onsdag 9. mars 2011

utfordring fra Anne på Moseplassen : jeg gleder meg til.......

Anne på Moseplassen har utfordret oss til å bli med i foto-konkurranse og fortelle hva det er vi gleder oss mest til i hagen denne sommeren. 
Her på Moseplassen kan dere lese mere om konkuranseregler og påmelding. Ønsker dere ikke å være med i fotokonkurransen er det likevel vel verdt turen innom bare for å glede øynene. Vakre og inspirerende bilder å kose seg med er det du finner da. Jeg er med i konkuransen, er du ? 
Det er så mye jeg gleder meg til av hagegleder at det er vanskelig å velge, men dette bilder sier mye. Jeg gleder meg til å fylle opp krukkehagen min, slik at jeg kan nyte dette synet flere ganger for dagen. Det er en lise å komme hjem til dette synet etter jobb.

Sats på inngangspartiet folkens, det er det første både vi selv og besøkende ser når de kommer til oss. Det er et av mine beste hagetips.  
Så gleder jeg meg til å få ut og i blomst alle pelargoniaene mine, som jeg har overvintret inne og drevet frem i stuevarmen. Her får også alle de nye stiklingene som skal bli til store planter stå til de kommer i blomst. Bladverket er grønt og fint også.
De som leser fast hos meg vet nok at det ikke er så lenge siden jeg hadde meg et dypdykk i arkivene mine og tok frem litt sommerbilder. Lengtebilder kaller jeg dem om vinteren. Og gjett om jeg gleder meg til sommerhagen, sukk, sukk, sukk.

Her ser dere frokostplassen min, der morgensolen er. Gjett om jeg lengter etter å starte dagen med en kopp te her. Denne plassen ligger også i inngangspartiet mitt.
Jeg gleder meg til å sanke av hagens og naturens mange sommerblomster og stauder og pynte et vakkert bord til en skikkelig sommerefest med familie og venner. Men nesten aller mest til å ta frokosten her neste morgen sammen med min kjære og barna våre. Det er skikkelig sommerglede det.Jeg gleder meg til å stå ved plantebordet mitt og jobbe med stiklinger, buketter og avleggere.
Jeg gleder meg til å se solen siles gjennom en nyplukket bukett.
Jeg gleder meg til avleggerene jeg har drevet frem og samlet i hyllen over plantebordet
begynner å blomstre.


Jeg gleder meg til alle bukettene av kornblomst, prestekrage og akeleier plukket i mine egne staudebed, fordi de minner meg sånn om besteforeldrene mine.Jeg gleder meg til å ro ut på vannet nedenfor hytten vår og plukke vannliljer som vi pynter med i sinbaljer på terrassen der ute.
Jeg gleder meg til de vakre rosene jeg fikk av Grete blomstrer og ikke minst til den deilige duften av dem.Jeg gleder meg til å se skilleveggen mot naboen fylles med klatrende roser, erter og hagepoppelroser.Bukketter som lages på plantebordet igjen, denne sommergleden varer hele sesongen.Jeg gleder meg til pelargoniumbabyene mine blir voksne damer klare til å settes inn i vinduskarmen eller tas med som vertinnegave når jeg blir vedt bort.Jeg gleder meg til å se frøene jeg dyrket i april bli til store vakre blomster.Som denne hagepoppelrosen.Jeg gleder meg til å sitte sammen med venner i partyteltet (erstatningen for den vinterhagen jeg drømmer om å få med tiden) vårt å se sommerdagen gå over i en sommernattÅ jeg gleder meg til magiske sommerkvelder med flytende blomster og lys i vaser og spann.

Jeg gleder meg ikke minst til ertene slynger seg overalt foran kameraet når jeg tar bilder av favorittplassen min, som her. 

Man kan nesten se det gro fra dag til dag.


Selv på regnværsdager er det koselig med sitteplassen i hagen. Selv om vi ikke sitter der da så gleder den øynene våre lell :)
Jeg gleder meg til å gå ned trappen til hagen, mens de ulike staudene brer seg utover og blomstrer etter tur gjennom hele sesongen. En hage er en hverdagsglede du kan nyte mange ganger for dagen. En fantastisk hobby.

Som dere ser her hos meg henger den også nøye sammen med interiørinteressen min. Uteplasser og interiører er ingenting uten en vakker blomst eller ti, og omvent. Et rom uten en blomst er trist synes jeg.

Håper mange blir med på komnkurranse.

Klem fra Lisemoren

20 kommentarer:

Hulda sa...

Fantastisk nydelig i hagen din. Så frodig og vakkert. Skjønner godt at du gleder deg til dette synet møter deg utenfor igjen. Vi har mye å se fram til. Gleder meg også masse til å kunne gå i gang med nye hageprosjekter. :) Hagepoppelrosen bruker vi også å ha. I år skal vi også så mer av erteblomstene, de er nydelige. Takk for sommerlig glede og inspirasjon. :)

lavendel mio sa...

Du snakker om DRØMMEHAGE!!
Har tittet på bilder fra hagen min og kan ikke fatte at det skal bli en slik blomsterprakt igjen etter den laaange kalde snørike vinteren, så du kan tro jeg gleder meg til å begynne å grave i jorden igjen;)
Har så mange planer at sommeren blir vel for kort i år også;))
Ha en fin kveld, klem Hanne

Anonym sa...

Hei.
Er innom å kikker på de forskjellige bidragene. Ville bare si at det var fantastisk flotte bilder du viser :).

Lykke til.

Fossestua sa...

Skulle gjerne vært gjest i hageselskap hos deg :) For en blomsterprakt! Masse nydelige detaljer i hagen din! Vakkert!
Klem fra Lise :)

Unknown sa...

Så mye flott du har å glede deg til :-)
Takk for kommentar hos meg, en liten oppfølgings kommentar:Hvor kommer valpen fra? Laila med kennelen Isostar? Kan du legge ut bilde så jeg får se.. Syns det er så koselig med andre som har samme rase som oss..

Anonym sa...

Så nydelig i hagen din og for en blomsterprakt.
Litt av en drømmehage du har.
Gleder meg også til hagesesongen begynner.
Lykke til!
Ha en fin torsdag.
Klem

Mari sa...

For et nydelig inngangsparti! Her var det masse inspirasjon å hente, for ikke å snakke om sommerfølelse :D

Unknown sa...

Akk , akk, inne i hagen hos deg går det virkelig an å bli skikkelig inspirert:) Jeg har så lyst på grønne fingre, men har ikke vært så heldig med de før. I år er første gang jeg har sådd div frø . så det er iallfall en start;)
Klem Anki

Villblomsten sa...

Å så masse lekre bilder :-)
Jeg gleder meg til vår :-)

Barneboden sa...

Hei :-)
Bare ett lite tips :

Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
Ny sjangse - Hver måned
ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook

Vil du være med ?

Anne (Moseplassen) sa...

*drømme-drømme*
Vakkert Lisemoren, takk for at du varmet opp denne guffene morgenen som kom med nysnø på. Nysnø nå liksom. Det er jo vår!

Haukaas lille hjem sa...

Så mye herlige farger og blomster. Virkelig sommerstemning.

Lenemora sa...

åhh gleder meg til sommeren!

Ønsker deg god helg!

Klem fra Lene

krepsemor sa...

Du har en herlig blogg som jeg gjerne følger videre =) Inngangspartiet, ja! Det er vel helst litt forsømt...Fantastisk hage du har, nydelig!
Ønsker deg lykke til i konkurransen!

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hallojsan!
Sååå underbart inlägg! JAg vill bara dansa runt på din altan bland allt det rosa och vita! ljuvligt!

Ha det fint, kram Hillevi

Furulunden sa...

Deg vil jeg følge, så fint du har det. Du er velkommen til å titte innom meg også:)

Hegeslilleboble sa...

Fantastiske bilder du viser, nyyyydelig inngangsparti. Lykke til!

Marie sa...

Nydelege bilde av flotte ting å glede seg til :)
Nå har dei grøne fingrane våre lege til lading heile vinteren så nå blir det kjekt å ta fatt ute igjen :)

Thelma Louise sa...

å hjelpes meg så mange lekre bilder..dette var en fryd for øyet.:-)
Spørsmål ? får jeg lov å låne et av bildene dine å bruke på min blogg om et innlegg om mine favoritter til moseplassen sin utfordring ? ikke bare vise mitt eget.:) linker så klart til bloggen din ?

Hilsen fra Gry

Anonym sa...

pretty good post. I lawful stumbled upon your blog and wanted to command that I get really enjoyed reading your blog posts. Any condition I’ ll be subscribing to your maintain and I hope you despatch again soon christian louboutin platforms.