onsdag 25. mars 2009

Et av mine mange hekletøy.

Jeg tenkte at jeg skulle vise dere hekletøyet jeg hekler på for tiden.Dette er bunadshekling. I ekstremt tynt garn om jeg skal si som sant er. Men veldig hendig arbeid som ikke tar så stor plass i vesken. Derfor er det med meg overalt, og må jeg vente noen steder så hekler jeg i vei. Jeg hekler en del når jeg likevel ser på tv også. Jeg syns det er veldig avslappende. Dette settet er til min søster som har slitt ut det hun har å bunaden sin.

Delene som er ferdig, ligger her i denne osteklokken, for de kan like gjerne pynte litt opp mens de venter på å bli vasket, stivet og strøket. Det er min mor som gjør dette før hun monterer dem på skjortene. Jeg hekler fire deler. Mansjetter som festes nederst på skjorteermene. Krage som festes rundt halsen. Og en støl eller brystduk som sjuler knappene på skjorten foran på brystet. Det er denne søljene henger på.
Jeg har limt fatet og osteklokken som hører til på en gammel lysestake for å få det litt opp i høyden, for det syns jeg gjør seg veldig. Kjekt å kunne kombinere nytte med hygge. En grønn eføy gjør seg også godt. Dessuten er jeg så svak for slike pyntesteiner. Jeg har vært inne i en litt bling periode. Jeg liker alt som glitrer og skinner, akkurat som skjæra.


For at dere skal se hvor smått det er har jeg lagt en t-skje ned mellom de to stolpene.Her kan dere se detaljer. Over ser dere halskanten, Den har bare blonde på ene siden, for den andre syes fast i skjorten.


Stolpene som bukter seg i midten illuderer midtgardsormen. Har du lyst til å se bunaden også finner du den her


Jeg har også brukt denne oppskriften til å lage små bokmerker, og det blir nydelig inni gamle salmebøker eller bibler. De er jo ofte veldig vakre og tåler godt å ligge fremme på pynt.
Velkommen igjen.

11 kommentarer:

Sissel Olin sa...

Hei!:)
Snublet over bloggen din, og må si jeg ble kjempeimponert over det fine hekletøyet ditt!! Blir ekstra motivert til å lære meg å hekle når jeg ser hvor mye fint man kan lage:)

Ønsker deg en fin dag!

Klem fra Sissel Olin

Malin sa...

hei!

Så supert med å lime på en lysestake, å få osteklokken litt opp!
Genialt! Tror nesten jeg må herme:)
Nydelige blonder du hekler, å de gjør seg utrolig godt inne i osteklokka!

Klemmer malin

Henriette sa...

SÅ flink du er å hekle!! Det må væra litt av eit tolmodighetsarbeid med så tynn tråd og tynne pinnar. Flotte bunader var det og! Eg har ein svakhet for bunader, men kan ikkje hugsa å ha lagt merke til denne før. Fins det fleire variantar av Askøybunaden???

Ha ein flott kveld.
Klem:0)

Crinoline sa...

Hei. Så nydelig håndarbeide.Har også vært innom og tittet på de flotte bunadene. Mine hekleferdigheter begrenser seg bare til enkle bestemorsruter.Jeg forstår rett og slett ikke hekleoppskriftene.

Anne-Berit sa...

Dette var nydelige heklerier,du er dyktig.Skulle vært artig å sett bunaden med disse flotte bordene på.Vi får kanskje se det en gang.
Ha en fin torsdag:o)

Mitt hvite hus sa...

Virkelig vakkert håndarbeide du holder på med Lisemor... Nydleig bunad...jammen er du flink...Elsker å sitte med et håndarbeide i hånda jeg også=)

jammen skal jeg holde øyne åpne for lysestaker og fat som man lime sammen... rå stilig.O=)

Klemmer o=9

LYKKEBO sa...

Nydelig! Må være litt av en jobb...Men så kjekt når det blir så fint!!

God kveld til deg:)¨
Klem

Lisemoren sa...

Tusen takk for de hyggelige kommentarene. Til deg Crinoline vil jeg si at du ikke må gi oppskriftene opp, bare følge dem helt slavisk og bokstavlig selv om det ikke virker logisk, da går det som regel veldig bra. Hekleoppskrifter er som svømming, før du klarer å flyte virker det helt umulig, selv om du i prinsippet kan det teoretisk, men så plutselig klarer du å flyte og voila. Slik er det med hekleoppskrifter også.

Jeg har fått mye skryt for fatet Kerstin, det er kjøpt for den nette sum av 35 på freteks. Lyse staken hadde jeg fra før. Det var min søsters ide, og jeg har også tenkt å gjenta den ved første anledning, he,he.

Kjære Anne Berit, så koselig å høre fra deg igjen. Dersom du klikker på linken i innlegget så kommer du rett til et gammelt innlegg der bunaden vises.

Det finnes bare en variant av Askøybunaden så vidt jeg vet, men brokaden i livet kan variere litt i mønsteret. Men det er alltid burgunderrødt.

A Seaside House sa...

Ser nydelig ut, det er nok litt av en jobb, har bare prøvd meg på å hekle gryteklut, og bare det tok sin tid med meg;) Ha en kjempefin dag:)

Ramme Alvor sa...

Utruleg vakkert handarbeid. har aldri sett Askøybunaden før, sjølv om det ikkje er så langt unna. Nydeleg med blondekantante. På min nordhordalandsbunad er det berre kvitsaum og korssting.

Ha ei flott helg!
Britt

liven sa...

Hei!!
Et nydelig heklearbeide du gjør Lisemoren:o)
Ble nysgjerrig på hvilken bunad det var til ja.....
Kan ikke huske at jeg har sett Askøybunaden før......hmm
Litt rart men....

Håper du får en fin dag....og i skrivende stund skinner solen her:o)