mandag 7. september 2009

Besøk i et FUNKIS-HUS del 1 : Kjøkken


KJØKKENETKjøkkenet er som kjent husets hjerte i et hvert hjem. Her i dette huset bor det et par som er veldig glad i og flink til å lage mat. Det er vel heller ingenting å si på forholdene de arbeider under. Jeg syns i hvert fall dette er et kjempe lekkert kjøkken. Dette er hjemmet til min søster som jeg desverre ikke er nabo med lenger. Før i tiden bodde hun et par tre hus nedenfor meg og min andre søster som jeg er nabo med. Men, det tar ikke mer enn et kvarter å kjøre en tur til henne heldigvis!Kjøkkenøyen er vannvittig stor og rommelig, og der er det integrert en gasskomfyr. Med rikelig med plater og alburom til å kokkelere. Dette er et veldig praktisk kjøkken hvor alle tingene har egne plasser der de "bor". Ganske annerledes enn kjøkkenet hjemme hos meg (og sikkert mange av dere andre bloggere) hvor det er smårutete vinduer og pelargonier, lysestaker og hvite hyller med pynt på hver ledige plass (smiler). Her er jo mye mer albuerom enn hjemme hos meg også.Den ene veggen er fylt med skap fra gulv til tak, så man virkelig får stuet rotet unna. Her er også stekeovn, mikrobølgeovn, dampkoker og kaffemaskin innfelt. Den ryddige delen av meg jubler når jeg ser de store ryddige flatene som er her. Disse bildene er tatt i juni, og som dere ser flommer lyset inn.

I bakgrunnen ser dere døren ut til frokost-terrassen. Dessuten har denne familien et smart kjølehjørne som dere kan se i kroken bak her. Disse bildene ble tatt like etter at de flyttet inn, og derfor er det ikke kommet opp gardiner ennå.

Se så lekkert, deilig med stor plass vil jeg tro.


Her er de nye gardinene kommet opp. Denne terrassedøren fører ut til en annen terrasse, der det er ettermiddags sol. Det er en stor og rommelig terrasse som jeg skal vise i et senere innlegg. Dette bildet er tatt i slutten av august, og tåken og regnet sloss om plassen rundt huset, sukk.
Her kan dere se hvor fint det er også utenfor, fra et av bildene tatt i juni. Over og under med gardinene på plass.
Gardinene er i striper med duse farger og striper med en frisk rødfarge. Denne rødfargen er tatt opp igjen i puter, stearinlys og annet tilbehør.I tilegg har de brukt en del svart. For meg er det veldig uvant, men jeg syns det er stilig og gjennomført, og koser meg veldig når jeg er innom. Her blir det alltid dekket lekkert til besøk. Dere må se litt på bordbrikkene, som er laget av mange små trebiter som er sydd sammen. Blås opp et av bordbildene så ser dere dem forhåpentlig. Jeg får ikke så fine detaljbilder, men ser at jeg skulle tatt noen fra kjøkkenet.

Huseierne har både nære venner og familie som er kunstnere, og det bærer hjemmet deres preg av. Bildet på veggen her er av L.Tveit, som er en Bergensk kunstner som blant annet er kjent for sine fargesterke bilder. Dette bildet viser viser Sandviksboder (noen vernede bygninger langs sjølinjen i Bergen), og jeg syns det er flott. Døren fører ut til gangen og resten av leiligheten.
Familie-hundens hjørne. Han ligger her og sover når eierne hans kokkelerer, eller oppholder seg på kjøkkenet. Han har fått sin egen hunde-pute som matcher de andre putene her inne. Denne bokseren er halvannet år, og er snill og familievennlig. Dessuten er han svært sjarmerende og tante Lise sin venn.Her er bordet dekket til middag, og jeg og barna mine er de heldige gjestene.


Barna mine er like glad hver gang vi skal opp hit, for ikke nok med at de har de har den skjønne hunden, det er også en fetter og to kusiner å leke med her. Blant annet den lille fryktløse niesen min som jeg har fortalt om her på bloggen før i et av mine mer kosørlignende innlegg. Det kan dere lese om her.Så det blir en fin flokk rundt bordet.

Det var nesten eksotisk for meg med svarte servietter, for hos meg selv er alt i hvitt for tiden. Jeg har bare godt av litt andre impulser. Da jeg skulle se på disse bildene ble jeg veldig overasket, for i minnet mitt hadde hele serviset vært svart, med nå ser jeg jo at de er hvite.


Dette er en middags-sofa, eller noe sånt. Den er høyere og smalere enn vanlige sofaer, fordi den skal passe til et spisebord, og være komfortabel å sitte i. Altså må man kunne hvile ryggen og likevel ha bena i bakken. Jeg er utrolig fascinert av den, for jeg hadde ikke engang hørt om slike sofaer før jeg så denne. Jeg må antakelig komme meg ut litt mer, he,he. Sofaen er for øvrig kjempegod å sitte i.Min søster har i alle år hatt disse stetteglassene fra Living til hverdagsglass, og drikker konsekvent bare av slike. Da smaker alt så mye bedre og det blir litt fest over hverdagen er hennes motto. Dette er barna henrykt over, og min 12 åring har innført det hjemme hos oss. Som dere ser er det dekket med stett til både liten og stor.


Dette var fra kjøkkenet til min kjære søster, og første del i serien fra hennes funkis-hus. Fordi jeg jobber mye og har det travelt vil hvert innlegg i denne serien komme om mandagene, så har jeg god tid til å lage dem i helgen. Neste innlegg fra dette funkis-huset kommer derfor mandag 14.09.2009. Da skal jeg vise dere stuen. Det kan godt hende jeg har noen innlegg med mine egne ting innimellom også, det er det tiden som avgjør.For nye lesere kan jeg nevne at jeg har vist en lignende serie fra den andre søsteren min (også kalt naboen) sitt hus. Vil dere se hennes kjøkken trykker dere her. Og for dere som er over gjennomsnittet interessert i kjøkken er det mulig å se mitt beskjedne kjøkken her.

Ellers må jeg nevne at hver eneste gang jeg lager lenker, så sender jeg en vennlig tanke til en av mine yndlingsbloggere, nemlig Anne på Moseplassen som var så snill å forklare meg hvordan man skulle gjøre dette. Hun deler både bloggspot tips og andre tips, så gå gjerne inn på sidene hennes hvis dere vil. Det anbefales.

Håper dere har kost dere her på bloggen min i dag.
Klem fra Lisemoren


Velkommen igjen

13 kommentarer:

Benedicte sa...

så flott kjøkken søsteren din har!

ska huske på å sende deg navnet på den blomsten vi snakket om i helgen.
joda, det går bra med meg... ultralyd på onsdag :-)

hils mann og barn.

klem fra Benedicte m/ fam

torleif ann karin sa...

Du verden for ett flott hus. Ja her er alt hva en kan ønske seg.
Riktig lekkert.

Klem Ann<3

liven sa...

Dette var litt av et kjøkken!!
Så gjennomført og stilig....og med den gode plassen!!
Har kikket på de andre også....og det er flotte kjøkken dere har alle tre!!

ha en fin dag og ny uke Lisemoren....her er heldigvis en rolig uke:o)

Mitt hvite hus sa...

Wow for et kjøkken...og så stort da... så deilig å ha så god plass... en fantastisk flott utsikt... Ønsker deg en fin høst uke
Klemmer O=)

oline's skattekammer sa...

WOW; for et kjøkken! Så utrolig kjekt å se noe annet enn det man ser til vanlig. Dette kjøkkenet må det være en fryd både og eie og få lov til å komme til som gjest! Du har helt rett i at det gjør godt å få noen nye impulser. Tusen takk for titten, både til deg og din søster! Gleder meg til ferden videre!!

Lunalei ;-) sa...

Woooow - for et utrolig nyyydelig kjøkken - så mye fine linjer!!!
Men må jo si at du har et utrolig flott kjøkken du også da - med en lekker lysekrone!!!
Klem fra Lunalu

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Bare en ting å si her - LEKKERT, å den utsikten var jo bare suveren da...

Ha en super kveld og uke...

Jeanette sa...

Stilig stilig var det :)))) gler meg til å følge med videre :))
Ha en strålende uke :))

Randi sa...

Det var ett utrolig flott kjøkken...nesten litt for stort for meg.
Når man liker gamle og slitt ting, så blir funkis hus litt for kalde og upersonlig for meg...jeg har dilldall over alt...hihihi...litt for mye. Så nå blir det hyller over vinduene på kjøkkenet:-)

Ha en flott dag

oline's skattekammer sa...

Oi, håper maskina di funker fremdeles da, nei, er ikke enkelt å være husmor, som jeg har sagt så mang en gang, i mitt neste liv vil jeg enten være en hesthov, eller en kastrert hannkatt... Lev lurt!

Hanna sa...

Så fint.
Hanna

lavendel mio sa...

Så lekkert det er hos din søster!!
Kjekt å se noe annet liksom...
Så deilig med så mye plass å boltre seg på:)
Ønsker deg en nydelig helg,klem:)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Hei :) så kjempeflott kjøkken! Og så stort! :) Må vere kjempedeilig å ha så stor plass når ein skal "arbeide" :) Ja, no er eg endelig tilbake etter ei travel tid. Og godt er det :) Ser eg har gått glipp av mange spennende innlegg, så skal kike meg igjennom nedover kva du har skrevet om. (Elsker hagen din!!) :)
Ja, det kjem nok veldig mange bilder fra prosessen, så fort vi har flytta heim :) Tar endå nesten to månader før det skjer, men den tida treng nok vi for å omstille oss fra bylivet til landlivet :) Men vi gleder oss! Kan nesten ikkje vente til å starte på huset og hage :) hehe. Håper du har det bra :) Ønsker deg ei strålande helg! Godklem til deg :)