onsdag 4. februar 2009

Den perfekte handlerunde en lørdag


.

Hei alle sammen. Ja nå blir det mindre tid til å blogge her fremover. For nå har jeg begynt bittelitt på 2009 sesongens såing. Jeg hadde egentlig lovet meg selv å ikke så noe inne i år, men klarte ikke å la være. Både i fjor og forfjor sådde jeg kun ute, og det gikk like fint, det er jo så mildt her på vestlandet likevel. Men nå sprakk jeg og får bare gjøre begge deler. Får bare håpe ikke det jeg har inne blir pinglete. Jeg har nemlig ikke ultimate forhold akkurat.
.


Lørdag var jeg og min søster ute på den perfekte handlerunde (for meg) som så slik ut :
.
første stopp : Biblioteket
andre stopp : konditoriet
tredje stopp : plantasjen
fjerde stopp : spar kjøp
femte stopp : dagligvarebutikken
.

På biblioteket hentet vi et lass med hagebøker, pluss at jeg var så heldig å få tak i en dvd med 10 episoder av grønn glede, hurra. Jeg elsker hageprogrammer, men rekker sjelden å se noen av dem når de sendes.
.
.
Etter en laaang vandring på biblioteket bevilget vi oss en marsipankake og en kopp te på kafeen. Det er viktig å kose seg litt, og kanskje skjemme seg selv litt bort, det blir ikke så ofte likevel. Dessuten er det jo viktig at vi bruker litt penger på de lokale foretakene nå som det er finanskrise og alt. Så vi tok med oss noen tebrød til ferden også......

.


På plantasjen var det bare å se seg rundt og så velge ut alt man ville ha av frø og annet. Jeg gikk selvfølgelig amok, og har allerede bommet på min plan om å kutte ned på frøplantingen. Jeg greier bare ikke å la være, og kjøper alltid alt for mange pakker. Det er en fest når ikke barn og mann er med, for de blir utålmodig etter en halvtimes venting ved frødisken, uten utsikter til at mor noengang blir ferdig. Det slipper jeg når jeg er alene, he,he. Det var antakelig derfor jeg kom hjem med ti pakker frø (til blodpris), såjord og minidrivhus all mas. Men jeg er så fornøyd. Skal vise hva jeg har kjøpt og sådd senere.

.

.
Så bar det rett til sparkjøp, så min søster fikk berget helgens strikking, hun ville ha garn. Jeg kikket litt rundt, og ble veldig overasket over hvor godt utvalg de hadde i interiør saker. Masse flotte lykter, fat, skåler, duker, lys og annet. Jeg falt helt for et sengeteppe blant annet, som jeg nå har på vurderingslisten min. Til slutt handlet vi inn for helgen og dro hjem og laget en nydelig lunsj og koste oss med alle hagebøkene.
.

.
Så nå skjønner dere nok hvorfor jeg ikke sitter så mye her og blogger for tiden, jeg leser og leser i hagebøker istedenfor, dessverre. Senere må jeg ut og jobbe og luke, så nå går det nok litt tid mellom hvert innlegg regner jeg med. Det er også derfor jeg aldri kommer igang med alle de små malejobbene som skulle vært gjort rundt omkring i huset her. Over peisen må jeg heldigvis likevel vente med til en varm og fin vårdag, for da må døren være åpen, og det blir for kaldt nå. Det blir så svart der i løpet av sesongen.
.
.
Så nå har jeg og barna mine kost oss med grønn glede og frøplanting flere dager på rad. I går var gutten min syk, og da sa han litt utpå dagen. Kan ikke du sette på Grønn glede mamma ? Jeg var ikke akkurat vanskelig å be. Begge barna liker å hjelpe meg med plantingen, selv om engelen er litt mer utholdende enn lurven.
.
Jeg så for øvrig at Finn Schøll, fra god morgen Norge på tv 2, tirsdag sa at nå er det på tide å ta frem og dele perlagoniumene. Han laget noen utrolig stilige potter av avispapir som han hadde dem nedi, og det ble veldig dekorativt. Jeg har for første gang tatt dem inn for å se om de vil overvintre. De har vært på vinterferie i kjelleren hos min mor og far, for jeg har hverken kjeller eller rom som er kalde nok. De hadde faktisk vokst og blitt lange og skranglete, noen av dem blomstret også, men de led under lysmangel da jeg var å sjekket dem. Min far har vannet dem litt av og til gjennom vinteren. Nå gleder jeg meg til å prøve å lage planter av dem. Jeg drømmer om mange mange mange. For jeg vil ha dem overalt ute og inne til sommeren.
.
Ellers var det så gøy å se Emmeline både i Bergens tidende og på tv denne uken, så dere henne eller ? Kjempegøy.
.
Fortsatt god uke alle sammen : )

7 kommentarer:

liven sa...

Ja det må jeg si var en perfekt lørdag:o)
Har ikke kjøpt frø ennå men har tatt opp et par pelargonium fra kjelleren!!
Den ene har ikke tålt hvilen dessverre.......
SÅ Sparkjøp har mye fint altså.....ja da må vi jo ta en tur der en dag:o)
Du får kose deg med planlegging og lage et nytt innlegg avogtil da:o)

Ha en fin kveld og god bedring i huset:o)

Anne-Berit sa...

Oi,gleder meg til å se hvordan det blir i hagen din til sommeren.Har bestemt meg for å ikke så inne i år,skal flytte på noen stauder,og ellers bare ha i krukker,og det kjøper jeg på gartneriene her.Men det pleier balle på seg,hehe.Ha en fin kveld!

AG sa...

Hørtes ut som en bra shoppingrunde:) Høres så koselig ut å så og ordne i hagen. Gleder meg til å se resultatet:) Lykke til med såingen!

Henriette sa...

Gleder meg til å sjå resultatet av frøplantinga. MÅ ha frø inne og, men det har ein tendens til å ta litt av.....No har eg oppdaga frøverden på nettet, skummelt.....

Ha ein flott kveld.
Klem:0)

lavendel mio sa...

Kjenner meg igjen med dette såstyret.Bestemmer meg hver høst at neste år gidder jeg ikke all såingen.Men etter en lang vinter og våren kommer er det herlig å begynne igjen.Ingenting er så gøy som å dyrke frem sitt eget:)
Gleder meg til å se resultatet ditt til sommeren:)
Ha en nydelig helg:)

Jeanette sa...

Å jeg beundrer deg! elsker blomster men er ikke flink nok til og holde liv i de!!:)
Gler meg til å se hva du har sådd. God Helg!

LYKKEBO sa...

Så koselig lys-stemning det var hos deg:) Høres ut som en kjempe kjek handlerunde dere har hatt! Gleder meg til se hagen din til sommeren! (husker bildene fra i fjor..helt nydelig!!) Frø har jeg aldri prøvd meg på..det fins jo utrolig mye å velge mellom, og så mye fint!! Kanskje jeg skal gjøre et forsøk i år..

god helg til deg:) klem----