mandag 30. januar 2012

Ungdomsrom

I dag skal dere få se engelens ungdomsrom.Engelen vår er begynt å bli en riktig så voksen dame. Derfor trengte hun et litt mer voksent rom også. Sist vi fikset rommet hennes var hun kanskje åtte. Da så det slik ut, for de som vil trykke seg inn og se. Rommet er ikke så stort, og skråtaket gjør vel heller ikke noe for saken, men koselig er det her. Det var et yndig og skjønt lite rom, med hvitmalte møbler og pynt og tekstiler i lilla nyanser.


Men, det var så som så med ryddigheten, rommet var som regel godt skjult under rot og skrot og etterhvert klær overalt. Engelen er nemlig en samler som overhodet ikke kunne se noen grunn til å rydde bort, gi vekk eller i det minste lagre fravokste leker på loftet. Den er jeg så glad i, den er viktig for meg, den har jeg jo fått av den og den, så den må jeg ha.  Hun ville ha alt fremme, sukk, sukk, sukk. Dessuten så det alltid ut som om hun simpelthen bare besvimte ut av klærne sine.Min taktikk med bare å slutte å rydde og vaske etter henne viste seg totalt feilslått, hun kunne ikke brydd seg mindre. Den taktikken slo rett tilbake på meg selv, for jobben ble jo mye verre og større jo lenger jeg ventet. Vaske og rydde må man jo bare gjøre innimellom.


Min kjære prøvde seg med kjeft og trusler. Ja, han gikk sågar til det skritt å fylle en sekk med leker som han satt inn i et kott i det håp om at når engelen oppdaget at noe var blitt borte så ville hun ta grep og passe bedre på = holde bedre orden på tingene sine for fremtiden! Men den gang ei, engelen la aldri merke til at noe forsvant en gang.


Slik gikk no dagan, helt til engelen og jeg sammen ble enige om å ta grep. Det gikk plutselig opp for meg at alle oppbevaringsmøblene på engelens rom vår med åpne hyller. Da ser det jo fort rotete ut selv når det er ryddig. Det som var praktisk da barna var små og hadde alt i lekekasser fungerte ganske enkelt ikke lenger.


Selve rommet og møblene har vi ikke gjort noe med, det er slik vi malte dem for mange år siden. Takk og pris for hvite nøytrale flater. Vi ryddet, populært sagt sanerte hele rommet, sorterte, kastet og ga vekk. Til kun det engelen brukte og trengte var igjen. Så sorterte vi det, ga det faste plasser, og fikk det på plass i reolen.Det er en liten reol (første bildet) og en stor (tredje bildet) på rommet her. Begge har fått forheng fremfor hyllene slik at klær, blader, ting, bøker, cd-er og jeg vet ikke hva alt som er bak der er, men skjult er det, samtidig som det er lett tilgjengelig for engelen. Så har jg sagt at hun istedenfor å ha alt fremme og oppe på veggene heller kan bytte litt på hva hun har fremme (ikke ulikt slik vi interiørbloggere driver det hele tiden) noe engelen syntes var en strålende ide.

.

Foran den store reolen har jeg ganske enkelt hengt opp en gammel linduk jeg hadde liggende. Foran to av hyllene på den lille hvite reolen har jeg klippet til en bit av et hvitt stoff. I den øverste hyllen fikk jeg plass til tre kurver jeg hadde bom-kjøpt for en tid tilbake. Der jeg egentlig ville ha dem ble de ikke fine, men her synes jeg de passet veldig fint.Heldigvis lever engelen fremdeles opp til navnet sitt ellers. Hun er en kvikk, kreativ, snill og blid ungdom. Hun elsker å bake og lage middag, og handler selv inn det hun trenger til kokkeleringen. Hun hjelper lillebroren med leksene der jeg står fast og får i ham middag før hun sørger for at han kommer seg avgårde til trening i tide (dersom jeg blir sen fra jobben, det er ikke så ofte, hun har ikke dette som jobb for de som blir bekymret). Lurven er snart ungdom han også, foresten.Er det noen som lurer på om engelen holder rommet sitt ryddig nå ? Vel, vi lever fremdeles i spenningen, men jepp, stort sett er det fint så langt. Det er jo mye mindre å holde styr på nå, pluss at hun nærmest har bodd på rommet siden hun fikk sin egen lille stue der. Stereoanlegget durer og engelen, venninnene og kusinen har stadig koselige stunder der.At hun har fått seg en sovesofa på rommet har vist seg å være veldig praktisk når noen sover over. Jeg skjønner nesten ikke at vi ikke har satt inn en for lenge siden. Over ser dere engelen og snupien som koser seg med pc. Brunogutten er blitt stor flott hund og han vil også være med.


Det eneste nye vi kjøpte inn til engelens rom var en sofa, to puffer og noen puter. Puffene her har engelen tatt ut selv, og de er både praktiske og tøffe. Vi har litt småplaner om å lage et lite pallebord til rommet hennes, men det må i så fall være ganske lite, så vi får se om det går. Både engelen og jeg er uansett veldig fornøyd med resultatet.Ønsker alle som er innom en fin dag. 

6 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Veldig så flott ungjenterom! De vet hva de vil ha disse unge jentene. Her i huset har også frøkna (15 år) alt i hvitt og lyse farger!
Takk for titten. Ønsker deg en flott tirsdag!

Gårdsjenta sa...

Det ble veldig fint :) det å holde det ryddig er vel vanskelig uansett alder igrunn, spør du meg.. :P

ha en fin dag :)

RoseSommer sa...

Dette ble fint, og rommet ble veldig voksent plutselig (så på de gamle bildene). Så lettvint med sovesofaen. De er jammen sosiale, de unge jentene. Vel, sånn var jo vi også, når jeg tenker etter.

BLOMSTERSTJERNEN sa...

Dette så trivelig ut! Lover bra for fremtidens voksne...

Langt mer stilfullt enn mitt eget rom som var dekket av Samantha Fox plakater fra gulv til tak, og med Sabrina i taket...

ARQUITETURA DO IMÓVEL sa...

Olá, Elena.
Obrigada pela visita, você é bem vinda.
Bjos.
Sílvia

Torill (Tullik) sa...

Hei. Artig lesing. Kjende meg godt igjen i alle tiltak prøvd på rotete tenåringer. Måtte le eg. Klart meir motiverande og halda orden når rommet blir såå fint. Godt jobba !!