onsdag 11. februar 2009

Herr helårs glede

Alle bildene i dette innlegget er tatt med mobilkamera.
Min deltaker til Moseplassens frøken vinterhage konkurranse heter: Herr helårs glede
Her er min deltaker til moseplassen frøken vinter konkurranse. Dette er en hegg, og den står og skinner like utenfor hagen min. Jeg ser rett på den fra frokostplassen min. Den er til glede hele året, og er hvit både vinter og vår, for maken til blomstring og vårgrønt som dette treet gir er det ikke så mye av. På 17 mai har jeg store melkespann fyllt av blomstrende hegg, som jeg får av dette treet, sammen med norske flagg. De står på alle terrassene og uteplassene mine, pluss en i trappen ned til huset. Til påske tar vi inn grener som vi pynter, og da får vi se løvspretten. Nå om vinteren henger vi masse meiseboller innimellom grene slik at våre venner småfuglene har et sted å kose seg. Jeg syns at enhver hage trenger et solid tre, for de gir hagen både rom og vern. Min hage er bare seks år, og selv om jeg plantet trær med det samme vi flyttet inn, er de ikke blitt så store og majestetiske som denne heggen ennå. Derfor er jeg ekstra glad i denne. Muren den står ved er et fortidsminne som er vernet, så vi får bare håpe ingen kommer på tanken å hugge treet ned. Jeg har gitt den navnet herr helårs glede, for jeg tenker ikke på treet som noen frøken. Den gir oss glede uansett årstid, og er flott alltid.
Detalj fra treet. Det er et flott tre også ellers i året. Det tar seg flott ut i regn og frost, for med en gang solen kommer så skinner det av det. Det er derfor jeg sier at det står her og skinner for meg : )


Synes dette også var et flott tre, men det er naboens, dessuten ble det liksom litt julete. Men fint var det.


Jeg fikk spørsmål om hva som stakk opp av pottene mine på innlegget i går. Dette er en pyntefugl, fra ikea. Den holder granbaret som også pynter pottene mine om vinteren på plass.


Her er lisemoren på jobb. Det har vært sol og snø i over en uke nå, hurra ! Sjekk den himmelen. Den flotte huen er det min snille storesøster som har strikket til meg. Selv om jeg er 40 så strikker hun fremdeles huer, labber, votter hansker, you name it, hun strikker det. Hun har alltid strikket til meg fra vi var små. Jeg elsker å være ute, men hater å fryse. Derfor forsyner hun meg stadig med nye ting. Familie kan aldri vurderes for høyt spør du meg. Jeg går dessuten mye med slike varmedresser, først på jobb, og så i hagen hele våren i all slags vær. Den tåler akkurat to timer med regn før jeg er våt igjennom, så det er sjelden jeg har regntøy på meg i hagen. Det er vår og høst den er mest i bruk. Så her er det lav maskarafaktor og høy kjeledressfaktor, he, he.


Dette bildet ville jeg ha med i går, men fikk det ikke inn rett vei. Jeg er så fascinert av snøhaugene. Se på hjertekransen i bakgrunnen.


Fra akebakken like ved jobben min. Kan vi ha det bedre ? Jeg tror ikke det. En liten venn på 4 år tok bildet med mobilen min, syns det ble bra jeg : )
Husk at dere kan vinne en gave her på siden min, jeg feirer 10 000 besøkende, det er ennå ikke for sent å bli med på trekningen. Legg bare igen en kommentar.

Velkommen igjen en annen dag.


12 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Så flotte bilder da. Du må ha en bra tlf du. Får ikke så bra bilder med kamera miit en gang jeg.Nyt morgen dagen Klem Kerstin

liven sa...

så flotte bilder!!
Er heldig å h en hegg i min hage også!!
Den lukter jo så godt i blomstringen!!
Ser ut til at du jobber med det samme som meg ja og kjeledressen er jo et "must"
Dagene nå blir mye brukt til aking i det nydelige været:o)

Ha en fin kveld!!

Anne på Moseplassen sa...

Heisann, så vakkert tre da!
Veldig kjekt at du er med på konkurranse :)

Henriette sa...

For eit flott tre! Hegg er fantastisk flott, spesielt når han blømer på våren. Både blom, og lukt ropar VÅR!

Herleg med vinter. Me grilla pølser i snøen som middagsmat i går;)

Klem:0)

Jeanette sa...

Ligger en utfordring hjå meg til deg - om du vil!?!

Tiril sa...

Så nydelige bilder her, jeg skal ha en åpen blogg, men det som går på det hjemmlige , vil jeg lukke.
Selvfølgelig vil jeg du skal være med,

Synnøve sa...

Så flotte bilder:)) morro og se bildet av deg:)) Så flink søster du har som strikker så mye fint. Snill er hun også:))

Ang gutten min så er han 26år snart så det er noen år siden han laget tannpirkerholder til oss:))) Men han er blitt flink til og snekkere. Satte
seg opp garasje i sommer:))
Ha ei fin helg:))

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så kjempe flotte bilder :) Her er det også mykje snø! Skikkelig vinterlandskap ute :) Ha ei herlig helg til deg, Lise :) Godklem

h.espe sa...

Her var det mange flotte vinterbilder. Lykke til med deltagelsen i konkurransen :o) Må si at vinteren er IKKE min favoritt, men når vi har SKIKKELIG vinter, da er det flott. Hvit snø, klarvær og kuldegrader, og "knirking" under beina når man går tur - slik skal det være... :o)

Ønsker deg en flott helg - kos deg!


Klemmer fra Hildegunn

Himmel & Hav sa...

Takk for hyggelig hilsen! Her er adressen til den artikkelen Norsk Stil snakket om; http://www.dn.no/d2/article1593599.ece (er litt datakløn, så fikk ikke til å lage link) Det ligger forresten en utfordring til deg inne hos meg, ta den om du gidder:)Ha en fortsatt fin helg!!!

GAWO sa...

Jeg er så enig så enig. Store trær er et must. :-)

Hilsen fra landet sa...

Jeg er også på din alder selv om jeg ikke har vent meg helt til tanken for jeg har nettopp fylt det... Herlig med noen som strikker da!!

Jeg elsker hegg. Tenker på våren med det samme! God helg!!