mandag 8. desember 2008

En skikkelig oppkvikker
Som jeg fortalte for noen dager siden datt jeg innom fretex i full fart en kveldstund jeg var i nærheten og handlet. Jeg hadde egentlig ikke tid, men skulle bare se om de hadde store Norgesglass som jeg skulle bruke til å lage flere lykter av. I løpet av de fem minuttene jeg var innom gjorde jeg noen skikkelige kupp syns jeg selv.


.Denne flotte lille osteklokken betalte jeg nesten ingenting for, bare kr 20 ,-. Stetteskålen hadde jeg fra før. Det var bare å sette klokken oppå. Det er ingenting som er så oppkvikkende som å komme overaskende over noe du har ønsket deg lenge, og så er det rimelig også nærmest som en ekstra bonus. Når man handler på fretex sparer man miljøet og så vet man at det går til en god sak. Det er jo en vinn vinn situasjon fra ende til annen.
.

.


Jeg kom over en hel kasse med flotte Norgesglass også, i tre forskjellige størrelser. De var også ganske rimelige, og jeg hadde en hel kasse med meg ut igjen. Nå har engelen og snupien hjulpet meg med å lage flere lykter, og de ble prøvekjørt på lørdag da vi holdt førjulsbesøk her hos oss. Det ble akkurat så fint som vi hadde tenkt, nydelig. Så nå er lysløypen sikret til julaften. Noen av glassene har jeg beholdt som de er og brukt til små juletrær, og som oppbevaring for lys. Tviler på at jeg hadde tenkt på dette av meg selv, men jeg leser jo så mange inspirerende blogger. Til alle dere med trær på denne måten, tusen takk for tipset. Treet mitt over ser litt større ut på bildet enn det faktisk er. Jeg syns det ble skikkelig lekkert.


.
.Neste kupp var dette fatet med osteklokken over, kr 35 ,- for begge deler. Inni den har jeg pyntet med en kule i fattigmanns sølv og hekletøyet mitt, som jeg stadig har fremme og hekler på. Det er bunadshekling som lages til Askøy bunader. Jeg fant dette fatet med osteklokke mens jeg gikk i rute med Norgesglass bort til disken. Der stod den hyggeligste damen dere kan tenke dere og pakket dem inn i gråpapir for meg, mens jeg hentet flere og flere. Jeg tror hun så på meg og tenkte at hun der skal hjem og legge barna sine på overtid. Jeg sa ingenting, men vi fant så fint tonen og jeg var ute av døren like fort som jeg kom inn. De er skikkelig greie der. Da jeg kom hjem og viste min søster fangsten, sa jeg at jeg skulle jo hatt stett på noen av disse, for jeg har jo en kjempestor fra før også, men også den uten stett. (den har jeg kjøpt for en formue i en interiørbutikk). Bruk en av de gamle glasslysestakene dine og lim den oppå sa hun. Som tenkt så gjort. Underdelen er en lysestake fra ikea, jeg tror jeg kjøpte de siste seks på salg da de gikk ut og fattigmannssølvet kom inn. Jeg bruker dem fremdeles for jeg synes de er så fine.
.

Se så fint de passer sammen med det jeg hadde fra før. Her er julebaksten kommet frem også. Vi bakte fire slag på søndag. Fatet kjøpte jeg på Fryd da de ennå var på lagunen. Nå er de flyttet og jeg skjønner mer av hvorfor jeg fikk den på salg med 70 prosent avslag. Kom tilbake Fryd sier bare jeg.
.

Disken de står på har jeg malt og pusset opp selv. Dere skal se hele en annen dag, sammen med stuen min som jeg endelig har fått ommøblert. Nå begynner det å komme seg her.
.Her er et glimt av lyktene opplyst utenfor da gjestene mine kom. Jeg er fremdeles like betatt av dem. Den nederste har vi satt langs muren. Håper staudene tilgir meg at den får stå sammen med dem. Det blir litt varmt. Syntes det ble så nydelig med lykten her midt i frosten og med et lett dryss av nysnø rundt. Bildene ble tatt for to dager siden, men i dag bare regner og regner det, og jeg lurte nesten på om jeg hadde drømt frem hele snøen. Håper den kommer igjen til julaften.

.

.
Velkommen igjen

6 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Så mye fint du fant,lønner seg å gå innom fritex forstår jeg.Nydelig osteklokke du fant.Og fatet med osteklokken var litt av et kupp.Smart den søsteren din,foresten.
Ha en fin dag!

Mia sa...

For noen flotte kupp du har gjort! Fantastisk å finne slike skatter på Fretex, virkelig gjenbruk på en fin måte, billig for deg er det også, og så går pengene atpåtil til en god sak, bedre kan det vel ikke bli! Nydelige lykter har du laget av Norges glassene, og fin var julegranen også i et av glassene.

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Det blir nok fint på hytta også ja. Der har jeg all julepynten etter bestemor. Så gammelt, skjørt og skjært at det er så vidt jeg tør ta i det.
Du har veldig fine bilder du også. Helt nydelige. Fint satt sammen og greier. Alltid hyggelig å titte innom her.
Det var litt av en Fretex-fangst. Jeg må visst ta meg en tur dit igjenn. Sluttet å handle der, for her i Oslo ble de så dyre, og en sammenligner jo litt med loppisene og alle tilbudene i butikkene. Og jeg har t.o.m. jobbet i en av butikkene deres (for leeeenge siden) Men de har vel måttet senke prisene sine kanskje.
Ha en fin kveld.
Klem

Lisemoren sa...

Jeg vet sannelig ikke hvordan prisene er på fretex, har bare vært innom tre ganger. Tror jeg var veldig heldig. Loppemarkeder har jeg ikke vært på siden skolemusikken, men jeg tror jeg må prøve meg på noe sånt snart. Det er jo vedlig morro å finne slike små skatter. Min interiørinteresse er ganske ny : )

Guttemamma sa...

For noen fantastiske KUPP du har gjort!! Graulerer!!

AG sa...

Så mye fint du har funnet! Jeg også synes det er veldig stilit med "små juletrær" i vase, så jeg må nok muligens stjele den ideen jeg også..
Ønsker deg en fin uke!
Klem AG
Sendte deg forresten en mail ang. Bærums Verk:o)