onsdag 25. november 2009

Epler, det er julefint det.Jeg er ikke akkurat kommet særlig langt med julepyntingen her i huset. Skjønt det er ikke viljen det står på, mer tiden. Trøsten er at jeg har et flott, om enn hektisk familieliv og ikke minst jobbeliv.  Men bittelitt pynting er det da blitt.

Eplene under er falske, jeg har kjøpt dem på lagersalget på Midtun, her i Bergen, og synes bare de var så nydelige. De ser jo ganske naturtro ut. Jeg bruker alltid rødt til jul, uansett hvilke trender som er ute og hopper. Men jeg liker ikke den skrikende julerødfargen, men den dype på eplene under er perfekt for meg :)Her ligger de i tre etasjer på vent, for jeg hadde jo tenkt å ha dem både her og der, blant annet sammen med julegrønt. Men nå synes jeg det ble ganske fint dette også. Det enkle er jo som kjent ofte det beste. Det er streng så eplene kan festes skikkelig også, bare velstand med andre ord.

Men disse etasjefatene mine er skikkelig travle og i omtrent konstant bruk, så det blir jo ikke så praktisk i lengden. Dette er kjøpt på Fryd.


Jeg elsker disse etasjefatene, særlig fylt med enegelens bakverk, dette er kjøpt på Indiska


Jeg kjøpte også denne store pakken med epler som ser ut som om de ligger med frost, rim og snø på seg. Siden jeg har masse sinkbøtter og urner stående i inngangspartiet, med visne, slumrende stauder som overhodet ikke er noe vakre i desember, pleier jeg å legge granbar over dem i julen. På toppen av den granbaren skal disse eplene få komme i år, tror jeg. Vi er jo ikke akkurat noe særlig plaget av frost og snø her på vestlandet, så vi får holde oss med vår egen.Jeg hadde store planer for helgen som var, og skulle blant annet ha meg en tur innom et julemarked lørdag, men den gang ei, jeg var rett og slett ikke i form til det. Det er ingenting som er så irriterende som å bli satt ut av spill på en fridag der man har litt av hvert av planer. Jeg ble ganske lettet da formen steg igjen, uten at noe svineri var involvert. I dag har engelen og jeg vært og vaksinert oss, så får vi bare krysse fingrende.


Håper dere koser dere med all juletravelheten, nå er det straks første søndag i advent. Takk for alle hyggelige hilsener, det er så kjekt å høre fra dere. Ikke glem konkuransen dere som ikke har meldt dere på, det er ikke for sent ennå.

Ellers trenger jeg litt tekniske tips her nå. Etter at jeg la om blogspot så jeg kunne laste opp store bilder, (kan tro jeg var kry da jeg klarte det helt uten hjelp) finner jeg ikke lenger retteprogrammet, dere vet abc knappen ? Hvor er den blitt av da tro ?

Klem fra Lisemoren

7 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

heisan... så du har vært på Midtun å shoppet... de har en del bra der inne..

Og så koselig det ble med eplene dine på etajsefatene...

savnet deg på søndag ja.. men skjønner at du har det travelt... håper formen kommer seg raskt...

Klem kerstin

Randi sa...

HJelpes meg...sånne skulle jeg hatt masse av...de var jo knaillfine! Har aldri sett sånne falske epler som virkelig ser ut som epler!

Flotte tips du kommer med.

Håper du får fine dager.
Straks skal det pyntes inne og ute...sakte men sikkert mot jul...masse kos og julegleder venter oss.:-))

Klem

Trinola sa...

Hei ! morsomme disse eplene ! Klarte å lure gemalen et par ganger og det er jo morsomt ;o))

liven sa...

kjempefine etasjefat du har lisemoren.....er heldig å være eier at et.
godt å høre at formen er på stigende.....har vi tid å være syk nå da??
ønsker deg en fin helg :o)

Monica sa...

Hei på deg.
Så flotte etasjefat du har, riktig lekkert med julerøde epler.
Ønsker deg en riktig fin adventshelg:)

Anita fra hjerterommet sa...

skikkelig naturtro epler! Ønsker meg slike etasjefat, jeg har ingen.

Har ikke hørt om noe abc knapp jeg så kan ikke hjelpe deg.

Fortsatt god helg.

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Det er så kjempeflott med slike mørkerøde epler :) Eg er enig med deg, at epler har rette julefargen. Liker ikkje denne lyse-signal-røde fargen, men heller den djupare vinrøde :) Hos oss blir det ei blanding av den fargen, sammen med mose-gran-grønt, lin og fattigmannsølv :) synest det er ei flott blanding :) Eg fekk nesten pynta huset her hos oss, ferdig til jul, i går. :) Har litt plukk igjen, men det er berre koslig. Korleis står det til med deg? :) Ønsker deg ein fantastisk dag :) Godklem