tirsdag 21. oktober 2008

Kremmerhus

Slike kremmerhus puttet vi snop i og pyntet med i jentebesøket

De ble hengt opp med tykk hyssing
Da vi hadde tatt snopet oppi knøt vi igjen og hang kremmerhusene opp etter tauet. Sløyfen er en løs tråd som er knyttet og limt på utenpå til pynt.
Vi knøt også en sløyfe der de ble hengt opp, fordi det var nok tråd til det.
Her henger de klar i vinduet. Det er det første barna ser når de kommer mot huset vårt. I vinduet står også oktoberbergknapp.
Vi laget kremmerhusene på denne måten. Rull sammen et vanlig hvitt ark til et kremmerhus og lim sammen med limpistol. Dette er fordi serviettene ellers går veldig lett i stykker eller revner, og fordi de får litt ufasong ellers syns jeg.
En serviett limes utenpå det hvite kremmerhuset. Det er nå blitt et luksuskremmerhus. Nå fylles snopet i, før en snurper igjen, pynter med sløyfe og henger opp i vinduet.
Så blir vinduet slik ferdig pyntet
Mønsteret på servietten. Vi laget 5 blå og fem rosa. Det var fort gjort på grunn av limpistolen, jeg og engelen laget 10 stykker på en halvtime minutter.
Her fra de blå kremmerhusene som ble hengt opp ved altandørene våre. Disse henger også slik at barna ser dem utenifra når de kommer. Posene ble inntatt foran tv, der barna fikk se alle bildene vi hadde tatt av dem opp gjennom årene. Fra bursdager, bakekvelder, avslutninger og fritid. Det likte de veldig godt, de hadde jo vokst veldig mye på 5 år.
Kjøkkenvinduet dagen før festen, med blomstene som er klare til å settes på bordet.
Barnebesøk er moro.

3 kommentarer:

Henriette sa...

For ein kjempegod ide, og så nydeleg det vart når du hengte dei opp i vindauga. Tenk å koma heim til noko slikt. Garantert suksess:)

Eg er så dårleg til å koma opp med slike lure idear,(sukk) men eg stel denne med ein gong;)

Ha ein flott kveld:-)

prinsesselinn sa...

kjempefine:-)
og vet du hva ? jeg har akkurat like servietter.
Ha en finfin onsdag

Ann-Cathrin sa...

Så flotte! Og for en god ide å henge de opp i vinduet som en dekorasjon:)