tirsdag 7. juli 2009

Late og rolige dager

Nå er det helt slutt på turbolivet. Siden vi har hatt syden på vestlandet en god stund nå har det også vært rolige dager her på bloggen min. Jeg kan rett og slett ikke sitte ved datamskinen og blogge bort sumarnatten.
Men bittelitt blogging blir det nå som regnet er kommet, takk og pris på vegne av hagen. Jeg har vært litt til og fra her hjemme, og med denne varmen har det virkelig røynet på, selv med vannemannskapet mitt i beredskap. Det holder ikke med en skvett for dagen i tropevarme for enorme surfinaer som egentlig har alt for små potter fra før. Jeg tror jeg for første gang i historien har mistet noen planter til TØRKEN OG VARMEN her i Bergen.
Det er synd, for bare se så vakre de var. Men jeg får se om de klarer å ta seg opp igjen. Sånn er hagelivet, man kan ike hvile på laubærene en eneste dag, langt mindre reise bort. Men nå er jeg hjemme igjen. Her bor vi så greit med familie som nærmeste naboer. Der er ungdommene voksne og i jobb nå om sommeren også, så det er alltid noen hjemme og ingen hus står tomme. Det var veldig greit nå som blomstene trengte vann.Etter et alt for hektisk og ganske slitsomt jobbeår, var det en lise å få ferie nå. Jeg gjør ingenting, nesten...........I disse skjønne omgivelsene har jeg samlet nye krefter, mens all min tid og oppmerksomhet går til mine barn og ingenting annet.


Disse bildene ble tatt i vår, nå er forlengst våtdrakten kastet og byttet ut med en flott brunfarge. I denne lille badeviken kan barna mine holde på i timevis. Mens Lisemoren ligger under en diger parasoll og leser krimbøker og interiørblader, fanger de fisk, bader, dykker, stuper og ror rundt på vannet.Dette er et lite paradis på jord. Som det er godt å komme tilbake til og følge de ulike årstidene fra. Men aller best er det her om sommeren. Man får virkelig ro i sjelen av å være her.


Det er et nokså stort vann. Man kan ro i timevis uten å komme til enden. Men man kan beundre masse flotte hus, hager og hytter på veien. Skjønt det er en stund mellom hver boplass, det er ikke akkurat trangt her, nei.


Tenk å ha denne perlen for seg selv. Det er av og til andre her også, men det blir ikke trangt akkurat. Hytten vi bor i ligger like bak der lurven sitter, men den er sjult av trærne. Vi har akkurat samme utsikten til vannet fra terassen.Lurven finner en ny fisk til bøtten sin.Det er gullende rent her. Rusket dere ser på vannet er pollon, som trærne slipper fra seg. I bakgrunnen ser dere "klippene" der lurven og engelen hopper og stuper så snart de får mor eller far til å være der med dem.

Vi får mye besøk her ute, av både venner og familie, og da er det grilling og badeliv som gjelder. Her ser dere fetteren på 12 i svevet. Mine tør ikke gå så høyt ennå, og det er jeg glad for, det er ikke lett å slippe barna i denne alderen. Jeg syns det er skummelt når de hopper og stuper fra meterhøyden jeg.
Mat er også en viktig del av sommeropplevelsen her ute. Vi spiser alt for mye grillmat, men salaten er i hvertfall sunn. Dessuten blir det til at lisemoren baker eller steiker vafler på terassen nesten daglig. Det første Lurven spør om når han åpner øynene om morningen er : blir det varme skillingsboller i dag ? Jeg nyter virkelig å eie tiden og bruke den til hva jeg bare måtte ønske.I fjor var vi bortreist hele ferien, men i år har jeg sagt at jeg vil være litt hjemme hos meg selv også og nyte mitt eget hus. Pluss kose meg litt med noen uferdigeprosjekter.
Hagen har eksplodert i varmen, og alt er utrolig tidlig ute. Mye av det jeg har tatt bilder av og tenkt å blogge om er allerede avblomstret, som irisene over. Men rosene har allerede tatt over der de slapp.
Det blir nok mye roligere på bloggen min fremover. Jeg kommer til å være mye til og fra her inne, i takt med været ute tenker jeg. Jeg har tekniske problemer hele tiden, og det ser ut som om det er umulig å komme inn på enkelte kommentarfelter, blant annet din Kjerstin. Jeg har fått et tips som jeg skal se om jeg klarer å følge nå som jeg kan bruke all kapasiteten min på å finne ut av teknikken. Der har jeg virkelig litt å gå på. Derfor vil jeg gjerne benytte muligheten til å ønske dere alle
alle mine kjære bloggvenner og lesere en fortsatt
GOD SOMMER
Kanskje er jeg plutselig tilbake, kanskje går det en stund nå.
SOMMERKLEM FRA LISEMOREN


14 kommentarer:

Anita fra hjerterommet sa...

Herlig innlegg med masse fine bilder. Håper du får en fin og avslappende sommer.

Jeg har nå laget et innlegg på bloggen min om selvlagde esker, har linket til din blogg og din oppskrift på eksene. Håper det var i orden. Eskene var jo super enkel å lage, tusen takk for oppskrift!! God sommer til deg!

Trinola sa...

ÅÅ så flott dere har det !Det er dette som er ferie ;0)
God sommer fra Trøndelag :o)

liven sa...

Hei Lisemoren:o)
Så koselig at du stikker innom:o)
Ser at du har nytt livet nå ja...og jammen har det vært deilig!!
Godt med litt regn for hagen nå men nå vil jeg ha fint vær igjen!!
Har hatt ferie i tre uker men skal inn å jobbe neste uke!! etter det er det to uker til med ferie:o)
Et deilig sted du viser her og godt at det litt for seg selv...da får man jo slappet av!!
Ser du har sånne badenymfer som jeg har også! Men slik er det når ungene får vokse opp i nærheten av sjø:o)
fine blomster hos deg også! Nå som det har regnet litt går det vel an å plante litt nytt også....har en del ting jeg har lyst på:o)
Håper på å få tatt meg en tur ned til Fantoft i løpet av de nærmeste dagene....og en liten tur til Stend og kjøpe sommerblomster og pelargonium:o)
Ha det fint og nyt sommerlivet:o)

Lunalei ;-) sa...

For et nydelig sted dere har ved hytta!!! Skikkelig paradis for ungene - og ikke minst for seg selv!

I år har jeg sendt min kjære og barna nordover mens jeg samler krefter og nyter ferien min her hjemme! Har lest mye og slapper av! Deilig!

Håper resten av sommeren din blir deilig og avslappende!
God sommer!
Klem fra Lunalu

Randi sa...

For en fantastisk plass!! du får bare si ifra om du leier det ut:-) Her må det være godt for kropp å sjel og lade seg opp...skjønner at du finner roen her.

Kos deg videre i den vakre hagen din og i ditt paradis.

Klem

Anne (Moseplassen) sa...

så koslige sommerbilder :)
Deilig med sommerro, og visst må den nytes, bilder kan jo lagres og vises en kald og sur dag i stedet :)

Min Verden sa...

Nydelige bilder. Kos deg videre i sommer. Her har vi litt pustepause fra varmen. Det var for varmt både for meg og blomstene :) Hanne

Himmel & Hav sa...

For en herlig badeplass! Den minte meg veldig om badeplassen ved vannet der jeg vokste opp. Ønsker deg og dine en riktig god sommer:)

Magdalena sa...

heia lisemoren...
takk fro koz hilsen1
så herlige bilder du viser fra den beste sommer på lenge!!!
nydleige blomste også!
er hjemmom sommerhuset vårt noen dager,- vaske og shopper litt...
kos deg masse i sommer!
klem, magny**'

h.espe sa...

Så herlige bilder - de bare oser av sommer :o)

Er nok flere en deg som kommer til å være mye til og fra på bloggen fremover. Selv flytter jeg jo inn i Portveien, og der har jeg ikke planer om å ta med pc. Men "plutselig" stikker jeg innom...

Ha en herlig fredag i morgen, riktig god helg og strålende sommer til vi hørs!

Klem fra Hildegunn

Henriette sa...

Tusen takk for koselege helsingar på bloggen.

Me hadde det flott på Mallorca, men det er no godt å vera heime att;) Kjekt å stelle plantene sjølv. Hadde god vatnehjelp frå naboen, men det vert jo ikkje heilt det same;)

No er det nokre fattigmansorkidear som spirer som berre det, no gjeld det berre å halda sniglane vekke!

Nyt somaren vidare. Det ser ut som om de har eit paradis på hytta, og det må nytast;) Sjølv håpar eg på mange lange, late dagar på hytta, og då vert det ikkje mykje blogging på meg heller.

Klem frå meg:0)

Nina i Paradiset sa...

For en perle av en plass!
Ser kjempebra ut!!

Ferskvann er jo så deilig og rent, men her på Skålahalvøya må vi greie oss med saltvann....

Ønsker deg en flott helg!

oline's skattekammer sa...

Hei,hei, ja der kunne jeg lett ha tilbringt noen fine dager ja! Du, for en skjønn plass!!! De bildene dine fra sommerfesten var bare så utrolig skjønne!!! Og jammen har du vært dyktig. Kjempe artig og ordne til fest, og deilig etterpå når man kan slå seg selv på skuldra og si: Vell done! Vet ikke helt når jeg kommer igang med blogginga igjen, siden dataen min ikke var så gammel, og den i tillegg var ganske dyr, har jeg valgt å prøve meg på en forsikringssak! Men i helga er jeg barnevakt, og da er tilgang til data et frynsegode!Ha en fin sommer videre!!!

lavendel mio sa...

For et herlig innlegg!!
Du nyter livet maks forstår jeg:)
Her går det og på barna sine premisser...de bestemmer dagen ,hva vi skal finne på osv.
Men jeg må ha meg en runde daglig i hagen for å studere alt som kommer og går:)
Go helg til deg og dine,klem:)