lørdag 15. desember 2012

Josef og Maria med Jesusbarnet

Hei hei

Først pyntet jeg bare adventsstaken min med vintergrønt, men så syntes jeg det ble litt tomt. 
Kanskje dette er en fin plass for krybbefigurene mine, tenkte jeg så og stappet hele den hellige familien inni. 


Vel, det ble litt trangt. Sant og si er det godt mulig de må dra videre med baby og det hele, og det før vismennene når frem og alt. Men her slipper de i det minste å flykte fra Herodes, da. For jeg syntes ikke
dette ble helt i tråd med bildet jeg hadde inni hodet før jeg gikk i gang.
De er så store og denne grønne stallen er rett og slett for trang.

Det kan jo og ha noe med de spreke fargene figurene har. Jeg ville ikke valgt dem, men jeg er likevel utrolig glad i slike krybbefigurer. Jeg begynte å samle og fikk tak i alle vismennene også, men så var det stopp.

Hverken engler eller hyrder fikk jeg tak i, veldig uheldig, for jeg liker ikke tull (les at noe mangler i samlingene mine) Når så en av vismennene rett og slett har tatt seg den frihet at han har rømt fra julekassene og er umulig å finne, så er det ikke så greit. Hvorfor er det alltid vismennene som forsvinner, mister hodet eller knuser? Slik har det alltid vært her i allefall. Ikke så greit å være vismann. Også de som bare kommer med gode ønsker og presanger og alt.


Jeg har faktisk opp til flere julekrybber, blant annet en fantastisk i sølv, som min mor har gitt meg, jeg skal vise dem en annen dag. Med litt bilder fra kjøkkenet her ønsker små og store en riktig god lørdag. Her hos oss skal det bakes med mormor. Vi gleder oss.

Klem fra Lisemoren

5 kommentarer:

RoseSommer sa...

Morsomt innlegg. Ja, det ble kanskje litt trangt i den stallen. Eller kanskje Maria m/familie rett og slett er med Lars Monsen på en liten førjulstur og bor i gapahuk?

Fine bilder iallefall, og fortsatt god helg.

Vivishagerom sa...

Riktig så koselig har denne lille familien det. Dem er vel kanskje ikke vant til å ha det romslig?

Synes i allefall det ble fint!

klem Vivi

Mine og meg! sa...

Tror denne familien har det koselig uansett jeg, hos deg! hehe
Men er det "Kråkefot" du har pyntet med? Og hvor får du tak i den nå?
Du har i alle fall et utrolig flott kjøkkenvindu,- så innholdsrikt!
Ønsker deg en fortsatt fin førjulstid!

Inger Grethe

liven sa...

Så koselig at!
Ønsker deg en fin søndag Lisemoren :)

Lisemoren sa...

Jeg plukket masse kråkefot for noen uker siden. Du finner den ofte i skog og mark. Denne er plukket på et av fjellene overfor Nesttun. Nå ligger jo snøen her hos oss, så jeg vet ikke om du når ned til den nå. Jeg plukket faktisk min bare dager før det begynte å snø. Hadde jo aldri trodd at snøen skulle bli liggende så lenge. De fleste plukker jo mose, kråkefot, kongler ol om høsten, fordi frosten og snøen kommer, men her på vestlandet er det sjelden nødvendig å ta hensyn til det. Kråkefoten er genial, den drysser ikke og holder seg grønn og fin. Veldig dekarativ er den også. Jeg la merke til den hos de svenske bloggerne for mange år siden, der vet de å pynte :)