søndag 4. januar 2009

En virvelvind i huset

Hei igjen !Jeg leker meg litt med kameraet for tiden. Jeg har best tid om natten, derfor er det ikke så lett med lyset, og motivene blir ganske så nære. Men slike bilder som dette liker jeg. Når de blir varme og ikke ser blåkald ut. Det er vanskelig, men veldig gøy. Jeg syns dette bildet tatt via speilet ble så stilig, når en tenker motiv i hvertfall.Lørdag ble det av-julet her i huset. Da hadde jeg prøvd å samle mot hele fredagen. Det var deilig å få det gjort. Jeg hadde et svare strev med å få fatt i blomster og buketter til besøket jeg skulle ha om kvelden lørdag, så det var nok mange som ville ha noe annet enn juleblomster nå på nyåret. Jeg hadde invitert søsknene våre med partnere og foreldrene våre. Det er fælt å si det, men nå som jeg har hatt rund dag må jeg inn og ordne på profilen min ja.


Det ble litt mye stress og styr denne gangen, for jeg har vært litt ute med hodet noen dager.(migrene, sliter litt med konsentrasjonen da, og er lite effektiv for å si det forsiktig, tenke-evnen er det første som fyker) Min snille snille søster hadde sagt at hun ville komme og hjelpe meg, og da kom skjønte hun antakelig at her er det bare å ta tak skal noe bli ferdig. Hun må ha lagt inn litt av et gir, for i går var det hun som berget dagen, det er helt sikkert. Ja, hun var så effektiv at jeg ble helt handlingslammet. Det gjør ikke noe, bare finn det jeg trenger, behøver ikke tenke eller noe, sa hun da. Jeg sjokket rundt som en zombi mens hun ropte : Miksmaster, fort! eller Nå må du finne alt det grønne og salaten ! Så mikset hun i tre forskjellige boller samtidig, omtrent som fruen med seks armer fra reklamen.
Husker dere foresten ajax reklamen fra den gangen reklame var noe en bare opplevde på kino. Den der en tornado eller virvelvind vasket skinnende rent på et blunk ? Omtrent sånn så det ut på kjøkkenet mitt i går, bare at det var mat som ble tryllet frem. Hun klarte å sette alt frem til koldtbordet, pyntet og fint på fat, lage dessert, rekesalat og salat før gjestene kom, og det er jeg veldig imponert over.Hun er virkelig effektiv og veldig snill. Jeg var redd vi måtte ty til plan B : som omtrentlig går ut på at min kjære underholder gjestene til jeg er ferdig med maten. Noe han bestemt mener ikke er av de beste planene jeg har lagt, men hva skal man gjøre. Vel da gjestene kom var alt klart, heldigvis, men vi stod i dusjen....... Han hev seg ut, ropte bare gå inn, løp inn i klærne og ned for å sette plan B ut i livet, mens jeg sminket meg og kledde på meg. Gjestene måtte vente litt, men på latteren å dømme klarte han fint å utføre planen. Jeg fikk akkurat en slik dag som jeg ville, maten smakte nydelig og tablettene virket heldigvis så hodet kom seg ! Mange fine gaver fikk jeg og.

Alle hadde funnet på noe personlig til meg som var midt i blinken. Min svoger og svigerinne hadde kjøpt biletter til konsert med Heine Totland og Gisle Børge Styve, til meg og mannen min, og de skal gå sammen med oss. Tenk så gøy, det gleder jeg meg veldig til. Da jeg fulgte de første gjestene til døren om natten, hadde jeg akkurat lukket døren igjen så ringte det på igjen. Se hva de har glemt, ropte jeg. Eh... tror du må komme og se selv, var beskjeden. Der ute på trappen stod noen av min gode venner, med diademer og flosshatt. De stemte i med hurra for deg mens de fyrte av septimer og viftet med lyspinner. Jeg fikk dyttet et glass i hånden og mange klemmer. Vi holdt på å le oss ihel, det var veldig koselig.

Jeg orket ikke full fest så tett opp i julen, så det skal jeg ta igjen med vennene våre litt senere. Holder på å få avklart en dato som passer for flest mulig. Hører du Grete, dersom du leser dette og har tenkt deg til Bergen snart må du melde deg, da kan jeg tilpasse det ! Du og Marianne, frem med den lille avtaleboken du nekter å bytte ut !Jeg elsker disse bukettene med hvite blomsterklynger. De holder seg så lenge fine. Jeg vet faktisk ikke hva de heter. Jeg kjøpte tre av dem, men sendte to med min søster hjem, for det hadde hun jammen fortjent. Tusen tusen takk til deg.
Velkommen igjen

12 kommentarer:

Henriette sa...

Gratulerer med overstått!!!!!!! Godt med sånne reddende engler, som kan legge inn ett ekstra gir når det trengs:)

Gled deg til konserte med Heine Totland og Gisle Børge Styve. Eg var på konsert med dei i Moster Amfi i sommar og det var ei oppleving!!! Eg lo så eg grein, og hadde gåsehud over heile kroppen.(Dog ikkje på ein gong)

Ha ei god natt.¨
Bursdagsklem frå Henriette:0)

LYKKEBO sa...

Hei på deg!! Gratukerer så mye med overstått! Høres ut som dere hadde en kjempe flott kveld! Og mange fine gaver på toppen av det hle er jo bare ++;) Vel oevrstått nyttår..Lenge siden jeg har blogget nå..Men nå gleder jeg meg til et nytt bloggår med dere bloggere:) Nydelige bilder du har tatt! Speiselt flott det første i speilet...

klem fra meg**

Merethe sa...

Gratulerer så mye!! :)
Nå har jeg virkelig kost meg med bildene dine, og bildene fra julen var også nydelige. Jeg elsket blomsterbuketene med rosene og alt det grønne. Skal jeg definitivt gjøre til neste år! Man putter så gjerne litt "grønt innimellom" men du hvor mye flottere det var med masse grønt og noen få roser innimellom! du er superflink! Nydelig dekket bord, og varme fine farger i hjemmet ditt:)
Riktig godt nytt år!Og ja, takk for de hyggelige komentarene du legger igjen hos meg!

Anne-Berit sa...

Gratulerer med vel overstått.Så kjempesnill søster du har,hun klarte brasene hun,effektiv dame.Bildene dine er nydelige,og det du hadde tatt av bordet gjennom speilet var bare helt rått.Virket som du fikk en fin kveld sammen med familien.Ønsker deg en fin ny uke.Klem!

Benedicte sa...

gratulerer så mye med overstått :-)

Anonym sa...

Hi Lisemoren,
thanks for visiting my blog...i want to wish you a very happy 2009!
Nice pictures of you livingroom, it looks veryu cosy !
Greetings, Janneke.

Randi sa...

Gratulerer til deg!!
Så heldig du er som har ett sånt flott hjem og kan invitere mange gjester...jeg drømmer om det en gang jeg også.:-)
Så flott at din søster kunne hjelpe deg. Jeg er også flink til å hjelpe til når jeg er borte...men kan bli litt handlingslammet om jeg skal ha huset fullt...hihihi
Ha en fin dag

liven sa...

Gratulerer med vel overstått dag:o)
så godt at ha en slik kjekk søster som ordner opp!!
Så fint hos deg og nydelige blomster:o)

ha en fin kveld og ny uke:o)

Jeanette sa...

Hei - og Gratulerer med vel overstått:)
Jeg må også endre min profil., men kan vente til over sommeren ;)kniiiis...
Flott hjem du har.,nydelig d bildet i speilet., og for en herlig søster du har som stillte så flott opp for deg! :)
Ha ei flott uke!

Klem j.

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Gratulere med overstått! :) høres ut som dagen vart vellykka, sjølv om den starta dårlig. Er ikkje noko artig å slite slik med migrene.. Håper det gir seg! Så heldig du er som har ein slik flott og flink søster :) Kjekt at ho redda dagen for deg :) Så mange nydelige bilder :) Blitt vårlig hos deg og :) Lyktene som står på spisebordet vårt er fra løiten lys :) Synest dei er så skjønne med prismer og alt :) Og eg elsker å brenne kubbelys.. :) Ønsker deg ei herlig veke :) Her i åsane er det regn,regn i dag.. kjedelig vær. Så ville ikkje snøen ligge så lenge likevel. Kanskje like godt, så den vårlige stemninga aukar :) Godklem :)

Mia sa...

Nydelige bilder du har tatt i vintermørket. Du er virkelig flink til å få bildene til å se varme og lune ut, samtidig som de er klare og fine. Og gratulerer med del overstått. Så flott at du fikk god hjelp til å ordne istand selskapet.

Nooria sa...

Det blir masse morsom leking med kamera ja :-)). Jeg ser du har et fint hus med masse fine detaljer å ta bilder av også!