onsdag 18. mars 2009

Trøbbel i innehagen

Jeg er svært glad i pelargonium, og pleier alltid å kjøpe en hel haug hver vår, omtrent på denne tiden, for da har vi mange bursdager å feire her i vår familie. Dermed slår jeg to fluer i en smekk. Jeg får først blomster inne så det blir fint til besøkene. og siden, i mai en gang, kan de plantes rett ut. Da er de gjerne blitt både store og flotte.
Men det er en type pelargonium jeg rett og slett ikke får til. Engelske pelargonium. Jeg kjøpte nettopp seks nye, men etter en uke bare !!!!!!! ble 3 av dem gule og brune, før de bare svant hen. Det er rekord her i huset. Selv om det riktignok skjer med disse hver gang er de nå vanligvis fin en måneds tid før det blir trøbbel i innehagen. Jeg får dem bare ikke til !!!! Hva jeg gjør galt er for meg et mysterium, de får akkurat samme behandling som kusinene, de andre pelargoniumene mine, og de liker seg kjempegodt her. Det er jo en trøst da.

Men dersom noen kan komme med noen fornuftige tips eller teorier på hva jeg kan gjøre blir jeg glad. Jeg trenger all den hjelp jeg kan her.
Over og under kan dere se de to siste jeg har igjen av de engelske pelargoniumene mine. De er jo så fine og dekorative.Det er akkurat som å ha en bukett på rot. Så dette skal jeg til bunns i. En dag skal denne planten forstå at han er kommet inn i hjemmet til en sann hagevenn og blomstre som en gal for meg. Jeg gir nemlig ikke opp i første svingen, det skal jeg ha. Jeg venter i spenning på et nyttig tips fra alle dere hagegale bloggvenner.


Velkommen tilbake

4 kommentarer:

Anne på Moseplassen sa...

nå har jeg slettes ikke greie på pellis, men de på bildet der ligner da mer på engelske pellargonier enn på duftpelargonier? De engelske går for å være mer skjøre, tåler ikke så godt overgangen fra butikk til hjem, trolig får de optimalt forhold på oppdretsfarmen også takler de ikke overgangen.

Men flotte er de nå da :)

Lisemoren sa...

kanskje det rett og slett er denne typen jeg har fått da. Det var damen i butikken som sa det var duftpelargonium, så jeg tok henne på ordet. De lukter nemlig ganske sterkt, men godt, og det gjør ikke de andre jeg har. Takk for tipset Anne, skal se om det står noe på pottene. : )

liven sa...

Her kan jeg ikke hjelpe deg nei.....jeg leser og prøver å lære meg om pelargonier da!!
Kjempeflotte ser de ut hos deg...men noe så irriterende at du ikke får de til da!!
Kos deg med deilig vårvær!!
Holder det i helgen skal den brukes i hagen:o)

Lisemoren sa...

Du har helt rett Anne, det er engelske pelargoniumer jeg har fått. Takk for oppklaringen, nå har jeg rettet opp feilen : )