tirsdag 30. desember 2008

Juletreet

Slik ble juletreet vårt i år.


Det var litt glissent, men så ble det hugget i "egen" skog. Svigermor har hytte med en liten granskog og der er stod trærne litt tett for å si det sånn. Derfor var det litt hull her og der på treet, men vi ble nå veldig fornøyd likevel. Det var veldig koselig å ta med barna ut dit å hente tre. De hadde med seg et lite et til loftstuen sin også.

Vi har det litt hektisk før jul, og når vi pynter så er barna med, og vi gjør tusen andre ting samtidig. I år satt mannen min sammen en tv-benk mens jeg pyntet treet. Engelen og Lurven var bare opptatt av sitt lille juletre oppe, og da de hadde pyntet det var de i grunnen fornøyd. Lurven hang pliktskyldigst opp fem kuler på samme gren helt nederst på treet, så var han ferdig. Så mens en god venninne av meg var på besøk og strikket ferdig en sokk til sin nevø, pyntet jeg treet mens vi pratet. Veldig hyggelig var det.


Men etter en stund ville jeg ha noe hengt øverst, og hvis tålmodighet er en dyd, er det veldig uheldig for meg, for det mangler jeg totalt i slike situasjoner. Jeg skulle ha på pynten så jeg kunne sette meg ned, og det med det samme. Dere ser det sikkert for dere. Du får vente litt sa mannen min , men det var ikke et alternativ for meg. Med mine 1.56 cm over bakkenn er jeg vant til å klare meg selv. Opp på en stol bar det og så er det bare å strekke seg litt, så litt til .......... og pang. Der lå jeg og treet i en haug av julekuler og vann. Venninnen min gikk akkurat klar av treet, men det var rett før hun fikk både meg og treet i hodet.............. Jeg begynte bare å le, og sa til henne som sant var Det er ikke første gang det velter et juletre her i huset, men det er fort fikset ! Da hørte vi bare tørt bak oss, Hvert bidige år........., fulgt av et tungt sukk. Det var mannen i huset, som mens alt dette pågikk ikke stoppet et øyeblikk med skruingen sin, eller leet på et øyelokk. Barna ble sendt etter håndklær mens jeg rettet opp treet, men da de aldri dukket opp igjen gikk jeg for å se etter dem. Ganske riktig, på kjøkkenet hadde de funnet seg en ballong som de nå hadde mye moro med, begge hadde helt glemt trær og håndklær. ............

.

Resten av kvelden underholdt jeg venninnen min med juletre-velte-historier. De henger sammen med de fire juletreføttene vi har på loftet. Venninnen min er vant til oss, og tok ikke på noen måte skrekken, heldigvis. Da hun gikk sa hun at hun hadde fått deilig middag og god underholdning på kjøpet.

.

Engelen ba så fint om å få blå julekuler fra IKEA, de var de fineste hun noen gang hadde sett, men mor holdt seg hard og sa nei. Da vi var ute igjen og de solgte alt for nesten ingenting endte jeg opp med å kjøpe det med til henne likevel, enda da var hun ikke med en gang. Hun har mye bedre øye enn meg for hva som er fint, og drømmer allerede om sin egen blogg. Hun ville ha et helt blått tre. Alt annet av farger i boksen ble vraket. På plantasjen klarte hun å snuse opp en blå stjerne som de ville ha kr 16 for. Stolt som en hane kjøpte hun den, og fortalte til meg at den ville passe perfekt, noe som stemte helt. Bildet av treet deres over yter ikke treet helt rettferdighet, men jeg orket ikke begynne å ta nye bilder akkurat nå så det får duge.

Siden flere og flere av familie og venner nå forteller meg at de leser i bloggen her, supert, så vil jeg med dette fine bildet av lurven og engelen vår ønskes familie, venner og dere i blogglandia et

GODT NYTT ÅR

9 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Herlig=) Jammen fikk jeg meg ikke en god latter her, ser for meg deg og juletreet som velter når du strekker deg opp mot toppen. Tydeligvis slo du deg ikke så alt for hardt.
Så dette er blitt en tradisjon hos dere. hihihi=)

Takk for det gamle året. Klem kerstin

Gamlå sa...

Smiler og koser meg med de fine bildene du viser.

Kos dere imorgen

klem fra Gamlå

Benedicte sa...

så stor ungene dine er blitt...
dere må kose dere i morgen.
ha et riktigt godt nyttår

klem fra Benedicte

Henriette sa...

Ler høgt av juletrevelten, og han som ikkje ein gong lear eit auga:) Tradisjonar er viktig, og inneber det ein juletrevelt i året, så får det berre stå til, hi,hi.

Kjempeflott julehus du har. Bileta frå litlejuleafta er nydelege, og eg fekk lyst til å feire jul med ein gong eg såg dei. Nydeleg:)

Nydelege born har du og. Engelen stod til og med i stil til det flotte juletreet sitt. Her er nok ikkje mykje overlatt til tifeldighetene:)

Ha ein flott kveld.
Klem:0)

Ps: Korleis set du fleire bilete saman. Det er jo kjempeflott!!!!

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Hihi..
Hos min mor klarte juletreet å hekte seg fast i min søster som for forbi i full fart. Så da fulgte juletreet etter henne gjennom stua. Ikke bare bare med juletre ;))

Ha en fin nyttårsfeiring.
Godt nytt år, og takk for det gamla.

Metteflette sa...

Godt nytt år! Klem fra Mette

Randi sa...

Nydelige bilder du viser.
Gleder meg til å følge deg her og inne hos Norsk Nettfoto.
GODT NYTT ÅR
Klem

Anne på Moseplassen sa...

Godt nytt år!

hehe, og juletreveltingen hørtes unektelig komisk ut. Men du kan da ikke ha knusbar pynt (igjenn).. ?

Egenhøstet tre er det fineste, og dessuten så pynter man jo, så om det er gissent så pyttsann!

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

hehe, artig :) Må vere forsiktig med juletreet veit du ;) Kjempeflott julestemning på alle bildene her :)

Ok, kanskje eg sal prøve neste år, å lage nokre syltetøyglass-lysestaker til å ha ute og, slik som planen var :) Får føre det opp på gjerelista mi over neste jul :D Den er jo allerede blitt laaang, så er vel kanskje best å sette i gang :) Ønsker deg og dine eit strålande nyttår :) Godklem :)