tirsdag 13. januar 2009

lengte-tid...............

Jeg lengter sånn etter sommeren. Nå som julen er over kunne like gjerne vinteren vært over også for min skyld. Jeg hører frøene rope på meg, og lengter etter å spa i jorden igjen. Det føles som om det er en evighet til det blir varmt igjen. Heldigvis bor jeg på vestlandet så våren kan godt være her allerede til påske.
I mellomtiden koser jeg meg med bilder fra i sommer. Dessuten er det jo alltid planleggingen av hva jeg skal prøve av nye frø, frø jeg har prøvd før som jeg vil ha igjen, hva som ikke skal plantes i år, og hvor jeg skal lage nye bed.
Noen bed må flyttes, og staudene som er blitt for store må deles. Dessuten må det en grundig luking til i de fleste av bedene, for ugresset har desverre fått blande seg litt med staudene. Nå har jeg bestemt meg for å legge fiberduk og bark oppå. Siden jeg ikke er like ivrig på luking som på såing.
Min største utfordring blir i år, som alle andre år, å unngå å ta helt av. Jeg planter tre ganger så mye som jeg trenger, og når jeg først har sådd disse frøene må de jo få en plass i solen også. Det skulle tross alt bare mangle. Dessuten har jeg en lei tendens til å begynne for tidlig, slik at de blir skranglete og tynne før jeg endelig får plantet dem ut.
Jeg pleier å tegne oversiktskart med tegninger av bedene med blomstene og uteplassene. Slik at jeg i mangel av muligheten til litt hagearbeid kan få en slags plan og oversikt over hvordan jeg tenker meg det.
Et annet lyspunkt er alle hagebøkene som det går an å kose seg med.
Våren blir travel, bare den kunne komme snart...........


En av mine hagegleder om sommeren er alle bukettene som kan plukkes, både i hagen og på tur. Heldigvis er det noe i ordtaket om at den som venter på noe godt, venter ikke forjeves. Desverre er tålmodighet også en dyd, og der sliter jeg...........

Er det flere enn meg der ute som lengter ?

17 kommentarer:

Jeanette sa...

Oj,så flotte bilder............og ja jeg lengter jeg og..men er nå og glad i vinteren! Liker å være i fjellet på denne tiden.
Men våren på Vestlandet er som alltid en fantastisk tid:) Og skal jammen si du har planer:) Tenker hagen din er vakker! Her har vi ingen hage.,har takterrasse og der er d som regel overfyllt med blomster,i altankasser og krukker.
Så kanskje du kan gi meg noen tips om hva jeg skal plante der..som regel så kreperer plantene før ferien....enten av regn eller at d er altfor varmt på terrassen.. jaja det er nå vakre noen uker da:)

Ha en flott uke videre! :)

Anne-Berit sa...

Nydelige,sommerlige bilder du viser her.Gleder meg til våren jeg også,men jeg må nok vente litt lengre enn deg.Nattinatt!

Benedicte sa...

er nok det ja.
har du fått det tante skulle ta med til deg?

Mitt hvite hus sa...

Uten tvil, selv om det er en stund til enda.
Nydleige bilder LisemorO=)

Klemmer=)

Merethe sa...

Joda jeg lengter etter vår og sommer....Har en skuff full av frø...noe må jeg jo bare så. :)

liven sa...

Hei!!
Åh ja....lengter etter vår jeg også:o)
Her på vestlandet tror vi det er vår ...og så får vi som oftest en nedtur med snø i mars!!
Sånn som i fjor.....
Herlige sommerbilder hos deg!!
Jeg sår som regel bare frø på friland....har ikke noe egnet sted ennå innendørs! Så jeg kjøper da også mye ferdige planter!
Har du noen steder du pleier å kjøpe planter på her??
I vår har jeg tenkt å handle på Stend sitt utsalg og på Fantoft hagesenter. På de to stedene er det veldig god kvalitet!! ellers er det ymse rundtom.....

Blir spennende å følge med i hagen din nå utover....jeg gleder meg.o)

Ha en fortsatt fin dag:o)

Randi sa...

Johoo..jeg lengter...men så lenge det er lyst og hvitt ute så går det godt...men når regnet høljer ned..daaa....æsj og huff.

Ha det godt så lenge

liven sa...

tusen takk for tips!!
dette skal jeg skrive ut og bruke det!!
For det krever jo plass,ordentlig lys og rett temperatur om du skal ha det innendørs!!
Takk for tipset om Ytrebygda også!
det stedet skal jeg besøke!
På Stend har de kjempefine pelargonium til opplysning.....ja til våren da!!

Merethe sa...

Her er det kos å stikke innom for hyggelig lesing og fine bilder. Har noe til deg inne hos meg som takk :)

Henriette sa...

Uff ja, skulle gjerne hatt sommar i morgon!!!! Men det er jo kos med planlegginga av hagen i mellomtida;) Eg slit og med å så på rette tidspunktet. Anten sår eg for tidleg, slik at plantene vert tynne og skranglete, eller for seint slik at eg ikkje får dei i blom før hausten kjem....Ja, ja, noko treff eg med;0)

Ha ei flott helg.
Klem:0)

Guttemamma sa...

Vet hvor jeg skal gå for å finne inspirasjon når den tid kommer iallefall!! Smil fra Anette

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Jeg gleder meg også til vår. Til påske skal vi til vestlandet på hytta. der renner de slalom, alle de andre. jeg er i hagen og nyter våren. måtte det bare blir en flott varm og deilig påske i år. nå snør det her. blir nok innehelg på meg;)

Ha en skjønn helg
klem

Himmel & Hav sa...

Så fine bilder! Nå begynner jeg også å lengte etter lysere tider. Gleder meg til å være mye ute sammen med Lillemann utover våren... Ha en god helg:)

Gamlå sa...

Heisann

Til en så herlig blogger som deg så finnes det noe til deg i bloggen min til deg.

klem fra Gamlå og god helg

lavendel mio sa...

Helt klart!!!Våren er best. Men når den første kommer er jeg ikke innomhus før til høsten:)Har begynt å studere plantene som overvintrer,steller di litt får vann og prater med de.Da må det gå bra..he..he.
Nydelige sommerbilde med deg.

Ha en flott helg:)

IngunnBW sa...

Hei på deg! Tusne takk for hyggekig kommentar i bloggen min, alltid koselig når nye ansikter dukker opp :) Tiden fremover nå er forbundet med forventning over våren som skal komme. Jeg har begynt å så mine første frø, og jommen tror jeg ikke en liten spire er å skimte under plasten allerede! Vi som sår får våren på forskudd. Hagebøkene ligger strødd over hele huset, og jeg har oppskrfiten klar for hva jeg skal gjøre til våren. Nå er det bare en måneds tid igjen, så kan vi begynne å kjenne solen varme og virkelig lukte våren :) Kos deg masse i tiden fremover!

AG sa...

Lengter litt må jeg ærlig innrømme:) Men det er nok en stund til den kommer her er jeg redd. Inntil da er det jo koselig å kunne drømme, planlegge og lengte!
Håper du får en finfin dag:) Klem AG