onsdag 22. oktober 2008

Winterwonderland

Dette er synet som møtte meg da jeg kom hjem fra jobb i dag. Yndlingsuteplassen min var haglet ned. Det var nesten både vakkert og stygt på en og samme gang. Nå er det i hvertfall sikkert. Hagen skal ryddes og ordnes i helgen. Får si som de sier i butikkene når de går inn i en ny sesong : ALT SKAL VEKK. Møblene inn, sommerblomstene ut og staudene skal klippes helt ned. Det skal bli godt å få det gjort, det har hengt over meg en lenge nå. Men det er bare få dager siden solen skinte og jeg tok bildene som kommer under, jeg hadde bare ikke rukket å få lagt dem inn ennå. Fremdeles har jeg roser og klematis i blomst ute i hagen, det er utrolig til å være i slutten av oktober. Men de siste to dagene har det vært storm og blest med øs pøs regn og litt hagel innimellom. Noe en godt kan se på stofftrekket over møblene, som er flerret helt ut av tauet. Det står også en gjenglemt bukett på tregulvet, og her kan man virkelig snakke om avblomstret . Det er nesten pinlig.
Nå er det peiskos under pleddet som gjelder. Hver årstid har sin sjarm, men jeg inrømmer gjerne at det er min store gelde over julen som nærmer seg som får meg i godt humør nå. Sommeren er min årstid. Regn har aldri plaget meg, jeg er ute og koser meg hver dag, så det er ikke det. Men jeg syns det er en lise for sjelen å kunne jobbe i hagen mellom jord og blomster. Nå skal jeg sitte under teppet og lage et innlegg med alle de fine bildene mine fra forrige uke.

Slik så uteplassen ut for noen uker siden. Da var buketten på bordet fremdeles fresh.

Nå kommer det bare blomsterbilder i resten av innlegget. Til dere som er like glad i hage som meg, håper dere nyter turen.
Denne klematisen står i min søsters hage, og den var like fin i går kveld da jeg sist så den.

Fra min Klematis. En uke gamle bilder. Klematisen i buen over innganspartiet mitt har blomstret både vår og høst. Erteblomsten er en staude som er plantet sammen med klematisen og overtar blomstringen i buen etter at klematisen er avblomstret. Dette er første året jeg fikk dette til og det er knallfint. Jeg er så fornøyd.

Slik ønsker blomstene velkommen inn.
Fra tidligere i sommer, da så det slik ut. Buen ble mye lubnere i løpet av høsten. Jeg krysser fingrene for at den overlever også denne vinteren.
Jeg elsker erteblomster, staudevarianten kommer igjen av seg selv, nydelig lukt har de og.
En knopp med dugg.
en knopp til
En rose som er tatt inn i varmen.
Hagepoppelrosen i knopp

Med dugg i det den er i ferd med å folde seg helt ut.

Petunia i knopp. Er det noen som vet om disse kan tas inn for vinteren og brukes neste år ? Er det lett å få dem til igjen ? Hører gjerne fra noen som vet.

Min hvite klematis som vokser i klematisbuen, blomstrer også. Petuniaen er, som dere ser av første bildet i dag, ferdig. Den kastet alle blomstene forrige frostnatt.
Fattigmannsorkide
Velkommen igjen

7 kommentarer:

Henriette sa...

Så nydelige blomsterbilder.

Eg er og glad i hage, og hagearbeid, og har ein forkjærlighet for roser, klematis og stauder. Den fattigmannsorkideèn var nydeleg. Kor har du fått tak i den?

Eg hadde ein hengepetunia på vegen under overbygget på verandaen min i fjor, og den vart hengande over vinteren (rødme..), og jammen vakna den til liv i vår og vart stor og fin med mange blomar. Men den hadde nok fått seg ein knekk, for den fekk meldugg og visna stille vekk utpå sommaren. Det kan jo henda den hadde vart lenger om eg faktisk hadde vist den litt omsorg og tatt han inn over vinteren;)

Eg har og rydda inn hagemøblane i dag. No var eg nøydd til å insjå at det var slutt på utesesongen:)

Ha ein flott kveld.
Klem Henriette

Synnøve sa...

Jeg er som deg når det gjelder årstider. Liker sommeren best når en kan holde på i hagen. Liker høsten også men synes det er vemodig når en kaster sommerblomstrene og klipper ned stauder. Og må rydde bort hagemøbler. Heldigvis kan en begynne og planlegge jula.
Kjempefine bilder av blomstrene dine.

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så kjempeflotte nydelige bilder!! No drømmer eg etter sol og sommer igjen.. Ser ut på dette hagleværet/regnet som pøser ned, og stormen som herjer utenfor. Eg måtte nettopp bærge lille storm (valpen vår) som hadde det svært morsomt ute på altanen her i uværet. Trur det vart for masse for han også tilslutt.. :P Han er ikkje blitt så stor endå at han klarer å stå i mot høststormer.. :) Men det kjem vel ;) Ønsker deg ein herlig dag :) Godklem :)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så kjempeflotte nydelige bilder!! No drømmer eg etter sol og sommer igjen.. Ser ut på dette hagleværet/regnet som pøser ned, og stormen som herjer utenfor. Eg måtte nettopp bærge lille storm (valpen vår) som hadde det svært morsomt ute på altanen her i uværet. Trur det vart for masse for han også tilslutt.. :P Han er ikkje blitt så stor endå at han klarer å stå i mot høststormer.. :) Men det kjem vel ;) Ønsker deg ein herlig dag :) Godklem :)

Forglemmegei sa...

hei takk for besøket og fine ord på bloggen min. nydelig blogg du har selv. så farge rik, men så nyelige biler fra hjemmet ditt, me en enkle stilen elsker den
klem camilla
p.s. vi blogges

A Seaside House sa...

Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min. Det ser koselig ut i sofakroken med det været ute, fyr i peisen og allting:) Ha en finfin dag videre:)

lavendel mio sa...

For noen nydelige blomsterbilder. Har hagedille jeg og.Får aldri nok av roser og klematis ,kjøper meg nye hvert år.Nydelig inngangsparti med di melkespannene. Denne veka har alle mine fuksia,pelargonier og knoller komt i hus.Hørte rykte om at snøen nermer seg faretruende. Ha en fin kveld.