søndag 7. desember 2008

Morgenstund har gull i ...........

Her finner i hvertfall småfuglene gull. Nå har det vært kuldegrader noen dager, og et lett dryss med snø utenfor. Da kommer alle småfuglene og forsyner seg igjen. De er blitt nesten tamme. Nå gidder de ikke fly når jeg støvsuger innenfor vinduet en gang. Det er så moro å følge med dem. Det spørs om det ikke er vi som får mest gull ut av dette. I vinduet er det så smått blitt pyntet med en bitteliten julegran og stearinlys, som jo er et must i adventstiden.
.

.

Da vi spiste frokost i dag var det ekstra mange fugler utenfor. De fløy forvirret rundt, for med fotografering og blits ble de litt usikre på om det var trygt her likevel. Barna mine er veldig opptatt av dem, og nå lurer de veldig på hvilken av rødstrupene pusegutten til naboene hadde fanget forleden (dere vet pusen som er en drittsekk, he he). Han kommer nok aldri mer tilbake til deres hus, mente lurven. Å nei sa engelen, han holder seg nok heller her oppe hos oss.

.

Pusegutten tok seg nemlig den frihet å kidnappe en rødstrupe, bære den med seg i munnen og prøve å åle seg inn gjennom vinduet på soverommet til mor med fangsten. Den skulle hun til frokost av den store, tøffe pusegutten sin. Men det gikk ikke helt etter puseguttens plan, da regnestykket to centimeter tykk vindusåpning kontra en skikkelig rund og god pusegutt ikke gikk opp. Men den lille rødstrupen derimot, kunne prise sin skaper fordi han endelig så løsningen på trøbbelet den hadde fløyet rett inn i. Vi vet ikke akkurat hvordan det gikk til, for enten pusen mistet rødstrupen, eller den kom seg løs på egenhånd er ikke godt å si. Men inn kom fuglen og utenfor satt gutten til mor og viftet utålmodig med halen, noe mer fikk den jo ikke gjort med situasjonen.

.

Lillesnupien, som sjelden går glipp av noe som skjer rundt henne av sensasjonell art, hørte mystiske lyder fra soverommet og tok på seg å undersøke saken. Hun ropte på moren og sa mamma det flyr en rød liten fugl inne på soverommet deres ! Skal den være der eller ? Dermed måtte moren til pers som fuglefanger og eskortert den livredde fuglen ut igjen før hjerteattaket var et faktum. Du vet de kan faktisk dø av skrekk de småfuglene der, sa hun senere til meg. Stakkar hjertet slo jo som trommestikker. Hun skulle hjem og ta en alvorsprat med den frekke pusen og si ham i klartekst at han ikke hadde lov å ta fuglene til mor.

.

Det er ikke så greit for pusegutten for tiden, heller. Fra å godsnakke med ham og prøve å bli venner med ham (han er nemlig ikke så glad i oss naboer ved siden av) har vi gått over til å bære ham hjem igjen når han dukker opp. Vi er dermed plutselig blitt veldig interessante mennesker for pusen, det er rart hvordan det er. Men vi liker ikke at han spaserer utenfor på vinduskarmene våre på jakt etter flygendegodbiter, så da jages han heller hjem igjen. Han blir forståelig nok veldig forvirret av denne plutselige helomvendingen og mangelen på vennlighet fra vår side. Det er ikke så greit heller.

.

.

I dag var det andre søndag i advent også, og lysene ble behørig tent. Jeg har denne lekre adventsstaken som var ny i fjor. Den gamle forsvant på mystisk vis fra kartongene, noe som var veldig dumt for den var veldig fin. Derfor kjøpte jeg denne, mye fordi den stod i stil med lysekronen min. Jeg vet ikke hva det er som skjer med meg, men jeg er akkurat som skjæra, jeg liker alt som blinker og skinner. Denne helgen har jeg for øvrig hatt et stort førjulsbesøk med middag, ommøblert og fått opp og ferdig diverse prosjekter. Dessuten har jeg brukt hele søndagen til å bake sammen med en god venninne og barna våre. 4 slag fikk vi, så med kransekaken moren til venninnen min har laget og som jeg var så heldig å , takk snille dere, er jeg oppi fem slag. Oppdatering på ommøblering med bilder følger etterhvert. Dere skjønner nok at jeg ikke har rukket å blogge eller lese deres blogger noe særlig i det siste. Så nå skal jeg ha meg en runde og oppdatere meg. Det skal bli kjekt.
.

.
Her ser dere detaljene av blingenadventsstaken min. Neste gang skal dere se fretex kuppene jeg gjorde og kommoden jeg har malt og pyntet. Jeg har fått tatt bilder og de ble noenlunde.
.
Ha en fin uke og velkommen igjen

4 kommentarer:

Guttemamma sa...

Så hyggelig med småfugler utenfor vinduet!! Vi måtte slutte med det...rottene ville også ha mat..:-(

Henriette sa...

Kjekt med fuglar på besøk, og ikkje fullt så kjekt med katten, som anser fuglebrettet som matfat......

Eg har vurdert å legge ut bilete av stova og kontoret, men så vert eg litt sjenert då, for eg synes liksom me har det nokså ordinert i forhold til alle dei lekre heimane eg ser her inne....Men kanskje dukkar det opp;)

Det ligg noko til deg inne hos meg.
Klem Henriette:0)

Tiril sa...

Så koselig med småfugler utenfor vinduet.
Har bestandig noe hengene til fuglene, julenek er kjøpt inn , meisboller og frø i beholder, har aldri sett en rotte, men en katt i ny og ne.

Anne-Berit sa...

Du verden for et langt og koselig innlegg du har laget her.Så gøy å lese om den stakkars katta til naboen,og småfuglene.Jammen ikke greit å være katt heller i disse mate-fuglene-tidene.Koselig å ha småfuglene så tett innpå vinduet,tror jeg må prøve å henge opp noe utenfor kjøkkenvunduene her også.Der skremmer ikke hundene fuglene.
Kos deg i adventen!