søndag 22. januar 2012

Spisestue

Hei alle sammen.


Så var julen pakket vekk og vi er allerede langt uti januar. Bloggaktiviteten min er ikke så høy for tiden, mye på grunn av at kameraet mitt gikk i gulvet for noen måneder siden. Ikke like gøy med mobilkamera.
Men nå har vi fått oss nytt kamera og jeg måtte selvsagt prøve det med det samme.

Spisestuen min var praktfull i julen, jeg var veldig fornøyd med julepynten, men mobilbildene ble så dårlige at den ikke kom på blogg, sukk. Men nå skal dere få se litt mere fra den.

Jeg har fylt huset med eføy, porselensblomst, hortensia, tulipaner og orkideer. Jeg er så heldig å få gavekort fra jobben min til jul, og det bruker jeg alltid på blomster i januar, når julen er kastet ut og juleblomstene har gjort sitt. Er jeg heldig klarer jeg å holde hortensiaene og eføyen i live helt frem til sommeren. Da planter jeg dem ut. I sommerhalvåret er det bare porselensblomst, orkideer og buketter fra hagen jeg har inne. Jeg er mest ute da, likevel. Nå som solen har snudd og kan vi  jo snart håpe på vår igjen.
Jeg malte nylig bordet helt hvitt i høyglans og har ikke angret et sekund. Snart skal kjøkkenbordet til pers også. Jeg har mye mindre duker i omløp nå. Selv om det selvsagt blir mer fest og høytid over bordet med en flott duk på da, selvsagt.
Speilet er nytt, jeg synes det er så fint med slike store speil i det hvite interiøret sammen med lysekronene. Det ser ut som om lysekronene er litt på vei ut nå, men jeg er i hvertfall langt fra lei av mine og kommer til å ha dem lenge ennå. Når jeg sitter i sofaen i andre enden av stuen min og ser bortover ser jeg begge mine lysekroner speile seg innover i speilet, det er veldig fint.
Nå er ikke mørkenatten den beste tid å ta bilder på da, de blir de ikke gode nesten uanset, men som sagt her skulle nytt kamera testes ut. Bildene her har derfor forskjellig lyssetting. Ble ikke enig med meg selv hva som var finest, så det blir en salig blanding. Noe som normalt sett ville gitt meg sammenbrudd (smiler) men nå har jeg nå en gang bestemt meg for at dett er en test. Jeg skulle tatt nye nå som det er sol og dagslys, men nå skal jeg på skitur med barna mine, så det får bli en annen gang.  

Bak spisebordet har jeg lagt en plate over noen kasser og drapert med hvitt stoff. Her skal jeg ha en sjenk, men jeg klarer ikke å finne en jeg liker,  i de riktige målene og i den stilen jeg vil ha. Jeg har et bilde av hvordan jeg vil at den skal være inni hodet mitt, men det er jo en kjensgjerning at det kan være vanskelig å få tak i det som er inni hodene til folk.

Jeg er veldig begeisret for riviera maison sin stil, men synes ofte at møblene deres blir veldig ruvende for oss med vanlige husbakhus. Dessuten synes jeg at prisene deres nærmest er ran på åpen gate (smiler) Nei, det var vel kanskje å ta litt voldsomt i, huff. Fin fine møbler har de i allefall. Det er så fint i butikken deres på exhibition, veldig inspirerende utstillinger har de i allefall. Og alt i livet handler jo om prioriteringer.   

Nå har jeg uansett bestemt meg for å se det litt an og heller snekre meg en selv om jeg ikke finner en jeg kan liker til en anstendig pris. Jeg har jo gode erfaringer fra kjøkkenet mitt, hvor mannen min og jeg (godt hjulpet en nevenyttig og hyggelig svoger) snekret en hylle som jeg hadde tegnet på forhånd. Har du lyst kan du se og lese mer om den her.
Stolene har jeg hatt i mange år, og de er fremdeles blant favorittmøblene mine. Når det ikke er bekmørkt er det veldig fint å se ut vinduet her. Vi bor høyt i en bakke og har derfor mye himmel, sol og ganske fin utsikt i fra dette vinduet.
Det er koselig å sitte vendt mot sjenken også, for da ser en pynten og gjestene også i speilet. Vi tar sjelden ut platene fra bordet, for barna sitter mye her og gjør lekser, og jeg jobber en del her. Dessuten er det alltid fult hus når vi spiser i stuen.


Mot sofaene ser det slik ut.Over sofaene er det to vinduer, og jeg har aldri følt meg vel med treseteren på veggen mot dem fordi de ikke er plassert midt på vinduet. Dette løste jeg ved å plassere et speil ved siden av vinduet slik at det ble balanse. Speilet har jeg malt hvitt for å få det til å passe inn med spisestuen. Jeg har nokså mørke møbler, som jeg er ganske lei av, men de er veldig praktisk. Hos meg må konfort og praktisk innimellom gå foran det estetiske.
Alt i alt er jeg fornøyd med om-møbleringen vår.

Her ser dere hvordan spisestuen speiles fra speilet bak sofaen. Det er veldig koselig.

Ønsker alle en fortsatt fin søndag og en flott ny uke. Nå skal jeg på ski med barna mine og hunden vår.

Klem fra Lisemoren

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelig spisestue!! Har selv flere store speil og lysekroner,elsker det. Det skaper en nydelig atmosfære, in eller ikke in. Det kan en ikke bry seg med så lenge en er komfortabel med det selv. Kommer til å ha mine lysekroner lenge jeg også. Gleder meg til å følge bloggen din. Ha en fin kveld.

Fossestua sa...

Lekker spisestue og nydelig lysekrone! Kjempefint hos deg :)

Caroline sa...

Så koselig stue du har!
Å spisestuemøblene var bare knallflotte,stort godt bord som kan brukes til såmangt;)
Hærlig med friske fine blomster nå etter at julen er over...
Spennende å se om du finner en passende skjenk til under speilet etter hvert;)
Ha en god ny uke!
Klem Caroline