søndag 26. april 2009

Mens vi venter gjelder det å forberede seg

På at sommervarmen skal sette inn for fullt. Men her i Bergen trenger vi ikke vente lenger. Det har vært nydelig vær med sol og såpass med varmegrader at har du en lun krok i hagen går det an å sole seg. I dag har jeg jobbet i hagen i bare singlet og joggebukse, herlig. Bilder følger fortløpende i uken, men en liten titt nå skal dere få se : )
I hagen har jeg en bitteliten Magnoliabusk. Den er praktfull akkurat nå, og i år har den stått lenge, for den slapp å regne vekk, hurra !!!!! Jeg har hatt den i fem år, men den har ikke akkurat blitt større. Men fin når den blomstrer er den i hvrtfall :)


Er det rart man blir hage-entusiast når det er dette synet som møter en i hagen ? Detblir ikke bedre enn dette : ) Men det sier jeg om alt hele sesongen etterhvert som det kommer (ler)


Man trenger ikke en gang anstrenge seg, for naturen ordner opp selv. Dette teppet vokser på en plen på andre siden av huset mitt, rett utenfor hagen. Den plenen er del av et fortidsminne, og derfor blir det neppe bygget noe som helst der, til stor glede for barna i nabolaget. Som løper, leker og plukker blomster her.

Karsen er kommet for fullt på naboen sine marker, og også der finner barna veien. Der var det bondegård før.
Alle avleggerne flytter inn og ut for å bli aklimatisert, men nå er de flyttet ut for godt. De små pelargonia avleggerene har ikke hatt godt av solen. De er blitt litt lyse og pinglete. Kanskje det er nattekulden, er ikke godt å si. Men jeg satser på at det går bra. Jeg har satt dem litt ut i puljer, og første puljen har tatt seg fint opp igjen. Stakkars de får virkelig gjennomgå.

Her er de små pelargoniaene.
De er tre ganger så stor som da de ble plantet, og jeg er veldig fornøyd. Håper de liker seg like godt fremover :)Pelargoniaer og litt frøplanter, noen mer velykket enn andre, huff. Jeg sådde meste parten ute i dag, for jeg kan ikke ha mer i stuen. Da er jeg redd min kjære flytter. Det vil jeg helst unngå.
Som dere ser, jeg fikk førti små pelargonia avleggere, men det ble litt vel travelt for meg. Men bare tenk hvor fint det kommer til å bli på terassen i sommer.


Dette blir forhåpentlig små lave nellikker, rosa, stauder som jeg også har 30 av, sånn for sikkerhets skyld. Her skal det bli fint for mange år fremover. Men jeg syns ikke uteplassen jeg viserdet går så fort med dem at det gjør noe.

Neste gang blir det uteplassen jeg viser, nå har møblene fått sommertrekket sitt på igjen.

2 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Oj ser ut som et gartneri hos deg Lisemor....

Ups mine avleggere og stiklinger har ikke fått komme seg ut..men det skal de nå skjønner du..
Litt pinglete er de blitt men det kommer seg vel regner jeg med...

God etips får man alle steder..
Ønsker deg en fin uke O=)
Klem

AG sa...

Dette ser ut til å bli flott når det begynne rå blomstre! Det ser så deilig ut å jobbe i hagen nå, med finvær og greier. Om et par års tid er jeg forhåpentligvis i gang med planting, sping og hageplanlegging selv!
Håper du får en flott uke!
Klem AG