onsdag 26. oktober 2011

Potethøst

Hei igjen


Nå som høsten er her er lyktesesongen kommet i gang her i Lisemorhaven. Jeg har mange fine lykter beregnet for stearinlys, og de er alle hvite eller i sink. Men disse sorte på bildet har likevel klart å snike seg inn på prøve (ikke sikkert de blir så gammel her, de er ikke akkurat vakre). De bruker nemlig på solceller, og lyser ganske godt helt av seg selv om kveldene. Synes det er så koselig å ha dem i de store pottene med busker her i inngangen.  Bildet er noen uker gamle, det er mer høst her nå, sukk.

Må nesten vise hva vi gravde opp av jorden denne høsten. Vi prøver oss litt med åker på hytten vår, og har hatt gleden av å spise masse nypoteter vi har dyrket selv denne høsten. De kom virkelig i alle størrelser også. Gjett om jeg gleder meg til vi blir ferdig med oppussingen der og kan komme skikkelig i gang med hagen der ute. Da blir det mer enn poteter i jorden det er nå helt sikkert.


Gartnerlærlingen min, rett fra åkeren, med bare bein. Crox er ikke tingen når man tar opp poteter, særlig ikke dersom man er barfot. Vi er veldig fornøyd med avlingen vår.
Ja så har jeg beiset den nye terrassen lysegrå og malt rekkverket. Det blir virkelig fint etterhvert. Vi fikk, til tross for den våte sommeren malt to av hytteveggene også. Men herfra får jeg vise mer en annen kveld.


Det har vært så hektisk her den siste tiden, mannen min jobber sene kvelder noe som betyr nesten null fritid på meg etter at jobben, barna og hunden har fått sitt. Derfor er det en lykke at jeg har en trivelig hverdag. Men nå måtte jeg bare gire litt ned her, og hva passer vel bedre da enn å blogge?

Ønsker dere alle en riktig god helg.

Hilsen Lisemoren

3 kommentarer:

RoseSommer sa...

Nå får vi begynne å glede oss til neste års hageliv. Jeg har også to sorte solcellelamper. De er OK, og bedre enn ingenting. Skjønner ikke hvorfor de ikke kan lage dem hvite. Blir plasten grå og skitten, tro?

Ser fra hortensiaen på ditt første bilde, og mot den jeg kjøpte billig igår. Den er litt slunken nederst. Kanskje jeg kan gjøre som deg, og sette den sammen med en lavere, lubben plante? En veldig god ide, så tusen takk!

lavendel mio sa...

Mmmm, deilig med selvdyrket nypotet:)
Solcellelykter har jeg ikke brøvd, men det er sikkert ikke dumt, det er jo så koselig med lykter som lyser i høstmørket:)
Med varm vind og tørrvær har vi også svinget malerkosten, i sommer fikk vi ikke malt så mye, det var jo bare drittvær.
Å blogge er en fin måte å senke skuldrene på:)
Ønsker deg en fin kveld, klem Hanne

~Ranveig Marie~ sa...

Fin blogg du har, med flotte bilder!