tirsdag 23. februar 2010

Flere kokker = mindre søl :)


Hei alle sammen.

Sist lørdag var jeg invitert i hyggelig lag hos naboen (også min søster). Vi skulle være 10 stykker og siden vertinen sliter litt med ryggen skulle alle være med å lage maten i sammen. Jeg har hørt om slike selskaper, men aldri deltatt i et før.  Så jeg møtte opp spent og glad. Over kan dere se hvor nydelig bordet ble dekket.Vi brukte akkurat en time på å tilberede all maten og dekke bordet. (Borddekking er jo ikke noe problem for en interiørblogger, da!) Alt ble laget fra grunnen etter oppskrift. En av gjestene viste seg å være en sånn dame som dere ser på reklamen, hun med seks armer. Som tryller vekk rotet. Hun ryddet etterhvert og på et blunk. Enda jeg tror at hun skrelte masse poteter først. Hun er jo et funn for ethvert arrangement av denne typen. :)

Menyen :

Gresk salat
Gresk moussaka
Tzaziki dressing
Hummus (kikert-pure)
Focacciabrød
Vin: Cotes Du Rhone 2008.
Himmelrikets munnfull (dronning Maud pudding)

Etter vel en times matlaging er moussakaen i stekeovnen, kjøkkenet ryddet og bordet dekket.
Dette er jo egentlig en genial måte å ha besøk på. Det var kjempehyggelig å lage mat på denne måten, pluss at vertinnen slapp å bruke hele formiddagen på å lage mat  før gjestene kom. Jeg har attpåtil lært meg å lage en ny rett. På bildet over er begge mine søstre i ferd med den siste finpussen. Spisestuen er helt ny, og jeg synes i grunnen det var stilig med det svarte mot det hvite.Her alle i god gang med matlagingen. Det ble mye fnising og tulling før maten var i boks. Men det var skikkelig godt organisert. Alt utstyret, ingredigenser og redskaper som trengtes lå fremme sammen med oppskrifter der den enkelte skulle jobbe. Og det var nok smart, for det var mye folk så innimellom stod vi jo litt i veien for en skuff eller et skap.

Jeg ble dessert ansvarlig, men det var litt sånn at alle hjalp alle.  For eksempel stekte alle løk, he,he. Rett og slett fordi vi skulle vært enda flere hender, men vi kunne jo ikke risikere at noe sved seg. Derfor sa vertinnen, rører du litt i løken ? hver gang noen gikk forbi stekepannen. Det gikk helt fint. Samme prosess med sausen, for den måtte røres i hele tiden så den ikke skulle svi.
Ser det ikke nydelig ut ?

 Det smakte himmelsk, og jeg var så heldig at jeg (pluss familien min) fikk rester dagen etter også, da jeg kom hjem fra skitur. Jeg fikk tilsendt alle oppskriftene fra vertinnen på mail, men klarte ikke å få hentet dem over til bloggen. Men jeg kan jo eventuelt få hjelp til det senere dersom det er ønske om dem.

Stemningen rundt bordet var like god som maten, og vi satt faktisk her ute på kjøkkenet til langt på natt. Det var veldig hyggelig.


Jeg synes det er så lekkert når salaten blir laget til på flate fat slik som dette. Nam.


Detter er søsteren min som jeg ikke er nabo med. Hun mener det ser ut som om jeg bare har en søster her på bloggen, og det vil hun gjerne ha ryddet opp i. Så jeg tenkte at jeg skulle presentere henne ordentlig i dag, så det ikke er noen tvil om at jeg har to søstre. Denne dagen stilte hun for øvrig på direkten fra hytten (der hun hadde resten av familien) ferdig pyntet og kledd i forkle. Hun er veldig vittig, og hver gang en rett var ferdig presenterte hun den med ekte  Ingrid Espelid stemme, men atskillig mer glamorøs enn Espelid da, det må sies. Persilledusken var med hver gang, og endte til slutt opp som hårpynt. Jeg ler ennå når jeg tenker på det. :)


Håper alle dere andre har fine dager der ute i vinteren. Nå er solen fremme til klokken er nesten seks, og himmelen er knallblå om dagene. I dag skinte solen som bare det igjen. Flere og flere fugler finner veien til hagen min nå, og jeg kjenner at det er faktisk litt vår i luften (selv om vi nesten snør vekk innimellom).

Ønsker alle en riktig god uke

Klem fra Lisemoren


4 kommentarer:

oline's skattekammer sa...

Å så koselig da! Dette er jo en genial måte å arrangere selskap på. De ofte kjedelige forberedelsene blir ikke stress, men derimot en del av samværet! Nyddelige bilder, og jeg tror nok at maten smakt og! Det må være koselig med noen søstre, selv har jeg kun en stk bror, og han er i tilegg 14! år eldre enn meg. Ha en fin uke videre!

Benedicte sa...

så koseligt dere har hatt det.
og maten såg kjempegod ut...
det virker som om dere i vennegjengen din er veldig flink til å samles og ha det kjekt ilag.

du får hilse til hele familien din, og så må du ta deg en tur på besøk neste gang du skal på "landet"

klem fra Benedicte m/ fam

Mitt hvite hus sa...

Sert ut som dere har hatt en hyggelig kveld... dette gjør jo at stemningen heves når alle bidrar..

Kjempekoselige bilder... godt at din andre søster har fått komme frem i lyset også da ...hihi

Nyt vinterdagene Lisemor..

klem Kerstin

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra