torsdag 1. januar 2009

Julen varer helt til.............


Ikke til påske her i huset, nå blir julen kastet på dør ganske snart. Men først må jeg vise litt flere bilder jeg tok, for jeg synes de ble så fine. Da julaften vel var her, hadde familien min og jeg en stressfri og hyggelig julaften sammen. Så jeg klarte ikke å legge vekk julebildene helt ennå. Opprinnelig hadde jeg tenkt å lage mange flere småinnlegg, men nå syns jeg det holder med et siste innlegg, noe jeg regner med at dette blir. Jeg elsker å ta bilder og øver meg litt for tiden. Det kan godt være noen av bildene har vært vist før, jeg har gått litt i surr, men det er jo helt frivillig om man vil se mere jul nå, eller ikke. Dere som heller orker andre temaer er hjertelig velkommen tilbake en annen dag. Det blir mest bilder nedover, men bilder sier jo mer enn tusen ord !
.

.

Vi elsker bøker, og hele familien er lestehester. Derfor har vi rikelig med bokhyller.
..
Tv-kroken vår. Her har vi akkurat snudd litt rundt på møblene. Jeg syns det er litt nakent uten maleriet mitt på veggen, men tv vant.
.

Det ble roligere uten de fargesterke bildene, men rart å venne seg til.

Tv.skapet er et overskap som mannen min har satt jul på. Her fikk vi inn både tv-remedier og stereoanlegg. Bare høytalerne står fremdeles igjen og skinner hmfr. Men mannem bor her han også, så noe må det være som han liker også. Uansett ble det mye bedre.
.
Det er mye koseligere å sitte denne veien, pluss at vi kan se peisen også herifra. Det hvite skatollet har kommet mye mer til sin rett her inne enn før da jeg hadde det i gangen. Da jeg fikk det var det trehvitt, slitt og flekkete, men nå har jeg malt det hvitt. Syns det kom seg veldig.
.
.
Spisebordet står ikke slik til hverdags, da pakker vi det vekk. Det er godt for barna med litt tumleplass. Vi bruker også mest kjøkkenet.
.

.

Jeg elsker slike små fugler til å feste på juletreet. Denne vesle granen hadde jeg bar helt til julepynten kom frem, da fikk den disse på.

.

Bordet ble pyntet med fugler også. Disse er fra min farmors gamle julepynt som jeg var så heldig å arve. For dere som lurer, nei vi tør ikke ha den knuselige pynten på juletreet : )

.


.

Vi hadde en meget minneverdig jul i år vil jeg si. Det er så kjekt når jeg får være sammen med begge søstrene mine, foreldrene våre og alle ungene. Totalt var vi 18 mennesker. Dere som har sett bilder fra min ringe bolig ser jo at jeg ikke har danseplass akkurat, men det går likevel helt greit. I år var min svogers tante og onkel sammen med oss også. De er veldig hyggelige, og ganske modige som feirer med skravlefamilien vår. Det blir litt jubalong med seks barn mellom elleve og seks. Dessuten var min søsters hund Felix, som er bokser med. Han er akkurat ett år og veldig entusiastisk. Men slike gjester som jeg får er det ingen problemer med. Her hjelper alle til med alt, og oppvasken blir unnagjort i full fart, akkomangert av en god prat eller trestemt sang. Begge deler er like koselig. Jeg er slik at jeg får mye energi og glede av å ha folk rundt meg.

.
.

Vi er også så heldige at vi kjenner en nisse personlig, Lyderhorn nissen, og han tar turen hver eneste julaften. La meg si det med det samme, denne nissen er like vittig som ylvis brødrene. Jeg rakk ikke å filme så veldig mye på julaften, det er alltid litt irriterende etterpå, men men. Derfor fikk jeg ikke filmet nissen da han tok helt av og rocket seg ut av huset mitt med alle ungene på slep. Vi var et øyeblikk redd noen av gjestene våre måtte legges inn, for de lo sånn at det så litt skummelt ut. Nissen hadde virkelig et godt år i år, han var kvikk som en fole, og tullet fælt, særlig da han kalte mamma for nissemor, sa Snupien etterpå. Mammaen min er jo ikke nisse. Kanskje han bare tror det siden han låner pappa sine sko når han er her. Det er ingen av ungene som syns det er det minste rart at han må låne sko. Så mye som det regner her på våre kanter er han ikke den første som har tørket opp og fått låne tørre sokker der i gården. Dessuten vet alle barna her at noen ganger kan nissen godt minne om noen vi kjenner, det er fordi ikke småbarna skal bli redde når de ser ham. Vi snakker tross alt om en mann som kan få reinsdyr og sleder til å fly over himmelen og inn i de tusen hjem hvert eneste år. På bare en natt. Det er klart han kan ligne på hvem han vil, han tryller jo bedre enn de fleste, og antakelig bedre enn Harry Potter også.
.
Om kvelden satt min søster seg til pianoet og barna sang så nydelig en stund. Så sang vi voksne oss gjennom våre ynglingssanger før niesen min på 17 sang Mary did you kvow, en nydelig sang forøvrig. Hun har en nydelig stemme. Jeg var tenkt til å legge til et videosnutt av det, men det ble for avansert teknisk, så kanskje jeg kan ha som et nyttårsforsett å få dette til i løpet av året. Da vi sang slik sammen kjente jeg at alt stress som hadde vært før jul bare løste seg opp og forsvant, mens julestemningen bare strømmet på og fylte meg. Det er en skatt og evig kilde til glede å kunne ha nær familie rundt seg slik. Jeg er dypt takknemlig for min. Særlig for barna, som er omgitt av voksne som er glade i dem og vil dem vel, er dette en oase. Barna mine hadde
gledet seg i flere uker til kusinene og fetteren skulle komme.
.


.

Så var julen 2008 over.

Velkommen igjen

14 kommentarer:

Christinas låvebutikk sa...

Hei og godt nytt år!
Så fint julehus du har! Sliter med å kaste den ut i år jeg! Bare elsker julen!
Ha ett strålende nytt år;0)

Anonym sa...

For et nydelig julehjem du har :) Bildene dine ble kjempebra, synes nå jeg.

Håper du og dine får et godt nytt år!

Anne-Berit sa...

Så koselig å lese om julen din,og se alle de flotte bildene.Du har et vakkert hjem,nydelig pyntet til jul.Ønsker deg og dine et flott nytt år med masse kos og gode dager sammen.Klem fra meg!

Anonym sa...

Nydelige bilder fra ditt julepyntete hjem:)Idag fjernet jeg resten av julen, men det er jo kjekt å se så flotte bilder:) Anita

irina sa...

Heisann ;)

Vakkre bilder du viser oss.
Jeg lurer på hvor du kjøpte den vakkre lysestaken din som du viser i de siste bildene dine ;)

Vennlig hilsen og godt nytt år fra Irina

liven sa...

Nydelige bilder fra ditt julehjem:o)
høres ut som dere har hatt en koselig jul:o)
Ønsker deg et riktig godt nyttår:o)

Mitt hvite hus sa...

Godt Nytt År.

takk for at du delte denne julen med oss både i ord og bilder.

Nydelige bilder fra ditt vakre julehuset ditt.

Ønskerd eg en herlig dag Klem kerstin

Gamlå sa...

Heisann

og nå har jeg sittet og kost meg med det LANGE innlegget ditt, med masse fine bilder fra et Flott hjem og mye fin tekst. Julebordet som du har pyntet var helt nydelig.

klem fra Gamlå som ønsker deg en god helg

Unknown sa...

Hei og godt nytt år til deg. Jeg bruker egentlig den lakken jeg har for hånden. De fleste har jeg nok brukt panduro hobby lack til - ikke så farlig bare den er relativt hurtigtørkende. Gøy å lage og bringer tilbake minner hvert år!

Henriette sa...

Julehuset ditt er nydeleg framleis.....Eg vert nok ikkje ferdig med jula heilt enno. Må nyte den litt til. Skuldar på at mannen er Greskortodox, og dei feirar jul 6.januar;)

Ha ei flott helg.
Klem:0)

lavendel mio sa...

Dette var sikkelig herskapelig du:)
Et nydelig julehus du har.Her begynner vi å rydde vekk jula til neste helg.Så masse styr med denne jula, så den skal jaggu få vere i fred en stund:)
Du får ha ei nydelig helg:)

Herskapelig shabby sa...

Så nydelig et julehus du har!! God helg videre :)

Himmel & Hav sa...

Åhhh, her hadde jeg følt meg velkommen...
Nydelig julepyntet hjem altså og så DEN lysestaken du fikk av søsteren din da. Rålekker!
Takk for hyggelig hilsen på bloggen min, alltid koselig å få en tilbakemelding på det en skriver.

Anonym sa...

tittet innom her i dag jeg:) Så noe jeg hadde på mitt tre i år, en fugl;) Den har jeg arvet av min oldemor. arvet en uten hale også hehe. Men lik fin på treet selvom syns eg:)

Takk for titten.