mandag 19. oktober 2009

Månedsjordbær i oktober

Jeg er nesten ferdig med vinteropprydningen i inngangspartiet nå. Resten av hagen er det verre med, men pytt,pytt. Jeg kommer nok rundt til det og, til slutt. Nå er det ihvertfall ikke været som hindrer meg.
.
Da jeg stod og lurte på hvilke potter som skulle få stå og hvilke jeg skulle flytte litt unna innsyn, (der de kan stå i fred til våren når de blir fine igjen) oppdaget jeg at mine månedsjordbær fremdeles står med bær på. Snakk om å levere.
.

.
Helt utrolig spør du meg. Det er tredje året jeg har dem, men de har desverre hatt en kummerlig tilværelse her hos meg, der tjenestene deres lang fra er blitt satt nok pris på. Dårlig plass i en liten potte, og nå hadde de havnet bakerst og nesten under en busk.
.
Neste år skal de få en diger potte og masse god jord, så kanskje kan vi få en hel skål til dessert. De kommer med jordbær gjennom absolutt hele sesongen. Litt større enn markjordbær og like gode.
.
Bildet over er fra tidligere i sommer, men det er ikke store forskjellen fra nå. Bladene har en veldig fin grønnfarge og de er utrolig dekorative blant sinkspann, pelargonier og roser. Denne må dere prøve neste år :)
.
Ellers begynner jeg å få litt koselige mailer med spørsmål fra leserene mine, noe jeg synes er utrolig hyggelig. Til deg Line vil jeg bare sende en hilsen og si at jeg har ikke glemt deg, så hold ut. Svar om eskene kommer snart.
.

.
Ønsker dere alle en god dag.
.
Klem fra Lisemoren

15 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Det var ikke dårlig med jordbær i siste del av oktober! Nyt smaken av sommer :)

hilsen Margrethe

Mitt hvite hus sa...

Så deilig med jordbær i oktober da... Litt ekstra god jord så kan du nok nyte masse deilige jordbær til sommeren...

Klem Kerstin

lavendel mio sa...

Heldig du som kan plukke jordbær nå i disse dager!
Her ser det ut som alt råtner på rot...
Ønsker deg en fin dag,klem Hanne

... sa...

Hei :)
Jeg plantet månedsjordbær i fjor. De kommer fortsatt med bær nå midt i oktober, akkurat som dine. Tenk at vi kan plukke jordbær midt i oktober! Imponerende, og veldig hyggelig!

Flott blogg du har :)

Helen sa...

Hei og takk for hyggelig hilsning på bloggen min! Du har en vakker blogg og jammen var du heldig som fikk så fin duk med blåfarger.

Lunalei ;-) sa...

What!!!! Så artig - det var jammen ikke dårlig å finne jordbær på denne tiden!!!
Smaker de godt også???
Takk for hyggelig hilsen og gode tips!
Klem fra Lunalu

liven sa...

så deilig med jordbær i oktober...og jeg har akkurat plukket de siste blåbærene:o)

Ha en fin kveld Lisemoren:o)

oline's skattekammer sa...

Oj, så mange koselige inlegg som du har laget da! Oktoberjordbær er jo bare luksus da, håper på en tur til bergen i løpet av 2010, har ikke vært der enda, men står langt oppe på " to do" lista mi!Ta godt vare på arvet håndarbeid, men kjære venn, nyt dem også, eller så har de ingen virkelig verdi!!KLem!

Lenemora sa...

Så artig og deilig med markjordbær helt ut i oktober!
Høres såå fristende ut som dessert,da!

Koz dokke!

Klem fra Lenemora

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Åhh.. så deilig å ha ein siste smak av sommer da :) elsker jordbær... :) Kos deg med det eine :) Og fleire kjem nok igjen, til sommeren! Gleder meg allerede til varmare tider.. brrr.. er så kaldt ute no. Er ikkje så veldig glad i å skrape bil og kjøre på glatte veier :) Hehe. Håper du har det fint! :) Sender deg ein gooodklem fra flyttepia som bur midt mellom esker og luftmadrasse. :)

A Seaside House sa...

Ikke verst at du fortsatt har bær i hagen! Kanskje jeg skal teste ut denne planten til neste år. Du får nyte årets siste jordbær, for det regner jeg med då må være nå;) og ha en fin da videre:)

Vivishagerom sa...

Hei Lisemor. Det ligger en award og venter på deg i bloggen min. Ha en fin onsdagskveld.

Millygarden sa...

Jordgubbar i oktober!! det var inte illa! Men så vackert du har det vid din ingån för det är väll den du har som första bild? ser så himmal inbjudande och fint ut.

Ha ett fint veckoslut!
Kram Marina

Anne (Moseplassen) sa...

Ja, her er det månedsjorbær fremdeles, selv etter flere netter med frost :)
Flittige små saker det der!

Gro sa...

Hei! Titter innom, jeg! Her var det jammen koselig - klem fra Gro!