fredag 6. november 2009

Om å avkrefte eller bekrefte


Hei alle sammen og god fredagskveld. Beste kvelden i uken spør du meg.
.
Jeg vet at dere har sett disse bildene før, he,he. Men, jeg har gjort et ekstra stort hopp i min tekniske innsikt her, og måtte bare vise dere hva jeg har fått til. I mangel av nye bilder tok jeg frem gamle favoritter i stedenfor.
.

.
Jeg har dessuten vært på planleggingsdag i dag, og der lærte vi blant annet at det viktigste for all læring er MOTIVASJON. Og den beste motivasjonen kommer fra INTERESSE.
.
Altså, skal man lære må man være eller bli motivert og det må oppleves som interessant og meningsfullt å lære seg denne ferdigheten. En god måte er  gjennom å skape interesse for noe som skal læres, eller ta utgangspunkt i interessene man allerede har. Da blir man ikke bare motivert, men også inspirert, man får altså lyst til å lære mer.
.

.
Det er også veldig viktig å oppleve MESTRING, at man lykkes er selvsagt viktig for all læring. Der er det vi voksne kommer inn, hvordan vi møter barna er nemlig avgjørende for hva de faktisk lærer. Vi må ikke avkrefte barn, sa foredragsholderen, men bekrefte dem. Dersom de blir avkreftet stenger de av, de kan slutte å spørre, slutte å følge med, og da stopper også læringen.
.
Det var en kjekk planleggingsdag med en dyktig foredragsholder, som var så snill å bruke masse praksiseksempler til å understreke poengene sine. Da husker i hvertfall jeg mye bedre. Selv om hun snakket om læring i et barneperspektiv så er nok mye av dette universalt for oss alle. Vi lærer fra vugge til grav, og det er ikke gøy når man ikke får til det man vil. Men er vi interessert nok, gir vi ikke opp, he,he. Se bare under her !
.


.

Jeg har lenge prøvd å lære meg bilderedigering og ønske om flere bilder i en ramme har vært stort. Men jeg har ikke fått det til ! Så nå bestemte jeg meg for at det var på tide med litt mestringsfølelse her, sånn på det rent bloggprivate plan, om dere skjønner. Jeg lot meg inspirere allerede på jobb i dag jeg.
.
Vi må jo begynne med oss selv. Og jeg, jeg hadde sagt til meg selv at dette, lisemor, dette får ikke du til du. Jeg hadde faktisk avkreftet meg selv, men det er det slutt på nå !
.
Nå er det jo riktignok høyst individuelt hva som er vanskelig for den enkelte, og hva som er interessant for dem. Men siden jeg både må motivere, inspirere, skape interesse for, og lære meg selv det datatekniske her inne, tenker jeg jo: hva kan vel være mer motiverende og interessant for meg enn favorittbilder fra hagen ? Selv om dere har sett dem før. (smiler)
 .
Dermed hadde jeg motivasjon og inspirasjon i boks. Interessen var på topp og læringskurven gikk til himmels her. Jeg må si at mestringsfølelesen også kom strømmende. Jeg hadde klart å bekrefte meg selv jeg, he,he. For jeg fikk det jo til !


.
Rett skal være rett, niesen min var innom og ga meg noen hint, og hun var veldig bekreftende hun. Men jeg har gjort alt alene etter at hun viste meg programmene og hvordan jeg kunne holde meg inne på dem. Jeg datt nemlig stadig ut igjen av dem.
.
Jeg så at hun lurte veldig å hvordan det var mulig å surre sånn, med et så enkelt redigeringsprogram, ansiktene våre er jo av og til ganske talende, men hun sa ikke et ord om sin skepsis, bare viste meg tålmodig og sa : sånn, nå prøver du litt selv. Og jeg gjenta, jeg klarte det.
.

Heretter kan dere vente dere mye rart på sidene mine, for nå kommer jeg til å fortsette å utforske det tekniske her inne. Så nå er dere advart dersom det kommer noe rare innlegg fremover.
 .
For i læring er det prosessene som er det viktige, man må ØVE masse.


 .
God helg alle sammen
.

Klem fra Lisemoren

15 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Jeg øver og øver jeg, men får liksom ikke til slike bilder. Dine ble jo flotte. Kanskje det ikke er meningen at jeg skal kunne dette ?
På Lillehammer våknet vi til snø i dag, så nå er alt lyst og hvitt.
Koselig når snøen legger seg på trærne. Håper det blir liggende, for det værste er slaps eller is.
Ha en flott helg.

liven sa...

Kjempeflott!!!
Det er jo sånn at er man interessert nok så får man det som regel til ja!!
Og å oppleve mestring er jo viktig for både barn og voksne!!
Nydelige bilder fra blomsterfloret ditt :o)
Ha en fin lørdag så lenge....

Lenemora sa...

Lurt å sprenge grenser noen ganger!
Det kan man selv få mye glede av!
Fine bilder!
Lykke til videre med eksprimentene!

Klem fra Lenemora

Lunalei ;-) sa...

Interesse - motivasjon - mestring - jepp, du har virkelig blitt inspirert!!! Dette ble jo kjempe bra! Gleder meg til å se flere fine resultater av øvingen din - og bruk gjerne enda flere blomsterbilder - sukk!!!!!
Lørdags hilsen fra trøtte Lunalu

Merethe sa...

Bildene dine ble så flotte og det er herlig å se alle disse blomsterbildene. Du har vært riktig så flink i din læring. :)
God lørdag.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så flotte bilder du har laget, skulle gjerne fått til noe slikt jeg å - men hvilket program bruker du...???

Ha ei super helg...

Mitt hvite hus sa...

Blir aldri lei av disse flotte hage bildene dine... så flink du har vært..
Et spennende foredrag du har vært på i går..følelsen av mestring er viktig for både unge og voksne..
Og så klart en må kunne få hjelp av og til..det er ikke meningen en skal klare alt selv..
Skal du på treffet i dag ?

Klem Kerstin

Mitt hvite hus sa...

Hei igjen... blir kosleig å hilse på alle bloggerne.. men gruer meg litt jeg også...

Klem og så sees vi

Anita fra hjerterommet sa...

wow så lekre bildene dine ble!! Flinke du. Hva heter redigerings programmet du bruker.. jeg har ikke mestret dette i det hele tatt men hadde vært kjekt å lære meg.

AG sa...

Nydelige hagebilder:) Kunne godt tenke med å lære litt mer bildebehandling selv, kanskje jeg får ta meg tid til det en dag.
Fortsatt god helg!
Klem AG

lavendel mio sa...

Hei!
Så fine bilder du har laget!
Det var godt å se litt sommerstemning igjen:)
Ikke lenge til solen snur nå:)
Ønsker deg en nydelig kveld,klem Hanne

Anne (Moseplassen) sa...

Gratulerer med ny kunnskap, det er kjekt å kunne redigere bilder :)

Det er ikke lett å sette seg inn i hvordan det er for andre å lære seg ting, vi er så ulike. Jeg forsøker selv å bli bedre på formidling, og dette med å formidle bloggetips er en del av det. Det er så ulikt hva ulike sliter med på datafronten, og det en synes er uforståelig er barnemat for en annen, og motsatt. Som du sier, det viktigeste her er å øve til det sitter. Skriv gjerne ned egne notater på hva du gjør, de er gode å ha når du står fast og dine egne ord er 1000ganger bedre enn andres.

Artig med faglig påfyll på jobb da, spennende tema!

Mitt hvite hus sa...

Ville kikke innom deg for å takke for i går.. så utrolig hyggelig å få hilse på deg... og butikken avr herlig ..og veldig hyggelig treff...
ønsker deg en fins øndag.Klem Kerstin

LYKKEBO sa...

Hei du!
Takk for i går:)
Kjempe koselig å treffe deg (like koselig i virkeligheten som på bloggen:)

God søndagskveld til deg:0)
Klem

Anonym sa...

Programmet tante Lise bruker er Picasa. Det kan lastes ned gratis her: http://picasa.google.com/
:)