søndag 2. oktober 2011

På overtid, endelig blomster på hagepoppelrosene mine.Hei alle sammen.


Sommeren har vært kort og veldig våt her på vestlandet denne sesongen. Jeg har slitt litt med helsen og med en hektisk jobb blir det hagen som forsakes, sukk. Jeg var derfor lovlig sent ute med å så i år. Men jeg slo likevel til og sådde litt av hvert. Blant annet hagepoplene som jeg ikke klarer meg uten. Bildet over er tatt i begynnelsen av august, men på skilleveggen ser dere at erter og popler ikke er kommet lenger enn de pleier å være kommet i juni.


Men pelargoniumene, som fikk kunstig åndedrett og en ny sjanse etter at min far i vår elskverdig hadde satt dem ut i solen med påfølgende nattefrost (slik stod de over en uke, de overvintrer nemlig hos foreldrene mine pga plassmangel her) og jeg hadde gitt opp ethvert håp for dem, viste sin takknemlighet ved å komme seg sånn noenlunde til hektene likevel. Selv om jeg mistet veldig mange i vinter så synes jeg de er blitt flotte sammen med de nye jeg kjøpte.

Slik så det ut i dag, endelig blomstrer poplene som bare det. Det er like før ertene også blomstrer. De jeg har rundt dørene har endelig begynt. Etter fem uker med intens regn, er stoffene ikke akkurat noe ønskesyn, jeg skal pakke dem vekk for året nå likevel. Hele skilleveggen bak her pleier å være grønn og rosa, så neste år blir det bare å komme i gang før.


Men selv om solen var fremme og ga oss noen flotte dager her i slutten av uken klarte ikke jeg å ta bilder uten regn, for jeg har vært på senvakter. Likevel, det er ikke dårlig for å være i oktober dette.

Litt regntunge, men vakre likevel.

En stor favoritt her hos meg.

Nå håper jeg bare ertene kommer skikkelig i blomst også før frosten kommer. Foreløpig har jeg to blomster.

Men skjønn er de.

Ja nå må jeg gi meg. Det har gått litt tid mellom innleggene her, men jeg håper å få bedre tid nå som kveldene blir mørke og hagesesongen er over. Jeg kommer også til å vise litt mer bilder fra hagen i vår og sommer, siden jeg ikke rakk å blogge så mye da.God ny uke ønskes alle

Klem fra Lisemoren

6 kommentarer:

RoseSommer sa...

Så flott at du også har fått litt senblomstring. Her hos oss ble det også plutselig litt håp om et godt sommerminne fra hagen allikevel! Ampel-jordbærene mine tror det er juni, og en venninne viste meg bilde på mobilen sin fra hagen hvor det hang epler på treet hennes OG det blomstret på en kvist!! Slå den.
Ha en fin uke.

Tigertina sa...

Oi, så vakre! Verdt å vente på!

Lunalei ;-) sa...

Så fine poppelrosene dine er!!! Her er det også litt sen blomstring - både clematis og erteblomster blomstrer enda...
Koselig å besøke bloggen din igjen!
KLem fra Lunalu (har mest driftet den nye hagebloggen)
/ hagealven :-)

liven sa...

Heisann

Nydelige hagepoppelroser!!
Kom sent men godt...og håper du får nyte de en stund!
Erteblomstene er i ferd med å gjøre seg ferdig med blomstring her dessverre....
Vi går mot høst lisemoren!
Til neste sommer blir det mye bedre for plantene våre...helt sikkert!!

klem

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Hagen din er alltid like vakker, Lisemoren :) Synest den er så flott! Håper å kunne ha det fint utenfor hos oss også om nokre år. Ser at berre denne første etasjen tar tid å bli ferdig med. Håper vi snart er i mål. Er lite ein får gjort når gullet helst vil vere der mamma er, og helst opp på! hehe :) Håper du og dine har det bra. God klem til gode du :)

lavendel mio sa...

Så vakre poppelroser du har!
Det fins sorten her også enda, både roser, klematis , erterblomster og georginer blomstrer enda:)...men nå har jeg tatt inn alle pellitser og fuksiaene mine:)
Ønsker deg en fin søndag, klem Hanne