mandag 12. april 2010

Hei alle sammen.

Takk for hyggelige hiksener fra dere. Nå er det en stund siden jeg hadde mulighet til å blogge, tiden strekker ikke alltid til. Men jeg er da innom og kiker innimellom. Ellers er det frø og stiklinger som får mest oppmerksomhet her for tiden, det er vel ingen overaskelse.

Jeg har også begynt på en liten miniserie, om hvordan man enkelt kan lage seg en flott hage/pottehage på terasser, ballkonger og små områder. Dette fordi det er så mange som spør meg om tips etter å ha sett inngangspartiet mitt. Denne serien håper jeg å få sving på nå i slutten av april, mens det ennå er tid til å så.Jeg hadde store planer om å stille tidlig opp på loppemarkedene fremover, men forløpig har jeg bare fått med meg ett, og der fant jeg ingenting. Jeg var nok for sent ute. Vi har som jeg tidligere har nevndt kjøpt oss en gammel hytte, og der styrer vi nemlig på for tiden. Nå holder vi på å legge terasse og da kommer ikke akkurat Lisemoren seg så mye rundt. Tvertimot !

 Men, jeg lærer nye ting om byggebransjen for hver helg som går, det skal jeg ha. Blant annet er det ikke spøk å male seg ut og få ting beint og nøyaktig. Vi har fått fantastisk mye god hjelp fra svogeren vår, som tålmodig har tegnet, forklart og jobbet som en helt. Nå er vi spent på hvordan det blir når det blir ferdig. Jeg har tatt litt bilder, men vil heller vente med å vise til alt er klart. Jeg gleder meg.  

Men om det ikke blir så mye loppemarkeder så har både min mor, min søster og min svigermor kommet med disse flotte fatene dere kan se på bildene her i dag. Jeg liker dem så godt, og har dem fremme og i bruk hele tiden. Jeg blir bare mer og mer glad i hyllen vi bygget oss på kjøkkenet, og der er det jo god plass til å pynte med både det ene og det andre.

Ellers så står det bra til med 2/3 av alle pellargonium avleggerne mine. Den siste tredjedelen er døde. De råtnet. Jeg putter dem ikke inn i plastposer med luftehull, men lar dem bare stå i rommet. Da er det lett for. Dessuten er det litt varmt inne. Men, men, jeg puttet dem rett i jorden og da vet jeg jo at jeg mister en del av dem. Men det synes jeg ikke gjør så mye, for det er så fort gjort å lage dem på den måten. Det eneste jeg trenger å gjøre er å vanne dem av og til. Derfor gjør jeg det bare sånn jeg, og fremdeles har jeg jo kjempemange avleggere. Lubne, små med solide røtter. Nå skal de straks pottes om.

Her er en av de nye avleggerne som er satt i vann. Da får den røtter, men jeg synes det tar lengre tid på denne måten. Dessuten mister jeg noen slik også. De søte vasene fant jeg på Black design, og kjøpte in en hel haug. De er så søte med en liten bukett i også.


Ha en flott uke alle sammen, håper det flotte været vi hadde i dag fortsetter hele uken.

Klem fra Lisemoren

6 kommentarer:

RoseSommer sa...

Fint du har tid litt sånn innimellom til å skrive litt! Fine bilder også. Kos deg med våren og ikke minst hytta. Det blir vel noen fine bilder derfra etterhvert også??!

Randi sa...

Så spennende at du kommer med tips...det tar jeg gjerne imot.
Tenkte jeg skulle handle litt i dag...men det er for tidlig her. Men blåveis plukket jeg og de står ute om natten sånn at jeg får glede av dem leeeeeenge:-)

Fine bilder av fatene.....og alle dine pelargonier..heldig du er:-)

IngunnBW sa...

Så spennende med Pelargoniastiklinger :) Jeg har aldri stukket selv (har foreløpig kun en pellis :)), men har hørt at det er best å sette dem i jord. Kanskje de får for mye vann? De små glassvasene var kjempesøte!

oline's skattekammer sa...

Heia, så fine bilder av "ting og tang" du viser!!! Gleder meg til mange supre tips ifra deg, frøene som jeg sådde ute,(etter insp. fra deg) spirer faktisk! Så lurt, så slipper jeg at de er iveien inne! Ha nydelige dager videre, men her er det alt for kaldt!

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Heihei :)

Kjempesmarte tips du kommer meg. :) Sånt har eg ikkje litt peiling på, så skal ta det med meg og teste litt ut når vi kan begynne å plante på tomta vår. :) Artig med innlegget under, med plantebabyene. hehe.

Loppemarkeder ja. Eg har vert på eit i Bergen, og det var så vildt at eg trur eg har gitt sånt opp her i Norge. Betre med svenske loppiser da, liiiiitt roligere og dessuten finner ein mykje fint likevel :) Var ein tur i Bergen i helga og fekk shoppa mykje lekkert. Var også innom både fretex og gjenbruk og fant flotte ting :) Trur eg får lage eit innlegg etter kvert, hehe :)

Håper du har det fint, og at snøen ikkje ligge hos deg. Ha ei super veke :) Godklem :)

Merethe sa...

Så spennende med hytte :) ja da har dere nok å holde på med. :) Jeg har også tatt mange stiklinger fra pellisene og her er det også noen som råtner. Men håper det blir av noen av disse. Ha det flott.