onsdag 10. desember 2008

Førjulsfest / bordet er dekket og klart

Lørdag hadde vi førjulsbesøk her hos oss. Slik så stuen min ut da vi var klare til å gå til bords. Vi spiste årets første julemiddag. Det er færlt å si det, men vi bruker av og til (uhyre sjelden) papptalerekener, for å slippe å bruke så mye tid på ryddejobben. Håper ingen blir sjokkert. Vi vil heller skravle og spise julekaker. Den fine blomsten kom min snille tante med. Jeg fikk en avmin kusine også, de er så snille, tusen takk. De hadde julen med seg, for jeg hadde ikke kjøpt noen juleblomster ennå.

Vi gjør det slik at istedenfor å kave rundt hver for oss for å kjøpe julepresanger til hverandre i kusinegjengen, treffes vi heller til førjulsfest og spleiselag. Da bruker vi tiden til å kose oss sammen med barna og hverandre, og ingen trenger å stå i kø. Kusinegjengen bor i Norhordland, så det er kjekt å treffes slik innimellom. Denne gangen hadde vi mine søstres familier (vi kjøper jo selvfølgelig gaver til hverandre da) , min kusines familie, mine foreldre og min tante og onkel her.

Vi hadde det veldig hyggelig, og barna hadde det helt himelsk, nesten som på nyttårsaften. Vi var 10 voksne og 8 barn. Det var bare kjempestas. Min søster satte seg selvfølgelig ved pianoet utover kvelden, og alle barna sang seg gjennom diverse sanger de hadde lært til diverse skoleavslutninger.

Jeg ble helt rørt da lille fryktløsen vår sang hele : Vi tenner våre lykter med klokkeklar stemme. Hun var en engel hele dagen og stakk ikke av når det var så mye action her, heldigvis.

Ha en fin kveld

og

velkommen igjen

14 kommentarer:

My home is my Castle sa...

Ååå så koselig det høres ut :))
Er så moro når mange samles :)

Bordet ditt var kjempefint !!

Klem,Kari

Henriette sa...

Det høyrdest utruleg koseleg ut, og stova di var nydeleg (sjølv med papptallerkar, hi, hi;).

Klem:)

Anne-Berit sa...

Å,det hørtes kjempetrivelig ut.Så koselig å samles på en sånn måte og riktig nyte tiden sammen.Så kjempekoselig ut hos deg,med flott pynta bord.
Ha en fin kveld!

Min lille krok i verden sa...

Hei Lisemor

Så koseligdet høres ut å være i førjuls-selskap hos deg! Og for et nydelig bord dere hardde dekket. Ingenting skaper vel mer stemning enn pianospill og spede barnestemmer...sukk! Jeg har to spml.- hvor har du kjøpt de nydelige snøkrystall gryteunderlagene dine og hvilket merke er de flotte spisestue-stolene dine?
Ha en fortsatt deilig advent.
Klem fra meg

Mitt hvite hus sa...

Så utrolig fin tradisjon dere har, det må være kjempekoselig: nydelig dekket bord . her har jeg gått glipp av noen innlegge ser jeg, så nå skal jeg kikke litt rundt hos deg=)
Klem Kerstin

Ingunn LGF sa...

Ååhh så koselig det høres ut og for et flott dekket bord!

Takk for varmende kommentar på bloggen min.

Klem fra Ingunn

LYKKEBO sa...

Ligger noe til deg inne hos meg:)

MiaMaria sa...

Hej!

Låter härligt!

Vilket vackert dukat bord och dess omgivning!!!!!!!!!

HA´det så gott denna dag!
MiaMaria

Tiril sa...

Nydelig i stua de, flott pynta, bordet så lekkert ut, men tørr jeg si, ...ikke papp for meg.
Ha en flott dag.
Klem Tiril

Made in heaven sa...

Hørtes ut som en kjempe koselig førjulsfest!!
ha en fin dag...

Thea sa...

det hørtes så koslig ut!!! Er jo sånne ting som er julen!!!:)Og familiemedlemmer som kan spille piano er jo en kjempebonus. Mannen i huset har osgå med seg en tradisjon med kusine og fetter treff fra sin slekt der alle samles til julegrøt siste helg før jul (men uten barna). I år er det vår tur for første gang og jeg gleder meg til festen.. Papp eller ikke, stuen din er nydelig og når alt kommer til alt så er jo det samværet som er det viktigste:) :)

heidi sa...

For en koselig og fin tradisjon, det var noe man kunne tenke på til senere år!
Det så da også veldig koselig ut i stuen hos deg med det nydelige bordet!
Ha det godt.

Ingrid sa...

Så nydelig julepyntet bord og stue hos deg! Det må ha vært utrolig koselig å være gjest der... Klem

home 4us sa...

Åå førjulsselskap er koselig. Å samle barn og voksen sammen i selskap tror jeg er fine minner for barna.
ha ei kos førjulstid!