lørdag 28. januar 2012

Vintergleder


Hei alle sammen.

Jeg blir så glad av snøen og solen som virkelig har lyst opp dagene våre den siste uken. Endelig er det lyst når vi kommer og går til og fra jobben, hvilken lykke. Det nærmer seg vår, og hagesesong, hurra. Jeg får slik lengt etter litt graving, luking og skikkelig hagearbeid på denne tiden. For ikke å snakke om et realt maleprosjekt eller to. Men det er mest planer med meg da. Jeg synes ikke jeg rekker å gjøre så mye i vinterhalvåret, dagene blir liksom så korte.
Når mørket siger på tenker jeg at jeg like gjerne kan begynne på prosjektene mine i morgen, for denne dagen er jo over. Det er vel ikke sånn at Lisemoren er en dovenpeis akkurat, å nei da, men man må jo tross alt slappe litt av også, ta vare på seg selv og sånn. Denne vinteren har det vært litt som i vikingsagaene for meg. Dere vet sagaene der Snorre ofte beskrev livet om vinteren med en setning slik : den vinteren satt han heime (smiler). Man kan vel trygt si at da har det ikke skjedd så mye nytt i heimen.Nå har det ikke vært så gale heller, da, vi kommer oss jo lettere rundt enn de gjorde på Snorres og vikingenes tid. Elektrisitet har vi også. Dessuten har jeg ryddet en bod, nærmest sanert og organisert engelens utrolige rotete rom og skapt det om fra barnerom til en nydelig liten ungdoms-stue for henne. Den skal jeg blogge om når jeg får litt bedre lys ¨ta bilder i. Ommøblert i stuen har jeg også gjort, og malt to spisebord, så det står jo absolutt til liv.

Men likevel, så merker jeg at aktivitets nivået, virketrangen og alle de tusen planene virkelig tar seg opp omtrent på denne tiden. Det må jo ha litt med lyset å gjøre. Pluss at det jo snart er tid for våronn, noe som må planlegges nå om en vil så frø og ha avleggere klare. Jeg tenker, skisserer opp, planlegger og leser meg opp på både den ene og andre stilen, både interiørmessig og på hagefronten. Men det skjer jo ikke så mye ennå.   Nå liker jeg faktisk godt vinteren, en av mine absolutte favorittaktiviteter er skigåing. Dessuten liker jeg at årstidene varierer. Variasjon er bra. Jeg liker mørket, det å tenne lys og drikke kakao. Sitte ved peisen og kose seg med en bok i varmen etter en frisk tur ute med hunden. Vinteren har sine kvaliteter, absolutt. Det beste av alt med vinteren er den klare kalde luften, den er så frisk og god å trene i synes jeg.

Men, jeg har aldri forstått hvorfor ikke vinteren kan ha sommerens varighet og omvent. Sommeren kunne vart i ni måneder og vinteren kunne vart i tre. Det hadde vært noe det. Så kunne vi lengetet hele året etter vinteren, og når den endelig kom, kunne vi blitt skuffet dersom den ikke ble så kald og flott som vi hadde ønsket oss.

Vi kunne sagt til hverandre at det har vært en sørgelig vinter i år! og sukket dypt før vi fortsatte, det var ikke mange skikkelige vinterdager vi fikk denne vinteren nei! Solen skinte jo nesten hele vinteren vekk. Får virkelig håpe vi får litt flere dager med regn, sludd og kulde neste år, altså! Ellers blir vi nødt til å bestille en nordpoltur til vinteren, for nå må vi bare ha litt kulde. Ja vi holder nok ikke ut en til sommer full av sol og varme uten at vi får litt kulde på kroppen først.  Hadde vært friskt å bytte dette ut med at sommeren regnet vekk i år også, ikke sant?

Nei spøk til alvor, vi blir vel nødt til å holde oss til virkeligheten. Det er gjerne like bra det. Jeg har fått gått mye på ski med hunden min denne sesongen. Han er litt over et år, og skikkelig kvikk og rask. Han har ikke helt skjønt konseptet med skigåing ennå, noe som fører til at jeg rett som det er føler at det er vannski jeg står på. For den lille (egentlig store) røveren løper fortere enn meg nedoverbakkene også. Han ser ut til å elske å lange ut, så jeg holder bare i linen med begge hender, styrer med skiene og henger på, ikke ulikt da jeg i min ungdom stod på vannski. Heldigvis er jeg ganske stø på ski, så når vi bare får øvd litt kommer vi til å bli litt av et team . Akkurat nå er vi mest i lysløypen etter at resten av skientusiastene er dratt hjem.

Men nå kommer straks snøsesongen til å være omme. Da er det godt at hyttesesongen med sjø og badeliv står for tur. Jeg gleder meg veldig til å åpne hytten og komme igang igjen der ute. Vi holder fremdeles på å pusse opp, men det er ikke så mye igjen. Så snart vi er ferdige inne skal jeg begynne å jobbe med bedene og hagen ute. Jeg har allerede ryddet og gjort klar området der bedet skal være, og kommer til å plante litt trær og busker nå i vår.

Dessuten skal jeg male noen stoler lilla, for å friske litt opp i alt det hvite. Bildene her på siden i dag er fra hytten vår.

God helg

4 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Jeg liker også veldig godt vinteren. Det å kunne gå ut på tur og kjenne den friske vinterlufta på kinna, herlig. Men det er klart at vi hagefolk lengter til vår og sommer. Jeg har sådd noen frø som skal ut kulda i dag.
Flotte bilder du viser, tydelig at du har det koselig rundt deg. Ønsker deg en fortsatt fin helg!

Merethe sa...

Her har alt stått på hode i flere måneder. Med oppussing av kjøkken har høst og vinter gått megafort. Nå er det de små detaljer som er igjen på kjøkkenet og vi merker at vi sitter litt dypere i sofaen nå enn før jul. Bare vi blir helt ferdige før våren og uteværet kommer for fullt så skal jeg være fornøyd. :) Gleder meg også veldig til å begynne ute i hagen. Har planer om å plante ganske mye nytt. :) Fine bilder viser du som alltid. God søndag. Klem fra Merethe

krepsemor sa...

Jeg liker den stabile vinteren. Ikke den vinteren som er slaps den ene dagen og isholka den neste.....Jeg liker at solen skinner på hvite vidder! Men har faktisk ikke gått på ski en eneste gang denne vinteren =( Og nå har jeg begynt å så frø, både ute og inne =) Hurra!!! Snart er det vår!
Så koselig du har det rundt deg!
Ønsker deg en fin søndagskveld!

Tigertina sa...

Hadde det ikke vært for vinteren, så hadde vi ikke sått fullt så stor pris på sommeren :)
Den har absolutt sin sjarm, men du verden hvor godt det er nå som det går mot lysere og lengre dager!
Synes du har fått utrettet mye jeg!