lyver litt på fargene, de er ikke så kraftige som det kan se ut som her.Gjennom vinduene bak spisestuen kan dere se hoved terrassen.
Et hyggelig sted å spise.
Her er to bilder som har samme motiv, det ene malt om sommeren, det andre om vinteren. Det ene henger i stuen og det andre et annet sted i huset. En artig detalj syns jeg.
Det er solide og tradisjonelle møbler her.
Under kan dere se litt av pynten på pianoet. Jeg ble helt lettet når det kom opp litt bilder av personlig art også, he,he.
Pianoet er et kjært møbel som har fulgt min søsterinnom fire hus og flyttinger. Det er i daglig bruk. Min søster er av den oppfatningen at en trall eller to gir mer fred og ro i sinnet enn en halvtimes middagslur.
Her er to gode stoler for dem som bare vil slappe av og nyte utsikten.Da var vi ved veis ende i dag. Neste mandag skal dere få være med inn i et nytt rom i dette huset, nemlig badet.
Jeg håper dere alle har fått stemt i dag, noe som jo er et stort privilegium å få anledning til. Jeg er i hvertfall svært glad for at jeg bor i et demokrati, og har vært å brukt min stemmerett. Det er jo nesten litt høytidelig.


Engelen har hatt masse om politikk på skolen. De har gruppevis blitt plassert i partier, hvor de har måttet sette seg inn i hva partiet står for, drive valgkamp og stemme. Lærerne har vært jornalister og de har laget avisforsider som er blitt hengt opp rundt i klasserommene på trinnet.


Engelen har vært veldig engasjert og kost seg med dette. Jeg er så glad for at de lærer om disse viktige prosessene og hadde tenkt at hun skulle få være med meg å stemme, men den gang ei. Hun dro glad og fornøyd på leirskole med klassen i formiddag og skal være ombord på et skoleskip en hel uke.


Nå blir det kjempespennende å se hvilken vei den politiske vinden har blåst i morgen.
Velkommen tilbakeKlem fra Lisemoren6 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

wow for en størrelse på rommet... virkelig flott.. og jeg legger merke til utsikten igjen..hekt fantastisk...

Så moro at du deler dette med oss Lisemor...
Håper du får en fin dag.:: Klem Kerstin

Lisemoren sa...

Ja Kerstin, det er nesten for mye av det gode. Det hender jeg blir helt lettet når jeg kommer hjem til meg selv, og mitt lille helt vanlige hus, he,he.

Men det er ikke så ofte en får anledning til å se innsiden av slike hus, det blir jo bygget en del av dem rundt omkring nå. Jeg ser stadig noen når jeg er ute og går turer, og klør i nysgjerrigheten etter å se hvordan de ser ut inni.

Derfor regnet jeg med at det var flere enn meg som ville synes det var morro å se dette huset.

klem fra Lisemoren

liven sa...

Tusen takk for titten!!
så stilig og gjnnomført her også....og du for noen store rom!!

Ha en fortsatt fin uke Lisemoren:o)

Lunalei ;-) sa...

Her var deg jammen meg godt med plass!!! Så herlig å ha en så stor stue, og enda ha flere stuer!!! fin stil, gjennomført!!!! Og jeg kan se at det er en utrolig utsikt!!! Gleder meg til å se badet!!
Klem fra Lunalu

Mia sa...

For et nydelig hus! Og så masse luft og plass (sier jeg som bor i et bitte lite hus... hihii). Nydelig kjøkken, og nydelig stue. Og for en utsikt!

oline's skattekammer sa...

Dette var da "berre lekkert"! Nydelig! Og så arti med de maleriene!! Ja, gleder oss til fortsettelsen! Ha en fin ukestart!