torsdag 10. februar 2011

Et glimt av sommer i Lisemorhaven

Hei alle sammen
Jeg har brukt litt tid på å bla i bildearkivene mine, en riktig så trivelig halvtime om jeg skal si det selv. Derfor fikk jeg lyst til å dele det litt med dere. Om sommeren rekker jeg nesten ikke å blogge, og da kan jeg jo like godt vise dere favorittbildene nå som jeg lider litt av bloggtørke. 

En av grunnene til at jeg blar i arkivbildene mine er jo selvsagt den nesten viktigste hagejobben hele året, nemlig innehaging = planlegging av hva som skal sås og plantes til våren.  Dette året skal jeg KUN plante noen FÅ SLAG frø, og de må derfor være nøye utvalgte.

 
Jeg er nødt til å slutte å så tusen forskjellige frø hver vår. Det er ikke vits i å så mer enn man klarer å plassere, vanne og prikle om dere skjønner hva jeg mener. 

Jeg har en lei tendens til å ta av når jeg kommer til frøpakke-avdelingen i hagesenterene. I ren fryd over våren, lyset og på en god dag ,solen, driver jeg å stapper jeg den ene etter den andre i kurven. De er jo ikke så dyre hver for seg.............

Jeg kikker på den ene pakken etter den andre, snur, vender og sammenligner, og våkner av og til opp av at Lisemormannen spør om han skal hente meg om noen timer. En gang påstod han at jeg hadde brukt halvannen time foran frøstativet. Det er sikkert sant også, for jeg hadde med meg en anseelig mengde til kassen og kronene rullet.Nå har jeg gitt ungene hver sin is, og hvis du ikke synes det er greit at de løper villmann på parkeringsplassen må du nesten komme nå! var beskjeden. Dette er jo noen år siden da, jeg har kommet meg litt.

Senere hørte jeg han og naboen snakke litt om hvordan det er mulig for damer å bruke så lang tid i klesbutikker og på hagesentre. Sant å si så er det mye mye verre ting damer kan foreta seg, enn å være glad og fornøyd med en bitteliten forkjærlighet for frøposer og hagesentere.
Det er mye helse i en god hobby, særlig de man kan dyrke utendørs.
Vel, bildene over her er tatt en nydelig dag i august 2010, etter at det hadde regnet flere uker i strekk. Stoffet ligger på møblene ute hele tiden, de pleier å tørke greit opp mellom regnbygene og holder seg fint hvite normalt sett. Jeg tar dem av og vasker dem et par ganger bare, fra mai til oktober.

Men dessverre ser dere sikkert at de er litt preget av å ha vært sammenhengende våte i seks uker, så de er ikke rene her sukk, sukk.  Men slike smålige hensyn kunne ikke jeg ta, bildene måtte tas mens solen skinte, og trekkene ble vasket etterpå. Regnet var i gang igjen før de var tørre på snorene mine (som jeg heldigvis har innendørs).
Slik skal jeg virkelig prøve å få hagen nå til sommeren også. De faste frøslagene her i Lisemorhaven er jo erteblomster, både sommererter og staudeutgaven som kommer igjen, jeg skal plante begge i år. Erter er nemlig utrolig enkle å få til, og de kan plantes rett ut. Man kan selvfølgelig kjøpe ferdige frøplanter også, men da kommer de ofte i alle regnbuens farger også, jeg liker å velge farger selv.

En annen fordel med ertene er at de kommer i alle lengder, jeg vil ha mine klatrende oppover vegger og stativer, fordi det blir så utrolig dekorativt på bildene. på bildet under ser dere hva jeg mener :Selv når de ikke blomstrer er ertblomstbladene med alle de små slyngtrådene utrolig dekorative og fine der de snirkler seg i utkanten av bildene og er med på å ramme inn motivet. Det er så nydelig synes jeg.


Vel, nå er det februar, og vi må nøye oss med å drømme og planlegge om hvordan vi skal lage det til når sommeren kommer. Jeg elsker stemningen i disse bildene.

Her i hagen min er det aldri helt striglet, men jeg liker å ha en slik hverdagshage, der masse er fint, men langt fra perfekt og ingen får panikk om det er litt rusk på terrassegulvet. Dessuten mener mange at litt mindre kunne gjort seg, jeg har jo allerede masse bed, hvorfor styre med en hel krukkehage i tillegg?

Vel, det er FORDI JEG LIKER DET !!!!  Det kan nesten ikke bli for mye, sånn er det, her hos meg (smiler) For hvorfor gjør man egentlig ting? Noen jogger timevis hver dag, noen glor på sporten mange timer i uken og noen gjør sikkert mye annet også. Vel jeg liker å grave i hagen, så det er det jeg gjør. Det er ikke mer merkelig enn det, heldigvis.

Slik kan man faktisk få det ved hjelp av enkle midler. Her er det faktisk nesten bare erteblomster og hagepoppelroser dyrket fra frø og pellargoniumer laget fra stiklinger som står for hele den grønne frodigheten. Det og at så mye vokser oppover eller henger ned fra murer eller fra potter hengt under takutspringet.

Så nå blir våren spennende, hagen min ser aldri make ut fra år til år, men de siste to somrene har den hvert sånn noenlunde lik i utgangspunktet.


Ønsker dere alle en riktig

GOD HELG


Klem fra Lisemoren

9 kommentarer:

Hulda sa...

Virkelig en frodig oase du har. Så vakre stokkroser, de er også noen av mine favoritter. Nydelig port og gjerde. En egen liten verden. :) Skjønne sommerminner!

Mitt Landliv sa...

For en herlig hage du har! Akkurat i samme stil som jeg ønsker meg - frodig og romantisk. Legger meg til som følger her så jeg kan følge med på hva som spirer der * smil*

Ha en god kveld!

RoseSommer sa...

Nydelige farger sammen. Har jo sett mange av bildene dine ifjor, men deilig å se dem nå når det bare er vekselvis glatt, kaldt, vått og glatt.
Tror jeg fikk ryddet hagen skikkelig før snøen kom, så da er det mer moro å ta imot det som kommer opp ...snart!!!

Parkvegens Hageglede sa...

Jeg har bare en ting å si.. Kjøp masse frø slik at Lisemorhagen blir like vakker også i 2011.

lavendel mio sa...

Hagen din tar pusten fra meg:))
Gleder meg til å følge deg frem mot vår og sommer.
Skjønner hva du mener, har hatt det frøproblemet selv, men når våren kommer greier jeg ikke å dy meg...men i år blir det ikke så mye, ryggen nekter å lystre.
Ønsker deg en nydelig uke, klem Hanne

Randi sa...

Du har det så frodig og vakkert rundt deg...bare å glede seg til sommeren og bugnende bed og krukker.

Ha en fin fin dag

Anonym sa...

Så GODT å se noen bilder av sommer og blomster hos deg! Gleder meg til våren!!! Jeg har også kjøpt blomsterfrø denne uka og gleder meg til å så dem etterhvert. Hos meg blir det erteblomster, riddersporer og andre sorter som jeg ikke husker helt navnet på.... Helt enig med deg - hagesysler er en super hobby!!

Mvh, Berit F.

liven sa...

Nydelig!!
Er så glad i Lisemorhagen jeg :o)
Erteblomster skal jeg så.....rett i potter :o)
sår ikke noe innendørs tror jeg...hvertfall ikke nå!

ha en fin helg :o)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Innom å kiker på den nydelige hagen din, Lisemor :) Og ikkje minst ser herlige bilder av tassen! :) Ser ut som han stortrives allerede! :) Håper det står bra til med dere alle :) Ha ei fin helg og nyt ho :)

Godklem :)