søndag 20. juni 2010

Hyttekjøkkenet begynner å lysne.Hei alle sammen.
Nå var det så kald vind ute at jeg ikke holdt ut i hagen lenger. Jeg nekter å hoppe i varmedressen i slutten av juni !!!! Så jeg sa til meg selv at nå går jeg heller inn og blogger. Litt koselig med et interiørinnlegg igjen  også synes jeg. For det blir mer enn nok hage en stund fremover.

Den siste tiden har jeg malt og malt og malt, så jeg snart drømmer om det om natten. Har malt vegger, tak og lister i stuen og kjøkkenet på hytten. Det er åpen løsning fra stue til kjøkken, og veldig liten plass, så jeg har malt alt lyst og sommerlig.

Også den gamle kjøkkeninnredningen har fått seg noen strøk med maling. Den er lys, lys grå, selv om det ser ganske likt ut til veggen her. Bildene er tatt med mobilen, så da er det ikke like lett å se nyansene. Ennå mangler lister og litt forskjellig.

Her har vi egentlig gjort ganske mye, både vask og benkeplate er byttet ut. Pluss at de gamle skapene er blitt flyttet høyere opp under taket (der kommer en list øverst). Hyller har vi satt opp for å utnytte takhøyden på det bittelille kjøkkenet. Jeg ville egentlig har nye knotter på dørene, men det ville ikke min kjære, så nå holder jeg på å venne meg til det.

Alle veggene og innredningen er fra tidlig 70 tall, og har vært trehvite helt til nå, og de stjal mye lys. Jeg måtte derfor male uendelig mange strøk før det endelig ble så lyst som dette. Syntes alt ble gult de første strøkene, skrekk og gru (selv om gult er kult og inn nå, så var det ikke i nærheten av den kule gule her) Grunning med kvistlakk i viste seg å være genialt, takk og pris for damen i fargehandelen som anbefalte meg dette.

Se på disse skjønne skålene. Det er slike jeg ser etter på loppemarkeder og Fretex. Men jeg har aldri kommet over noen. Men her var det seks stykker innerst i et skap. Nå skal de få være fremme og skinne litt :)

Denne nydelige gamle muggen var blant skattene som befant seg her på hytten. Vi har hatt litt av en rydde og sorteringsjobb her ute.

Denne boksen har akkurat samme grønnfarge som på koppene, skålene og muggen. Jeg syntes det ble så nydelig til hvitt.

Et gammelt melkespann er alltid dekorativt, jeg er veldig svak for disse.

Dette lille kakefatet er alt for fint til å være inni et skap, synes jeg. Å de kunne det før i tiden. Var rene skattejakten i hjørneskapet dette :)

Jeg prøver å unngå at det blir for feminimt, for halve familien min er tross alt av han-kjønn. Det er viktig at alle skal trives. Derfor har jeg tenkt å holde det i blå, grå og hvite toner her. Men nå tror jeg at det må bli noen innslag av denne mosegrønne fargen også.

Det er fint med disse svale blåfargene også. Dette serviset er helt nytt og kjøpt til hytten her.


Disse grytelappene kom min søster innom med i går.  De synes jeg var knallfine. Pluss at de hadde nøyaktig den samme mosegrønne fargen. Det visste ikke hun da hun laget dem, så det var flaks.  

Også på dette gamle sjarmerende brettet er det litt av den grønnfargen. Jeg er så svak for slike brett.

Vi har byttet ut en hybelkomfyr med en vanlig stor en, og hengt opp en ventilator. Det er ikke helt ferdig ennå, så når det er gjort skal jeg vise hele kjøkkenet ferdig, med spiseplass og eventuelt før og etter bilder. Vi får se. Det blir forhåpentlig noen andre innlegg imellom.


Nå nærmer vi oss skolesommerferien med stormskritt, kos dere i uken som kommer.

Klem fra Lisemoren8 kommentarer:

Fjordlykke sa...

Kjempekoselig hyttekjøkken! Vi holder på å pusse opp hytten vår, og jeg gleder meg til å ta fatt på kjøkkenet. Vi har også åpen løsning, og furukjøkkenet skal bli hvitt.

Takk for titten!
Klem:)

Sisselshverdag sa...

Så nydelig det blir :)

Just a Little Vintage sa...

For et flott hyttekjøkken=)!!! Flinke dere er! Og så masse flotte skatter du viser=)!

Ha en super uke!
Klemmer!

Kjeruben sa...

For eit lekkert hyttekjøkken! Hadde vert gøy å sjå førbilder ja!!! Kan tenke meg at forskjellen er ENORM!
:o)

Mitt hvite hus sa...

Kjempeflotte bilder..., så skjønt du har det på kjøkkneet... kosleig med hyllene under skapet...så kan du sette frem alle de fine koppene og fatene dine..for det hadde du mye av..

likte de skjønne skålene dine..og kakefatet har jeg make av ..i blått og grønt... kjempefine..

her vil dere nok kose dere...

litt av en jobb å male ...men nå er det gjort..

ha en fin uke start..

klem O=))

Jorun sa...

All ære til deg for malejobben, men det er fargesammensetningene i småtingene som får meg til å bla frem og tilbake i bildene dine og drømme... Så flott! Så friskt! Så romantisk, uten å bli for søtt!

Gode ønsker for hyttesommeren!

RoseSommer sa...

Dette var bilder til å bli i godt humør av! Her blir det nok både koselig å være på ferie og komme på besøk. (Bare gjør det feminint; gutta bryr seg sikkert ikke....)

M sa...

Så nikoselig du har fått det, synes det var pent med den grønnlige fargen som går igjen i tingene dine..så nå er hytten klar for innrykk? Snart ferie?
Ønsker deg en god dag!
Klem, M